EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παπανικολάου, Σπανούλης, Ρόμπερτς, Γουίλτζερ πάλεψαν όσο μπορούσαν, όμως ο Ολυμπιακός γνώρισε την τέταρτη σερί εκτός έδρας ήττα του στη EuroLeague. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε με πείσμα. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Μπράιαν Ρόμπερτς κι ο Κάιλ Γουίλτζερ είχαν μερικά εντυπωσιακά διαστήματα. Στο τέλος της βραδιάς, όμως, ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από την θρυλική "Χάλα Πιονίρ" του Βελιγραδίου, με τον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει τη νίκη ( 89-78 ) και να συνεχίζει να ονειρεύεται σε ένα μικρό μπασκετικό θαύμα για να μπει στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague. Μετά την 20η αγωνιστική της κανονικής περιόδου οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 13-7, βρίσκονται πλέον εκτός τετράδας (αν και ισόβαθμοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό) και καλούνται να βρουν άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους καθώς ακολουθεί ένα σκληρό πρόγραμμα απέναντι στις Φενέρμπαχτσε (εντός έδρας), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός έδρας), Βαλένθια (εντός έδρας) και Παναθηναϊκό (εκτός έδρας). Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 10 παικτών που χρησιμοποίησε ο Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 1 πόντος (0/2 δίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 λάθη σε 13:26 (-4 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 7', έκανε σημαντική προσπάθεια στο ριμπάουντ αλλά στο πρώτο του πέρασμα από το ματς δεν έδωσε λύσεις στην επίθεση και είχε πρόβλημα απέναντι στον πιο ογκώδη Άλεν Όμιτς. Έκανε εύκολα λάθη, αντικαταστάθηκε μετά από σχεδόν πέντε λεπτά συμμετοχής, γύρισε για να τελειώσει το πρώτο μέρος αλλά ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Η αρνητική του αξιολόγηση στο τέλος της βραδιάς τα λέει όλα. Ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι να τραυματιστεί στη μέση στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεν έπαιξε απέναντι στη Χίμκι και ξεκινάει και πάλι από το μηδέν.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (2/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 23:39 (9 ranking)

Έβαλε τρίποντο από την κορυφή στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού, μετά από σπουδαία κυκλοφορία της μπάλας. Ένα λάθος στο 4' και ένα φάουλ σε σουτ του Ντάνγκουμπιτς που έδωσε τέσσερις πόντους στους γηπεδούχους τον πείσμωσαν, όμως το σουτ που πήρε στην αμέσως επόμενη επίθεση βρήκε σίδερο, ενώ στην τελευταία φάση της περιόδου έκανε έρμπολ σε τρίποντο υπό καλές προϋποθέσεις από την κορυφή. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο για να γράψει 3 πόντους, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο λάθη. Γύρισε στα μέσα του δεύτερου για να ευστοχήσει σε νέο τρίποντο για το 38-31, πριν δώσει στην αμέσως επόμενη φάση άλλο ένα γκολ-φάουλ σε παίκτη του Ερυθρού Αστέρα. Έκανε το τρίτο του φάουλ στο 21', όμως λίγες φάσεις αργότερα μείωσε στους έξι (43-37) με τρίποντο από την κορυφή. Στο 23' χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ, βγήκε από το ματς έξαλλος και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να ηρεμήσει. Στο 35' έβαλε κρίσιμο γκολ-φάουλ για το 71-71, πριν αστοχήσει σε λέι-απ στην επόμενη επίθεση και σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό με το σκορ στο 76-71. Ήταν τρομερά πεισμωμένος και ξαναπήρε τη μπάλα για να γράψει το 78-75, όμως στο τέλος της βραδιάς ήταν ηττημένος. Πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 25:42 (14 ranking)

Ένα σουτάκι από τα πέντε μέτρα ήταν το πρώτο του καλάθι στο ματς, πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό. Ήταν εξαιρετικό στο "σπάσιμο" της μπάλας, όταν την έπαιρνε στο ύψος των βολών, με αποτέλεσμα να ανοίγει την άμυνα του Αστέρα. Βγήκε στο 7', γύρισε νωρίς στη δεύτερη περίοδο, δεν κατάφερε όμως να βάλει τους αντιπάλους του στα καλάθια. Στο 26' πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά για το 55-51, στο 28' κάρφωσε με αποφασιστικότητα για το προσπέρασμα του Ολυμπιακού (57-58), αλλά με το σκορ στο 80-75 αστόχησε σε δύο βολές. Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά μοιράζοντας την μπάλα με σπουδαία άνεση, δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και για αρκετά μεγάλο διάστημα προσπαθούσε να πάρει τη μπάλα αποκλειστικά με επιθετικά ριμπάουντ.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 20:53 (5 ranking)

Μπήκε στο ματς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, στη θέση του Σπανούλη. Οι πρώτοι του πόντοι ήρθαν μετά από επτά λεπτά, από τη γραμμή των βολών και ήταν οι μοναδικοί του σε 8:28 στο πρώτο μέρος. Στο 28', αφού λίγο προηγουμένως είχε βρει σίδερο, πέτυχε το πρώτο του τρίποντο για να μειώσει στο 57-56 και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε όταν δίστασε να πάρει μακρινό σουτ από την κορυφή και πάσαρε στον Σπανούλη ενώ βρισκόταν στον αέρα. Μέτριο βράδυ για τον Λετονό, που μπορεί να μην ήταν αρνητικός, αλλά δεν έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο σε 25:57 (14 ranking)

Έβαλε νωρίς το πρώτο του καλάθι με όμορφη προσπάθεια στην καρδιά της ρακέτας, πριν βάλει τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 6-10. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, έδωσε δύο ασίστ, γύρισε στα μέσα του δεύτερου για να δώσει λύσεις στα ριμπάουντ, όχι όμως και στην επίθεση όπου ήταν άστοχος. Δεν ήταν η βραδιά του, με το σκορ στο 80-75 σπατάλησε ένα εύκολο λέι-απ και στην επόμενη φάση έκανε φάουλ στον Μπιέλιτσα που έγραψε με βολές το 82-75. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση και στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει 6/18 δίποντα...

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/5 βολές), 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 28:09 (23 ranking)

Έδωσε την έξτρα πάσα για το τρίποντο του Σπανούλη στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού, έδωσε άλλη μία ασίστ και έβαλε βολές για το 18-18 στο 7'. Μπήκε στο ματς με συμπληρωματικό ρόλο στην επίθεση, βοήθησε όμως σε όλους τους τομείς και έβγαλε κι αυτός όλο το δεκάλεπτο πριν δώσει την θέση του στον Χόλις Τόμπσον ακριβώς στο 11'. Έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 47-44 στο 23', συνέχισε να κάνει σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ και τις ασίστ, ένιωθε πιο "δυνατός", έβαλε και γκολ-φάουλ για το 53-49 στο 25'. Ξόδεψε πολλές από τις δυνάμεις του στο πίσω μέρος του γηπέδου, ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών για το 76-73 στο 37' και στο τέλος της βραδιάς αυτός με την μεγαλύτερη αξιολόγηση από τους 11 που χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός. Ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με έξι ασίστ, ήταν μαζί με τον Ρόμπερτς και τον Σπανούλη οι τρεις που ξεχώρισαν στο Βελιγράδι.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/1 τρίποντο, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 18:42 (9 ranking)

Άλλαξε τον Ρόμπερτς στο 7' και σε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος είχε δύο εύστοχες βολές και δύο κερδισμένα φάουλ. Δεν έγραψε κάτι άλλο η στατιστική του, είχε μερικές άσχημες αντιδράσεις στην άμυνα απέναντι στον Ντίλαν Ένις, δεν απείλησε στην επίθεση, δεν βρήκε φάσεις για να εκτελέσει, έδωσε τέσσερις ασίστ και τίποτα περισσότερο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 24:11 (16 ranking)

Προτιμήθηκε ξανά από τον Βαγγέλη Μάντζαρη, είχε τον ρόλο του πόιντ γκαρντ με τον Σπανούλη στη θέση δύο, αστόχησε στο πρώτο του σουτ (ένα τρίποντο από την κορυφή), έβαλε όμως τα επόμενα δύο και αντικαταστάθηκε στο 7' από τον Μάντζαρη. Γύρισε στα τέλη του πρώτου μέρους, είχε χάσει όμως τον καλό ρυθμό του, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με αμυντικό ριμπάουντ και κερδισμένο φάουλ από τον Ρότσεστι, συνέχισε με 4/4 βολές για το 45-41, έβαλε λέι-απ για το 47-46 και έδωσε την ασίστ στον Γουίλτζερ για το "τρελό" τρίποντο του 61-68 στο 32'. Ήταν θετικός, βοήθησε περισσότερο από όσο βοηθούσε ο Μάντζαρης στην επίθεση στα τελευταία ματς, χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι, όμως η καλή εμφάνισή του δεν συνδυάστηκε με νίκη του Ολυμπιακού.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 1 λάθος σε 14:03 (7 ranking)

Δεύτερος στο ροτέισον των πάουερ φόργουορντ από τη στιγμή που έλειπε ο Παπαπέτρου, ο Καναδός μπήκε στο ματς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και αστόχησε στο πρώτο του σουτ (τρίποντο από την αριστερή γωνία) πριν χάσει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γράψουν το 28-21. Το πρώτο του καλάθι ήρθε με λέι-απ για το 31-23 από ασίστ του Τόμπσον, το δεύτερο από ατομική του προσπάθεια στο 27'. Προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει, απέφυγε τον Ντάνγκουμπιτς και πήγε μέχρι την καρδιά της ρακέτας των γηπεδούχων για να καρφώσει και να μειώσει στους δύο (55-53). Εκεί πείσμωσε, για να βάλει μεγάλο τρίποντο για το 57-61 στο 29' και να συνεχίσει με ακόμη δυσκολότερο από την αριστερή γωνία για το 61-68 στο τέλος του χρονομέτρου. Την τελευταία περίοδο την είδε από τον πάγκο. Έχει προσαρμοστεί, δείχνει ότι έχει ποιότητα στην επίθεση, αλλά πρέπει να βοηθήσει περισσότερο στο πίσω μέρος του γηπέδου. Σίγουρα πάντως δικαιώνει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν και βελτιώνεται συνεχώς.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 5:18 (-3 ranking)

Άλλαξε τον Παπανικολάου στο 11', αστόχησε στο πρώτο του σουτ (ένα fadeaway από τα τέσσερα μέτρα) και βρήκε σίδερο και στο δεύτερο (ελεύθερο τρίποντο από την αριστερή γωνία), έδωσε όμως μία πολύ όμορφη ασίστ στον Γουίλτζερ για το 31-23. Δεν ήταν διστακτικός, δεν ήταν όμως και αποτελεσματικός. Βγήκε μετά από πέντε λεπτά, για να παίξει ο Ολυμπιακός με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρέλνιεκς στην περιφέρεια. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία και πλέον όλα είναι πιθανά στην περίπτωσή του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ