EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την τετράδα των ΜακΛίν, Σπανούλη, Παπανικολάου, Στρέλνιεκς σε μεγάλη βραδιά, ο Ολυμπιακός έριξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο καναβάτσο. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Τιλί, Πρίντεζης βρίσκονταν όλοι εκτός αγώνα. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς τους δυο βασικούς του ψηλούς και οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος του. Και όμως, οι Πειραιώτες που λατρεύουν να διαλύουν λογική και προγνωστικά, έκαναν σπουδαία εμφάνιση και έριξαν τους Ρώσους στο καναβάτσο ( 88-86 ), για να ανέβουν εκ νέου στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague και να κοιτάξουν με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους στη διοργάνωση.

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν έμοιαζε με τον... Σακίλ Ο' Νιλ στα καλύτερά του. Ο Βασίλης Σπανούλης ένιωθε ξανά πανίσχυρος. Ο Κώστας Παπανικολάου θύμισε πυρηνικό όπλο και ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε ένα ξέσπασμα για να κρατήσει όρθι την ομάδα του σε ένα σημείο του αγώνα που η ΤΣΣΚΑ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Παπαπέτρου, Γουίλτζερ και Τόμπσον έδωσαν κι αυτοί βοήθειες και στο τέλος της βραδιάς όσοι πήγαν στο ΣΕΦ χάρισαν στους παίκτες του Ολυμπιακού το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 10 που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 25 πόντοι (10/14 δίποντα, 5/10 βολές), 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη σε 24:48 (30 ranking)

Άλλαξε τον Μπόγρη στο 7' και στο 9' έβαλε γκολ-φάουλ απέναντι στον Κλάιμπερν για το 19-20. Στα 9" πριν το τέλος του δεκαλέπτου πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε για το 23-20 και στο 11' έκανε φόλοου κάρφωμα για το 30-24. Σε μόλις τέσσερα λεπτά ο Αμερικανός έβαλε οκτώ πόντους, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. "Χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα για το 35-28 και στο 15' πέρασε στον πάγκο μέσα σε αποθέωση! Ένα (αγωνιστικό) λεπτό έμεινε εκεί για να πάρει ελάχιστες ανάσες, γύρισε και συνέχισε να σφυροκοπά την άμυνα της ΤΣΣΚΑ με αποτέλεσμα να φτάσει τους 16 σε μόλις 11:51 στο πρώτο μέρος. Έβαλε ακόμη εννέα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν έπαιζε μόνος εναντίον όλων στην επίθεση, έχασε αρκετές βολές και την ευκαιρία να κάνει ρεκόρ καριέρας (26π.), έγραψε όμως career-high στα ριμπάουντ με 12 σε μια φαντασμαγορική γι' αυτόν βραδιά που σίγουρα θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 27:22 (8 ranking)

Αντικατέστησε τον Γουίλτζερ στο 7' και βρέθηκε απέναντι στον Κλάιμπερν, όμως χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά για να πάρει το πρώτο του σουτ και να το βάλει από την περιφέρεια για το 33-26. Δεν βιάστηκε, προσποιήθηκε για να ελευθερωθεί και βρήκε στόχο, αλλά δεν έδωσε κάτι περισσότερο στην επίθεση μέχρι το ημίχρονο, καθώς ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος στο πίσω μέρος του γηπέδου. Στα μέσα της τρίτης περιόδου έκανε ένα εντυπωσιακό μπλοκ στον Κλάιμπερν και στο 35' κάρφωσε τον Κουρμπάνοφ για το 79-72! Στα 9.5" κέρδισε βολές, έβαλε μία για το 87-84 και στο τέλος της βραδιάς είδε θετικό πρόσημο δίπλα από το όνομά του.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 λάθη σε 31:03 (19 ranking)

Μπήκε στο ματς με γκολ-φάουλ και έβαλε και τρίποντο για το 9-13 στο πέμπτο λεπτό, απέναντι στον Κάιλ Χάινς. Έδωσε δυο σπουδαίες ασίστ, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και ήταν δεύτερος σε αξιολόγηση (9) πίσω από τον Γουίλτζερ. Περιορίστηκε σε πιο δημιουργικό ρόλο στη δεύτερη περίοδο, πατούσε καλά στην τρίτη και στο τέλος της έβαλε ένα από τα κλασικά του καλάθια για το 64-68, όταν έφτασε μέχρι την καρδιά της ρακέτας της ΤΣΣΚΑ και έμεινε στον αέρα για να σκοράρει με τη βοήθεια του ταμπλό. Έμεινε στο παρκέ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου για να σκοράρει άλλο ένα πολύ δύσκολο καλάθι για το 68-72, πριν πάρει και την κρίσιμη επίθεση στα 36.9". Έβαλε το καλάθι για το 86-81 και κλείδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε μια all-around εμφάνιση που χρειαζόταν για να νιώσει ξανά κυρίαρχος. Εξαιρετικός.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 1 ασίστ σε 21:39 (7 ranking).

Με τον Σπανούλη να παίζει όλο το πρώτο δεκάλεπτο, ο Λετονός επιστρατεύθηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ξεκίνησε με φάουλ στον Χίγκινς που έδωσε βολές στον Αμερικανό, πήρε το πρώτο του σουτ μετά από τέσσερα λεπτά και αστόχησε από την κορυφή. Δεν εκτέλεσε άλλο σουτ στα έξι λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, γύρισε στο 25' με εντολή από τον Σφαιρόπουλο να εκτελέσει βγαίνοντας από τα σκριν και άφησε τον Σπανούλη σε ρόλο πλέι μέικερ. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στην τρίτη περίοδο, έβαλε και βολές για το 62-68, σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 64-68 και έβαλε και τρίποντο-χειρόφρενο σε νέο αιφνιδιασμό για το 71-72. Το δικό του ξέσπασμα κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο σε ένα πολύ δύσκολο σημείο του αγώνα και ευτυχώς για εκείνον η πρώτη άστοχη βολή του από τις 25 Ιανουαρίου κι έπειτα δεν κόστισε στους ερυθρόλευκους τη νίκη.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (2/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο σε 27:10 (16 ranking)

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, έβαλε όμως τρίποντο για το 12-16 στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης και λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου διέσχισε όλο το γήπεδο για να σκοράρει σαν σε προπόνηση και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (21-20). Στην επόμενη άμυνα οδήγησε τον Κουρμπάνοφ σε μπρος-πίσω, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και στην πρώτη φάση της δεύτερης περιόδου έβαλε... τετράποντο για το 27-20! Βγήκε στο 13' και στο 23' έκανε το τρίτο του φάουλ για να περάσει στον πάγκο. Στο 31' έκλεψε μια μπάλα και έβγαλε ασίστ στον αιφνιδιασμό του Στρέλνιεκς για το 66-68 και στο 34' γράπωσε το επιθετικό ριμπάουντ για να σκοράρει και να πάρει και το φάουλ. Έβαλε τη συμπληρωματική βολή για το 74-72 και σήκωσε το ΣΕΦ στο πόδι. Και εκεί που είχε βρει ρυθμό, πήρε και το μεγάλο τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 77-72. Στο 36' έκανε το πέμπτο του φάουλ (τουλάχιστον αμφισβητούμενο) και αποβλήθηκε έχοντας δώσει το 101% των δυνάμεών του σε ένα "μαγικό" γι' αυτόν βράδυ.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 φάουλ σε 12:19 (-2 ranking)

Πάτησε παρκέ στο όγδοο λεπτό και πήγε απευθείας στο μαρκάρισμα του Ντε Κολό, δεν έδωσε πολλά στο πρώτο μέρος και στο 24' έκανε το τρίτο του φάουλ στέλνοντας τον Αντόνοφ στη γραμμή των βολών. Έπαιξε λίγο, δεν πήρε προσπάθειες, σίγουρα θα ξεχάσει γρήγορα αυτό το παιχνίδι.

19. ΝΙΚΟΣ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ασίστ, 2 φάουλ σε 10:59 (-5 ranking).

Πολύ κακό ξεκίνημα από τον Αμερικανό, που είχε τρία άστοχα σουτ μέχρι να αντικατασταθεί από τον Μάντζαρη στο 8'. Έπαιξε ελάχιστα στη συνέχεια, ενώ το -5 στην αξιολόγηση συνιστά ισοφάριση της χειρότερης ατομικής του επίδοσης στη EuroLeague. Περιέργως, το δεύτερο -5 του είχε γίνει ξανά σε αναμέτρηση με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 2 φάουλ σε 8:09 (-4 ranking)

Βασικός, εν τη απουσία του Μιλουτίνοφ, ο Έλληνας σέντερ δεν βοήθησε στο πρώτο επτάλεπτο που αγωνίστηκε. Δεν βοήθησε ούτε στο ένα λεπτό που του έδωσε ο Σφαιρόπουλος στη δεύτερη περίοδο, πέρασε γρήγορα στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 18:00 (11 ranking)

Πενταδάτος για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα, ξεκίνησε με τρίποντο για το 6-2 και έβαλε και δεύτερο για το 15-16 μέσα σε αποθέωση! Αντικαταστάθηκε μετά από επτά λεπτά για να πάρει ανάσες και πήγε στον πάγκο έχοντας... μισό double-double (6 πόντους - 5 ριμπάουντ). Φοβερό ξεκίνημα από τον Καναδό που μπήκε τρομερά συγκεντρωμένος και αποφασιστικός, αλλά δεν γύρισε με την ίδια αποτελεσματικότητα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έβαλε το τρίτο του καλάθι στο 23' και έμεινε εκεί. Όπως και στη Βαμβέργη, έτσι και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε φουριόζος, αλλά στη συνέχεια χάθηκε. Αυτή τη φορά βέβαια ο Ολυμπιακός νίκησε και ο Αμερικανός μπορεί να είναι ευχαριστημένος για το λιθαράκι που έβαλε.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/3 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 18:31 (11 ranking)

Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γουίλτζερ χρησιμοποιήθηκαν πριν τον Αμερικανό, που πάτησε παρκέ στο 15' σε μία προσπάθεια του Σφαιρόπουλου να τον "ξυπνήσει" και να τον πιέσει. Και όμως, ο Τόμπσον μπήκε "βαρύς" στο ματς και άργησε να γυρίσει στην άμυνα στη φάση που η ΤΣΣΚΑ έγραψε το 35-39, πριν δώσει αχρείαστο φάουλ στον Κλάιμπερν και βολές για το 37-41. Στο 19' σκόραρε το πρώτο του καλάθι και πέτυχε και δεύτερο στο φινάλε του πρώτου μέρους για το 45-48. Ο Σφαιρόπουλος του έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, τον κράτησε στο παρκέ στη θέση 4 με τον Παπαπέτρου στο 5 και ο Αμερικανός έκανε σπουδαία δουλειά στo κομμάτι των ριμπάουντ. 59.2" πριν το φινάλε έβαλε βολές για το 84-79 και τελικά έσωσε μια βραδιά που έμοιαζε χαμένη για εκείνον, όπως χαμένο ήταν και το βλέμμα του μέχρι να πατήσει παρκέ στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ