EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο season-highs έγραψε ο Πρίντεζης, πάλεψαν Σπανούλης - Μιλουτίνοφ, όμως ο Ολυμπιακός έχασε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για την 27η αγωνιστική της EuroLeague. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η εκτός έδρας αποστολή της 27ης αγωνιστικής, ήταν μια αποστολή χωρίς άγχος για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έκαναν την προσπάθειάς τους στην Μόσχα, στο τέλος όμως έφυγαν ηττημένοι από την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη ( 89-81 ) και συνεχίζουν για τα τελευταία τρία ματς της κανονικής περιόδου της EuroLeague, έχοντας αγγίξει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης και Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, σε ένα απόγευμα που θα βοηθήσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βγάλει τα συμπεράσματά του κυρίως εν όψει της σειράς αγώνων που θα κρίνουν ποιος θα φτάσει στο Final Four του Βελιγραδίου. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση όσων αγωνίστηκαν στο παρκέ της MEGASPORT Arena.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 3/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο σε 22:52 (12 ranking)

Άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στα τέλη της πρώτης περιόδου, στο 13' είχε 0/2 βολές, στο 16' ένα τραγικά άστοχο σουτ από τα τέσσερα μέτρα, όμως στην επόμενη φάση έκανε ένα εντυπωσιακό μπλοκ, όμως ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Με τον αγώνα να μην κρίνει κάτι, ο Σφαιρόπουλος τον άφησε στο παρκέ για να τον βοηθήσει ψυχολογικά, όμως ο Αμερικανός δεν κατάφερε κάτι στα δέκα λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος. Γύρισε στο ματς στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου, συνέχισε να είναι εκτός κλίματος και αυτό "πλήγωσε" τους Πειραιώτες που τον είδαν να χάνεται και στην άμυνα και σε 23 λεπτά συμμετοχής να έχει πάρει ένα σουτ κι αυτό με αποκαρδιωτική κατάληξη.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 κλέψιμο σε 11:19 (-3 ranking)

Μπήκε στο ματς λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, προσπάθησε να βάλει το πρώτο του καλάθι "χορεύοντας" τον Ντε Κολό, βρήκε όμως σίδερο και είχε πρόβλημα και στο πίσω μέρος του γηπέδου, καθώς έπρεπε να μαρκάρει τον Γάλλο ηγέτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (πέτυχε 13π. σε έξι λεπτά με 5/5 σουτ). Ο Σφαιρόπουλος τον τράβηκε πίσω στον πάγκο μετά από μόλις τρία λεπτά, του έδωσε την δεύτερη ευκαιρία στα τέλη της τρίτης περιόδου, ο Αμερικανός βρήκε ξανά σίδερο σε νέο σουτ τριών πόντων και συνέχισε να είναι αρνητικός, με αποτέλεσμα να κλείσει την βραδιά με -3 στην αξιολόγηση.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 32:27 (2 ranking)

Πενταδάτος αντί του απόντα Παπανικολάου, πόσταρε νωρίς και αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, πήρε όμως το πρώτο αμυντικό ριμπάουντ του Ολυμπιακού. Συνέχισε με άστοχο σουτ από τα έξι μέτρα, βρήκε σίδερο σε λέι-απ στον αιφνιδιασμό, αστόχησε και στην τέταρτη φάση του όταν είχε στην πλάτη του τον Ντε Κολό που στη συνέχεια του έβαλε πέντε σερί πόντους σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού. Έβαλε τους πρώτους του πόντους λίγο πριν "βγει" το πρώτο δεκάλεπτο και αντικαταστάθηκε στο 12' πριν γυρίσει στα τέλη της δεύτερης περιόδου και είναι στην πεντάδα και στην έναρξη της τρίτης. Και πάλι όμως δεν κατάφερε να δώσει παρά ελάχιστα πράγματα στους Πειραιώτες. Έπαιξε 33 λεπτά και πέτυχε μόλις 2 πόντους με 1/7 σουτ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (2/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4/4 βολές), 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη σε 29:22 (8 ranking)

Έδωσε την πρώτη του ασίστ μετά από δύο λεπτά αγώνα, έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο 3' και στην λήξη μιας επίθεσης με πολύ δύσκολο σουτ, συνέχισε με γκολ-φάουλ για το 11-16, έπαιξε σχεδόν όλο το δεκάλεπτο και στο τέλος του είχε τρία λάθη (με τον Χίγκινς να του κλέβει τη μπάλα μέσα από τα χέρια και να καρφώνει για το 23-26) για δύο τελικές πάσες. Με τον Μπράουν να παίζει άσχημα σε άμυνα κι επίθεση, ο "Kill-Bill" γύρισε στις αρχές της δεύτερης περιόδου για να κάνει άλλα δύο λάθη, αλλά να βάλει τρίποντο για το 40-33 μετά από δικό του κλέψιμο. Δευτερόλεπτα μετά έκοψε αιφνιδιασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με κλέψιμο στον Κλάιμπερν, πριν πετύχει και νέο τρίποντο για το 44-38. Στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 12 πόντους, είχε όμως και πέντε λάθη από τα οκτώ της ομάδας του. Νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο κέρδισε φάουλ σε τρίποντο και έβαλε 3/3 βολές για το 52-49, είδε την άμυνα των γηπεδούχων προσαρμοσμένη πάνω του και πάτησε κι αυτός το φρένο. Πατούσε καλά, ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, τελικά όμως δεν του βγήκε το ματς.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (5/5 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα σε 16:57 (16 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, δυσκολεύτηκε να υποδεχθεί τη μπάλα στην ρακέτα, έκανε όμως ένα εντυπωσιακό κόψιμο στον Χάινς στο 4' και στο 5' έδωσε εξαιρετική ασίστ στον ολομόναχο Πρίντεζη που έγραψε το 11-18. Ήταν πολύ καλός στην άμυνα, ακόμη κι όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ''κοντό'' όπως ο Ροντρίγκεθ, κάρφωσε για το 21-20, ξανακάρφωσε για το 21-22, έγραψε και το 21-24 σε ένα εντυπωσιακό δικό του διάστημα! Είδε τη δεύτερη περίοδο από τον πάγκο, μπήκε στην τρίτη με το τέταρτο κάρφωμά του, έσπρωξε την μπάλα στο καλάθι για το 50-46 και στο 27' έκοψε στα ίσα τον Χάινς για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση. Ο Σφαιρόπουλος τον ξεκούρασε δίνοντας περισσότερο χρόνο στον ΜακΛίν, όμως ο Σέρβος συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις. Στα τελευταία 13 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει 57-68 δίποντα, με το ποσοστό ευστοχίας του να αγγίζει το 84%,

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 17:49 (0 ranking)

Πήρε την θέση του Στρέλνιεκς λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, δυσκολεύτηκε στον ρόλο του δημιουργού με μία κακή και με μία λάθος πάσα σε ένα λεπτό, έπαιξε 10:33 μέχρι το ημίχρονο και δεν έγραψε τίποτα στην στατιστική του πέρα από ένα λάθος. Δεν έκανε σουτ, γύρισε στο 28' και εκτέλεσε σουτ από την κορυφή για να το βάλει και να γράψει το 61-60, όμως στο τέλος της βραδιάς είχε τρία λάθη και highlight μία πάσα στον... προπονητή του .

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/2 βολές), 1 λάθος σε 11:49 (2 ranking)

Άλλαξε τον εντυπωσιακό Πρίντεζη, έκανε λάθος πάσα στο 11' όταν προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον ΜακΛίν, στο 13' έχασε την άμυνα και στο 14' είχε 1/2 βολές για το 38-30. Το πρώτο του διάστημα στο ματς δεν ήταν καλό, το δεύτερο ήταν επίσης αδιάφορο. Στα τελευταία δύο ματς (Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ) έχει 3 πόντους με 1/3 σουτ, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 23 λεπτά συμμετοχής.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 24 πόντοι (8/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 27:14 (28 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού από όμορφη ασίστ του Σπανούλη, συνέχισε με παλικαρίσιο δίποντο μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε τρίποντο για το 9-13 στο 4' και έφτασε τους εννέα πόντους με λέι-απ όταν ο Μιλουτίνοφ "έσπασε" το double-team και του πάσαρε στην καρδιά της ρακέτας. Ξεκουράστηκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, γύρισε προς τα τέλη της και σκόραρε για το 44-40. Στο ημίχρονο είχε 11 πόντους με 5/5 σουτ, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν "ήσυχος", μέχρι να πάρει στο 26' την μπάλα και επιτεθεί με πρόσωπο για το 56-53. Συνέχισε με κερδισμένο φάουλ από τον Χάινς και βολές για το 58-55, έβαλε γκολ-φάουλ για το 61-58 και όπως κάθε φορά που βρίσκει ρυθμό, ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος. Πήρε και νέο φάουλ στο 29' για να βάλει 2/2 για το 63-62 και στο τέλος της βραδιάς είχε γράψει season-high σε πόντους και αξιολόγηση.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/7 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 20:13 (13 ranking)

Πενταδάτος εν τη απουσία του Μάντζαρη, κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο μόλις 12 δευτερόλεπτα μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης, έβαλε 3/3 βολές και αμέσως μετά έκανε το δικό του πρώτο φάουλ. Έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Πρίντεζη για το 9-13, έφτιαξε άλλες δύο φάσεις και χωρίς να "λάμψει", έκανε καλή δουλειά πριν δώσει την θέση του στον Στρέλνιεκς. Γύρισε στην έναρξη της τρίτης περιόδου, σκόραρε από τα πέντε μέτρα για το 45-44, έπαιξε ως πόιντ γκαρντ με τον Σπανούλη στο "δύο", κέρδισε βολές στο 25' και τις έβαλε για το 56-51 και συνολικά ήταν θετικός. Έχει πλέον 43/44 βολές στη φετινή διοργάνωση και είναι ο πιο εύστοχος παίκτης με το εξωφρενικό 97,72%.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Ο μοναδικός που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Έπαιξε 35 δευτερόλεπτα και δεν μπορεί να κριθεί.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 0/3 βολές), 4 ριμπάουντ σε 9:23 (3 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 12', όταν ο Σφαιρόπουλος τράβηξε για πρώτη φορά στον πάγκο τον Παπαπέτρου. Σκόραρε τρίποντο για το 36-29 στο 14', έκανε ένα δυνατό μπλοκ-άουτ και ήταν αρκετά ενεργός στην άμυνα, ενώ στο 17' κέρδισε φάουλ αλλά "πέταξε" την ευκαιρία καθώς είχε 0/2 βολές. Έπαιξε 5:21 στο πρώτο μέρος και αν μη τι άλλο δεν ήταν αρνητικός. Η δεύτερη ευκαιρία του ήρθε στο 28', για να κάνει αχρείαστο φάουλ στον Ροντρίγκεθ (1/2 βολές για το 66-62), πριν βάλει δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ για το 85-78 στο 37'. Παίζει εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Παπανικολάου στο γόνατο, όμως συνεχίζει να μοιάζει με "ξένο σώμα" και δύσκολα θα αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ