EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Θρίαμβος στο Βελιγράδι με "πεταχτάρι" του Πρίντεζη και πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ο Ολυμπιακός ανέκαμψε και το EuroLeague Greece παρουσιάζει τους κορυφαίους της βραδιάς.

Ομάδα για τα δύσκολα. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, που λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από την αδιάφορη βαθμολογικά Γαλατασαράι, πήγε στο Βελιγράδι και νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα ( 66-64 ) στην Kombank Arena, το πιο "καυτό" γήπεδο της Ευρώπης, στο οποίο "γονάτισαν" φέτος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Δημήτρη Αγραβάνη να κάνει ρεκόρ καριέρας, με τον Κώστα Παπανικολάου να γράφει season-high και τον Γιώργο Πρίντεζη να ξυπνά μνήμες Κωνσταντινούπολης με το νικητήριο "πεταχτάρι" του, οι Πειραιώτες νίκησαν και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, τρεις εβδομάδες πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Και τώρα, θα υποδεχθούν τη Ρεάλ, πριν ταξιδέψουν στην Πόλη για το ματς με την Εφές και κλείσουν τη regular season στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 11 που χρησιμοποίησε απόψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (βασικός)

Πόντοι: 8

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 3

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/5 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 26:39

Ranking: 9

Πενταδάτος ο Αμερικανός, στη θέση του Σπανούλη που περιορίστηκε σε ρόλο... Παπαλουκά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 6-10, πέτυχε εντυπωσιακό floater για το 9-17 και έμεινε στο παρκέ όταν μπήκε ο Σπανούλης. Στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και είχε ήδη παίξει 14 λεπτά. Έμεινε στους οκτώ πόντους μέχρι το φινάλε, έγραψε 0/6 τρίποντα, αλλά ακόμη κι έτσι ήταν θετικός. Δεν έκανε το σούπερ ματς που περιμέναμε και η αλήθεια είναι πως μπορούσε να κάνει, αλλά δεν ήταν και τόσο κακός όσο δείχνουν οι αριθμοί του. Πήρε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση της παράτασης, χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο, έδωσε την ασίστ στον Πρίντεζη και δικαίωσε τον προπονητή του που κράτησε τον Σπανούλη στον πάγκο.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: 0

Σουτ: 1/2 δίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 8:26

Ranking: 4

Μπήκε στο ματς στο 13', ως τρίτος center πίσω από τους Μιλουτίνοφ - Γιανγκ, έβαλε παλικαρίσιο καλάθι στο τέλος επίθεσης για το 13-26 και έβγαλε τρομερή ενέργεια στην άμυνα αν και βρήκε απέναντί του τον πιο ψηλό Κούζμιτς. Έπαιξε πολύ λίγο, δεν τον είδαμε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο μέρος, ίσως και να ξεκουράστηκε, να κράτησε δυνάμεις για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Παρασκευής.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

Πόντοι: 1

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 10:56

Ranking: 0

Δεύτερος στο rotation των center, άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στο ένατο λεπτό, έκανε γρήγορα το πρώτο του επιθετικό φάουλ σε αντικανονικό σκριν (αυστηρή απόφαση), αλλά στην επόμενη φάση έκοψε ένα άλει-ουπ των γηπεδούχων. Πάλεψε, είχε ενέργεια, είχε και πείσμα, αλλά τέσσερα λεπτά άντεξε πριν δώσει τη θέση του στον Μπιρτς. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στον Κούζμιτς, έμεινε 11 λεπτά στο παρκέ, δεν σκόραρε και συνολικά ήταν ο γνωστό Πάτρικ Γιανγκ που ήθελε, αλλά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Πόντοι: 0

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/2 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 14:36

Ranking: -2

Δυόμιση λεπτά πήρε στο πρώτο μέρος, για να κάνει απλά ένα φάουλ και τίποτα περισσότερο. Συνολικά έπαιξε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά και ήταν για τρίτο συνεχόμενο ματς άποντος. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια (με Νταρουσάφακα, Γαλατασαράι και Ερυθρό Αστέρα) έχει παίξει 36 λεπτά και έχει γράψει 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και -3 στην αξιολόγηση. Πρέπει να βοηθήσει περισσότερο, έχει χάσει αρκετά λεπτά από τον Αγραβάνη που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και έχει να σκοράρει περισσότερους από έξι πόντους από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την 16η αγωνιστική της EuroLeague.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πόντοι: 0

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/3 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 16:24

Ranking: -2

Είχαμε να τον δούμε εκτός πεντάδας από τις 27 Οκτωβρίου του 2011. Ήταν η έκτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε σε αγώνα, καθώς μετρούσε 144 διαδοχικά ματς ως starter. Πάτησε παρκέ 2:28 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε 8:30 στο πρώτο μέρος, δεν σκόραρε (αστόχησε σε δυο τρίποντα), έδωσε 2 ασίστ και έκανε 2 λάθη. Τελείωσε άποντος το παιχνίδι, έκανε το πρώτο του αρνητικό ματς (-2) μετά από ενάμιση χρόνο, δεν ήταν καλά, δεν ένιωθε δυνατός, δεν είναι και πολύ τυχερός καθώς μετά τους διαδοχικούς τραυματισμούς, ταλαιπωρείται εδώ και μέρες από μια ίωση που τον έχει "διαλύσει".

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 12:34

Ranking: -2

Αθόρυβος στα 7:30 που πήρε στο πρώτο μέρος, αθόρυβος και στα ακόμη έξι που πήρε στο δεύτερο. Δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό, ήταν πάντως σοβαρός και έδωσε μερικές ανάσες στον Μάντζαρη. Τίποτα περισσότερο.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Πόντοι: 16

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 20:40

Ranking: 15

Άλλαξε τον Πρίντεζη στο 8', προτιμήθηκε από τον Παπαπέτρου εξαιτίας των δυο καλών του εμφανίσεων απέναντι στη Γαλατασαράι και τα Τρίκαλα, σκόραρε δύσκολο καλάθι για το 11-21 στο 13' και στην επόμενη επίθεση έβαλε και τρίποντο για το 11-24. Στο δεύτερο μέρος κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο όταν όλα (ΟΛΑ όμως) έδειχναν εναντίον του και στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει ρεκόρ καριέρας για να κερδίσει και το αυθόρμητο χειροκρότημα. Πάλεψε σε κάθε φάση, δεν άφησε ριμπάουντ χωρίς να το διεκδικήσει, έβαλε τρία τρίποντα και σίγουρα θα παραμείνει στο rotation του προπονητή του. Έχει κερδίσει τα λεπτά με το σπαθί του.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός)

Πόντοι: 0

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 0/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 18:15

Ranking: 1

Έπεσε θύμα του Ντάνγκουμπιτς που κάρφωσε στο πρόσωπό του, χρεώθηκε με ανύπαρκτο φάουλ σε καθαρό κόψιμο στον Μίτροβιτς, έπαιξε εννέα σερί λεπτά χωρίς να σκοράρει και μάζεψε ένα αμυντικό ριμπάουντ. Πήρε λίγο χρόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, τελείωσε τον αγώνα χωρίς να σκοράρει, η αλήθεια είναι πως δεν τροφοδοτήθηκε και δεν μπορεί να κριθεί με αυστηρότητα.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 15

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/6 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 26:10

Ranking: 16

Ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο, έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν είχε καλό ρυθμό και τα βρήκε σκούρα απέναντι στους γεμάτους ενέργεια αντιπάλους του. Στο φινάλε όμως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έβαλε τεράστιο τρίποντο (σούταρε χωρίς να το σκεφτεί) για να ισοφαρίσει στο 58-58, ζήτησε από τον Σφαιρόπουλο να μην τον βγάλει στα μέσα της παράτασης και στο τέλος έβαλε το πεταχτάρι για τη νίκη. Ήταν κάτι σαν deja-vu του Τελικού της Κωνσταντινούπολης. Ήταν η δική του στιγμή. Και δεν αστόχησε.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός)

Πόντοι: 17

Ριμπάουντ: 9

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 37:34

Ranking: 26

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού, έπαιξε άμυνα στον βραχύσωμο αλλά δυνατό Τζένκινς, έκανε μια τρομερή σταυρωτή ντρίμπλα και έβαλε και τρίποντο για το 6-8 στο τέταρτο λεπτό. Φτιαγμένος για αγώνες που πηγαίνουν στη δύναμη και τις μάχες σώμα με σώμα, έπαιξε 16 λεπτά στο πρώτο μέρος και ήταν πρώτος σε αξιολόγηση μαζί με τον Γκριν. Στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν οι Σέρβοι σφυροκόπησαν τον Ολυμπιακό, έβαλε το δεύτερο τρίποντό του στο παιχνίδι, πριν κλέψει μια μπάλα και δώσει ασίστ στον Πρίντεζη για το 28-37. Πάλεψε μέχρι το τέλος, έκανε καταπληκτική δουλειά και στις δυο άκρες του παρκέ, πέτυχε γκολ-φάουλ για το 61-62 στην παράταση και στο φινάλε της βραδιάς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Φοβερή εμφάνιση και season-high σε πόντους και αξιολόγηση για τον Έλληνα περιφερειακό που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 5

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 5

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/7 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 32:46

Ranking: 5

Πέτυχε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, έκλεψε δυο μπάλες και έδωσε μία ασίστ. Θετικό ξεκίνημα για τον Έλληνα πλέι μέικερ, που είχε και μια φανταστική συνεργασία με τον Παπανικολάου στο τέλος του πρώτου μέρους, στο οποίο δεν είχε κάνει λάθος. Έπαιξε στα 33 από τα 45 λεπτά του αγώνα, ήταν πολύ άστοχος, πήρε το τελευταίο σουτ της κανονικής περιόδου και αστόχησε, αλλά η δική του αρνητική βραδιά δεν κόστισε στους Πειραιώτες. Στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει 4/32 τρίποντα...

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ