EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον τελικό της EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στον τελικό της EuroLeague με τη Φενέρμπαχτσε. Το EuroLeague Greece αξιολογεί την εικόνα των "ερυθρολεύκων" στο Sinan Erdem Dome.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε, χάνοντας από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς . Το EuroLeague Greece αξιολογεί την εικόνα των "ερυθρολεύκων" στον τελικό του Sinan Erdem Dome.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Έρικ Γκριν: 7 πόντοι, 4 ριμπάουντ

Ο Αμερικανός σκόρερ δεν άργησε να ζεσταθεί όπως στον ημιτελικό. Είχε 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 αμυντικά ριμπάουντ σε 19.47', πήρε κατά κύριο λόγο τα σουτ που του έφτιαξαν οι συμπαίκτες του, με εξαίρεση το τελευταίο του κομμάτι. Ήταν ωστόσο βιαστικός σε κάποιες προσπάθειες και ειχε πρόβλημα στην άμυνα απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους.

Κεμ Μπιρτς: 14 πόντοι

Ο Καναδός σέντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 14 πόντους, έχοντας 4/4 δίποντα και 6/8 βολές. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι δεν κέρδισε ούτε ένα ριμπάουντ σε άμυνα ή επίθεση. Είχε 1 λάθος και 5 κερδισμένα φάουλ σε 17'. Συγκέντρωσε 16 στο ranking (το καλύτερο μεταξύ των συμπαικτών του), σκοράροντας 10 πόντους στο πρώτο μέρος. Εξελίχθηκε σε αιχμή απέναντι στις αλλαγές της Φενέρ και κέρδισε αρκετές μάχες μες στη ρακέτα. Στην άμυνα ήταν αρκετά καλός, ειδικά σε συνθήκες pick-n-roll.

Πάτρικ Γιανγκ: 0 πόντοι

Έπαιξε μόλις 3 λεπτά και δεν κατάφερε να σκοράρει. Είχε 0/1 δίποντα και 1 κόψιμο. Φάνηκε να έχει ενέργεια, αλλά όχι και συγκέντρωση. Δεν κατάφερε να παίξει ρόλο στο παχνίδι. Δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Βασίλης Τολιόπουλος: 3 πόντοι

Αξέχαστος τελικός για τον μικρό του Ολυμπιακού. Έπαιξε στα τελευταία 1'25'' σκοράροντας μάλιστα για τρεις πόντους. Είχε 1/2 τρίποντα (και ένα άστοχο λέι-απ).

Ιωάννης Παπαπέτρου: 0 πόντοι

Είχε μικρότερο ρόλο και συνεισφορά από τον ημιτελικό. Δεν ευστόχησε στα μοναδικά σουτ που επιχείρησε (ένα δίποντο και ένα τρίποντο) και μέτρησε 2 ριμπάουντ στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε. Μάτσαρε με τα μεγάλα κορμιά των περιφερειακών της Φενέρ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Βασίλης Σπανούλης: 9 πόντοι, 8 ασίστ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 9 πόντους (0/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 31'. Συγκέντρωσε 5 στο ranking. Παρά το γεγονός ότι χρεώθηκε νωρίς με δύο φάουλ και ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, δεν κατάφερε να απειλήσει σκοράροντας. Ήταν δημιουργικός, διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει σε ένας-ένας φάσεις την τουρκική ομάδα. Παρόλα αυτά έκανε πολύ καλύτερο παιχνίδι (αμυντικά και επιθετικά) από αυτό που δείχνουν οι αριθμοί του.

Ντόμινικ Ουότερς: 2 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ

Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε πνοή στο 2ο δεκάλεπτο. Έτρεξε καλά την ομάδα, σκόραρε 2 πόντους (1/2 δίποντα), μοίρασε και 1 ασίστ σε 6 λεπτά. Έπαιξε μόνο σε αυτό το διάστημα και επέστρεψε για τα τελευταία διαδικαστικά δευτερόλεπτα.

Δημήτρης Αγραβάνης: 0 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα

Ο διεθνής φόργουορντ ήταν και πάλι μαχητικός, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός. Ειχε 0/3 τρίποντα, 3 αμυντικά ριμπάουντ και έκανε 4 φάουλ στα 13 που αγωνίστηκε. Έπαιξε αποκλειστικά στο "4" ήταν σκληρός αμυντικός, αλλά επιθετικά δεν κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: 10 πόντοι, 4 ριμπάουντ

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σέρβο σέντερ που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε 10 πόντους (5/5 δίποντα, 0/1 βολή), 4 ριμπάουντ (τα 2 επιθετικά), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κερδισμένο φάουλ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Κέρδισε μάχες από τον Ούντο, έπαιξε καλά με το κορμί του και δημιουργησε προβλήματα στην άμυνα της Φενέρ. Εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού.

Γιώργος Πρίντεζης: 7 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αρκετά άστοχος (2/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και είχε πρόβλημα στο post απέναντι σε ψηλότερο αντίπαλο (Βέσελι) ή την άμυνα της Φενέρ με παγίδα. Έδωσε πολλές μάχες, αλλά δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της αθλητικής front-line των Τούρκων.

Κώστας Παπανικολάου: 3 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Ένα μεστό παιχνίδι από τον διεθνή φόργουορντ που είχε 3 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κερδισμένο φάουλ σε 29'51. Ήταν δεύτερο σε χρόνο συμμετοχής μετά τον Σπανούλη και αυτό δεν ειναι τυχαίο. Είχε σημαντικό αμυντικό ρόλο απέναντι στα ψηλά γκαρντ της Φενέρ, αλλά στην επίθεση ήταν άστοχος: είχε 0/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα.

Βαγγέλης Μάντζαρης: 9 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Και αυτός ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν στο παιχνίδι. Είχε 0/1 δίποντο, αλλά 3/3 τρίποντα. Έπαιξε με πλάτη όταν είχε πλεονέκτημα, αλλά κυρίως τιμώρησε την άμυνα της Φενέρ κάθε φορά που προσαρμοζόταν στον Σπανούλη. Τα δικά του τρία τρίποντα ήταν αυτά που κράτησαν για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ