EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Βαλένθια

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÁËÅÍÈÉÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - VALENCIA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÁËÅÍÈÉÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - VALENCIA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σπανούλης έκανε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ καριέρας, οι Μιλουτίνοφ - Παπανικολάου τον ακολούθησαν κι ο Ολυμπιακός επικράτησε έστω και δύσκολα της Βαλένθια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το σοκ από την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν μεγάλο. Ο κόσμος στο ΣΕΦ είχε διάθεση να χειροκροτήσει και να στηρίξει, όμως ήταν κι αυτός "παγωμένος". Ο Ολυμπιακός γύρισε στην EuroLeague λίγες μέρες μετά την οδυνηρή ήττα από την ΑΕΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης και λίγο έλειψε να "γκελάρει" απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά επικίνδυνη όπως σας είχε προετοιμάσει από το πρωί της Πέμπτης το Sport24.gr, Βαλένθια .

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τρομερή εμφάνιση, μια εμφάνιση σεμιναριακού επιπέδου και γλίτωσε τους Πειραιώτες από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα πριν το ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ο Κώστας Παπανικολάου ακολούθησαν τον "Kill Bill" σε απόδοση και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση όσων χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που τελικά προφύλαξε τον Κιμ Τιλί.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 15:02 (-1 ranking)

Αντικατέστησε τον Μιλουτίνοφ στο 6', ακούμπησε την μπάλα στο 9' κι αστόχησε σε κάρφωμα υπό πίεση στην πρώτη του προσπάθεια. Ήταν και η μοναδική του στο πρώτο επτάλεπτό του στον αγώνα, στη διάρκεια του οποίοι κατάφερε να γράψει αρνητική (-3) αξιολόγηση. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου και πέτυχε το πρώτο του καλάθι με προσωπική ενέργεια αλλά κακή ισορροπία σώματος, έμοιαζε να μην έχει αυτοπεποίθηση, έδωσε όμως μια υπέροχη έξτρα πάσα για το τρίποντο του Μάντζαρη που έγραψε το 60-48 και κράτησε την Βαλένθια σε απόσταση. Δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον επίσης "βαρύ", αλλά ευέλικτο και "πλαστικό" Ντούμπλιεβιτς, με αποτέλεσμα ο Σφαιρόπουλος να τον βγάλει στο 32' και να τον κρατήσει στον πάγκο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Κακή εμφάνιση από τον Αμερικανό που πρέπει να βοηθήσει περισσότερο, ειδικά τώρα που ο Μιλουτίνοφ έχει βρει τα πατήματά του και πρέπει ο Σφαιρόπουλος να διαχειρίζεται τα λεπτά συμμετοχής του.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 11:47 (1 ranking)

Τρίτος στο rotation των πάουερ φόργουορντ, μπήκε στο 12' στη θέση του Γουίλτζερ που έκανε δύο γρήγορα φάουλ και είχε γρήγορα την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς. Έπαιξε με υπομονή, είδε τον Τόμπσον να "κόβει" προς το καλάθι της Βαλένθια και του έδωσε όμορφη ασίστ για ένα εύκολο κάρφωμα του Αμερικανού. Συνέχισε με άστοχο τρίποντο από την δεξιά γωνία, κάρφωμα στον αιφνιδιασμό για το 32-28, τον είδαμε να γυρίζει στο παρκέ στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και αστόχησε σε τρίποντο από την δεξιά γωνία με το σκορ στο 68-66

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 25 πόντοι (9/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές), 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 28:39 (29 ranking)

Από την πρώτη φάση του αγώνα έψαξε τον Μιλουτίνοφ και δικαιώθηκε, καθώς ο Σέρβος κάρφωσε για το 2-0 πριν κάνει το ίδιο για το 6-3. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε μέχρι την καρδιά της ρακέτας για το 8-3, έκανε το ίδιο για το 11-3 και στην επόμενη επίθεση έδωσε άλει-ουπ πάσα στον Παπανικολάου που κάρφωσε εντυπωσιακά για το 13-3. Συνέχισε με νέο καλάθι για το 15-5 στο 5', έδωσε κι άλλη τελική πάσα στον Μιλουτίνοφ που κάρφωσε για τρίτη φορά και στο 7' πέρασε στον πάγκο έχοντας επτά πόντους και τέσσερις ασίστ. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και συνέχισε να κάνει πράγματα και θαύματα στον τομέα της δημιουργίας, έκλεψε την μπάλα και σκόραρε για το 40-32, ήταν τρομερά συγκεντρωμένος και κυρίως, τρομερά πεισμωμένος. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 44-39, εκπληκτικό δίποντο για το 48-39 και ακόμη ένα με την βοήθεια του ταμπλό, δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματικός στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν η Βαλένθια έκανε την αντεπίθεσή της. Μέχρι να γράψει το 70-67 στο 37' και το 72-67 δύο φάσεις αργότερα. Αυτά τα δύο καλάθια έδειξαν την σπουδαία κλάση του για πολλοστή φορά, με την άμυνα της Βαλένθια να περιμένει διαφορετικές αποφάσεις από εκείνον στα σκριν του Μιλουτίνοφ. Έβαλε 3/3 βολές για το 75-67 και στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 9 εύστοχα δίποντα. Στην 266η εμφάνισή του στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (7/8 δίποντα, 1/1 βολή), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 24:51 (19 ranking)

Από τα δικά του χέρια άνοιξε το σκορ, μετά από όμορφη συνεργασία που είχε ο Σέρβος με τον Σπανούλη. Κάρφωσε ξανά για το 6-3 από νέα ασίστ του "Kill-Bill", έκανε φοβερή δουλειά στο ριμπάουντ και κάρφωσε και τρίτη φορά για να φτάσει τους επτά πόντους σε έξι λεπτά συμμετοχής πριν περάσει για πρώτη φορά στον πάγκο για να πάρει μερικές ανάσες. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να πετύχει το τέταρτο δίποντό του, έκλεψε μια μπάλα που οδήγησε στον αιφνιδιασμό για το 32-28, ήταν μαζί με τον Σπανούλη οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Ξεκίνησε με φόρα το τρίτο δεκάλεπτο, προφυλάχθηκε από τον Σφαιρόπουλο και γύρισε στο 32' για να "ματσάρει" με τον Ντούμπλιεβιτς που είχε γίνει επικίνδυνος. Έσωσε μια χαμένη μπάλα για να καρφώσει για το 68-64 στο 34' και στο 38' έκλεψε άλλη μία μπάλα που οδήγησε στις 3/3 βολές του Σπανούλη για το 75-67. Σε εξαιρετική κατάσταση, το ματς στο ΟΑΚΑ θα είναι για εκείνον ιδιαίτερης σημασίας μετά από την απογοητευτική του εμφάνιση και την αποβολή την τελευταία φορά που αγωνίστηκε εκεί.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 11:01 (0 ranking)

Μπήκε στην θέση του Σπανούλη στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, έκανε γρήγορα το πρώτο του κλέψιμο, αλλά και το πρώτο του λάθος. Έπαιξε επτά λεπτά για να ξεκουράσει τον Σπανούλη, όμως δεν ήταν σε καλή κατάσταση, σίγουρα δεν έδειχνε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Βρήκε σίδερο στο πρώτο του τρίποντο και γύρισε στον πάγκο, πριν παίξει τα τελευταία 7" του πρώτου μέρους για να βγάλει μια άμυνα, αποστολή που δεν έφερε εις πέρας. Είχε προβλήματα στο πίσω μέρος του γηπέδου, πρέπει να πιέσει περισσότερο τον εαυτό του διότι με την προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν ο ανταγωνισμός στις θέσεις των γκαρντ θα εκτοξευθεί. Μετά το ντεφορμάρισμά του ήταν πολύ καλός στις νίκες με την Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης, απόψε έκανε όμως πάλι βήματα προς τα πίσω.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αν και ήταν διαθέσιμος για το ντεμπούτο του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 26:56 (13 ranking)

Μπήκε με δυναμισμό στο παιχνίδι και "χτύπησε" τον Ντούμπλιεβιτς για το 4-0, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα του. Αυτό το καλάθι πέτυχε στο πρώτο μέρος, με τον κόσμο να αισθάνεται τα "βαριά πόδια" του 33χρονου (έχει σήμερα γενέθλια) φόργουορντ και να του χαρίζει ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με υπομονή και ασίστ στο τρίποντο του Σπανούλη για το 44-39, δεν τρόμαξε από τα συνεχόμενα double-teams και κάρφωσε για το 57-46 στο 28'. Γύρισε 3:36 πριν το φινάλε του αγώνα, αστόχησε εξ' επαφής με το σκορ στο 70-67, "κλείδωσε" όμως τη νίκη του Ολυμπιακού με τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 78-70. Δεν πανηγύρισε, δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνει, ξέρει ότι δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θέλει και το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα είναι μια καλή ευκαιρία για την αναγέννησή του.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/2 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 κόψιμο σε 31:34 (13 ranking)

Πήγε από την πρώτη στιγμή πάνω στον Έρικ Γκριν, έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω του και στο 5' κάρφωσε την μπάλα από την μακρινή άλει-ουπ πάσα του Σπανούλη που ενθουσίασε τον κόσμο στο ΣΕΦ. Συνέχισε με τρίποντο και έμεινε στο παρκέ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Γύρισε στο 14' και έπεσε στον "καυτό" Σαν Εμετέριο που είχε φτάσει τους 12 πόντους, σκόραρε για το 34-28 όταν έμεινε μόνος στην καρδιά της ρακέτας της Βαλένθια και άρχισε να φλερτάρει από νωρίς με το double-double καθώς στο ημίχρονο είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ. Νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο σκόραρε με φόλοου για το 46-39, στα τελειώματά του έβαλε ένα πολύ δύσκολο λέι-απ για το 62-53 και στην έναρξη της τέταρτης χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, το τρίτο προσωπικό του. Οι στροφές του έπεσαν, όμως την δουλειά του την είχε ήδη κάνει και με το παραπάνω συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και κυρίως παίζοντας εξαιρετικές άμυνες τόσο στον Γκριν, όσο και στον Σαν Εμετέριο. Στο 170ο παιχνίδι του στην EuroLeague, o "Παπ" έγραψε το μόλις δεύτερο double-double του.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 26:35 (11 ranking)

Πενταδάτος, πήρε το πρώτο του σουτ (ένα τρίποντο από την δεξιά γωνία) στο τέταρτο λεπτό αλλά αστόχησε και στο 6' έδωσε την θέση του στον Μπράιαν Ρόμπερτς με την στατιστική του να έχει δύο αμυντικά ριμπάουντ. Γύρισε μετά από έξι λεπτά και πέτυχε τους πρώτους του πόντους διεισδύοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας της Βαλένθια, πριν κλέψει την μπάλα σε επαναφορά των Ισπανών και γράψει σαν σε προπόνηση το 38-32. Μπήκε στο δεύτερο μέρος με 1/2 βολές, πίεσε στην επίθεση, προσπάθησε να "πληγώσει" τον ελαφρύ Γκριν, έβαλε και τρίποντο για το 60-48 από την έξτρα πάσα του ΜακΛίν. Κυνηγούσε ακατάπαυστα τον πρώην συμπαίκτη του, πήρε μερικές ανάσες και πάτησε ξανά παρκέ για τα τελευταία 3:36. Έζησε το πιο παραγωγικό του βράδυ στο σκοράρισμα από τον περσινό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με έξι εκτελεσμένες βολές, επίδοση που δείχνει πως πιέστηκε και πίεσε την αντίπαλη άμυνα. Με το μέγεθός του, θα έπρεπε να το κάνει σε κάθε αγώνα.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 13:25 (5 ranking)

Άλλαξε τον Μάντζαρη στο έκτο λεπτό, έδωσε μια όμορφη πάσα πριν "βγει" το δεκάλεπτο και στο ξεκίνημα του δεύτερου πέτυχε ένα ζευγάρι βολών. Έμεινε για έξι λεπτά στο παρκέ και γύρισε στον πάγκο, με τον προπονητή του να έχει παράπονα για ένα λάθος του. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου, δεν ταίριαξε στο πλευρό του Στρέλνιεκς, όμως στο 34' είχε μία πολύ όμορφη στιγμή όταν "χόρεψε" τον προσωπικό του αντίπαλο και σκόραρε από τα τρία μέτρα για το 66-62. Μέχρι εκεί. Λίγα πράγματα για άλλη μια βραδιά από τον Αμερικανό που με την έλευση του Μπόμπι Μπράουν θα μπει όπως όλα δείχνουν στο περιθώριο, σε έναν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο. Όχι άδικα, καθώς μπορεί να έχει ποιότητα, δεν έχει δείξει όμως πείσμα και "τσαμπουκά" για να "επιβιώσει" σε αυτό το επίπεδο.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 2 φάουλ σε 1:58

Πήρε την θέση του Πρίντεζη στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, καθώς ο Σφαιρόπουλος τον προτίμησε από τους Παπαπέτρου - Τιλί στον ρόλο του backup πάουερ φόργουορντ. Έκανε δύο γρήγορα φάουλ και είδε τον προπονητή του να τον βγάζει μετά από μόλις 84 δευτερόλεπτα! Δεν τον είδαμε ξανά στο πρώτο μέρος, πήρε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο δεύτερο και θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν ίδρωσε καν.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα) σε 8:12 (0 ranking)

Άλλαξε τον Παπανικολάου στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, ένα κάπως "τραβηγμένο" fadeaway. Κάρφωσε για το 26-19 όταν ο Παπαπέτρου "διάβασε" καλά την άμυνα της Βαλένθια και του έδωσε την ασίστ, έπαιξε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά και γύρισε στον πάγκο. Τον είδαμε στο παρκέ στα μέσα της τέταρτης περιόδου να παίζει άμυνα τον Έρικ Γκριν, αλλά να του κάνει φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο. Άλλη μια άνοστη εμφάνιση από τον Τόμπσον, που χρησιμοποιείται πλέον μόνο για να παίρνουν ανάσες οι βασικοί.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ