EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αρκετά καλός ο Ολυμπιακός, κέρδισε την Μπάμπεργκ χάρη στην καλή βραδιά των βασικών του "όπλων" και πλησίασε ακόμη περισσότερο το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Οι 18 νίκες σε 25 αγώνες, σε μια διοργάνωση σαν την σύγχρονη EuroLeague, είναι σίγουρα μια εντυπωσιακή επίδοση. Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ ( 87-79 ), βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs της διοργάνωσης και πήρε αυτό που είχε ανάγκη από τους Γερμανούς. Ανταγωνισμό και πίεση για να αντιμετωπίσει την αναμέτρηση με σοβαρότητα εν όψει της συνέχειας.

Άγγιξε το double-double ο Βασίλης Σπανούλης, έκαναν θραύση στην επίθεση ο Μιλουτίνοφ και ο ΜακΛίν, το ίδιο και ο Πρίντεζης. Όλοι, όμως, είδαν τα λεπτά τους να μένουν σε νορμάλ επίπεδα, γεγονός για το οποίο θα είναι σίγουρα ευχαριστημένος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού, που θα μείνει στην Ελλάδα για να υποδεχθεί την επόμενη Πέμπτη την Μπαρτσελόνα για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 16 πόντοι (3/5 δίποντα, 10/12 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 15:48 (23 ranking)

Πέρασε αντί του Μιλουτίνοφ στο 7', κέρδισε γρήγορα το πρώτο του φάουλ και πήγε στην γραμμή των βολών για να βάλει 2/2 για το 21-15. Συνέχισε με άλλο ένα ζευγάρι βολών για το 27-17 και έδειχνε έτοιμος να χτυπήσει την αδυναμία της Μπάμπεργκ να τον αντιμετωπίσει. Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με έρμπολ από κοντινή απόσταση, φλέρταρε με μια τεχνική στην επόμενη άμυνα και αντικαταστάθηκε καθώς έφτασε γρήγορα τα δύο φάουλ σε μόλις 3:35 στο πρώτο μέρος. Τον είδαμε ξανά στα τέλη του τρίτου και τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου να έχει σημαντικές δυσκολίες στην άμυνα, αλλά και να σκοράρει σημαντικό δίποντο για το 75-67 στο 33', μετά από ντρίμπλα και εκτέλεση από τα πεντέμιση μέτρα. Στην επόμενη φάση έκοψε ένα drive του Λο, πριν κερδίσει βολές και τις βάλει για το 77-67. Συνέχισε να πιέζει τους Γερμανούς, έβαλε βολή για το 80-72, πριν κλέψει την μπάλα και κάνει poster στον αιφνιδιασμό τον Χάκετ για το 82-71. Μπορεί στο πίσω μέρος του γηπέδου να ήταν μέτριος έως κακός, μπροστά όμως δεν είχε αντίπαλο. Και το γνώριζε.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ασίστ σε 4:19 (-2 ranking)

Πάτησε παρκέ 6:18 πριν το ημίχρονο, έδωσε μία ωραία ασίστ στο πρώτο τρίποντο του Τιλί, όμως δεν έδειχνε να νιώθει καλά ως σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Σπανούλη. Έπαιξε τέσσερα λεπτά, αστόχησε σε τρία σουτ και βγήκε στο 18' δίνοντας την θέση του στον Παπανικολάου και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/3 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 13:53 (6 ranking)

Άλλαξε τον Παπανικολάου στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έπαιξε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος, είδε αρκετά double-teams να προσπαθούν να τον παγιδεύσουν στο ποστ, δεν πάσαρε για να τα σπάσει και δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό μέχρι το ημίχρονο. Στο 32' πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε για το 73-65, βοήθησε στο κομμάτι των "σκουπιδιών", αλλά μέχρι εκεί.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (5/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη σε 27:14 (21 ranking)

Μπήκε δυναμικά στο ματς, είδε τον αδελφικό του φίλο, Νίκο Ζήση, να πηγαίνει στο μαρκάρισμά του και πέτυχε το καλάθι για το 4-3 πριν κοπεί από τον Ραντόσεβιτς στο τρίτο λεπτό. Έδωσε την ασίστ στο κάρφωμα του Μιλουτίνοφ για το 6-3, έκανε το ίδιο λίγο μετά ξανά με τον Σέρβο, έδωσε και τρίτη τελική πάσα στον Πρίντεζη για το 10-3 που ανάγκασε τον Μπάνκι να πάρει το πρώτο του timeout. Σκόραρε για το 12-8 πηγαίνοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας της Μπάμπεργκ, έβαλε 2/2 βολές, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και στο φινάλε του είχε μισό double-double (6/4). Γύρισε στα τέλη του δεύτερου, ευστόχησε σε δύσκολο εκτός ισορροπίας δίποντο για το 42-42, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 49-44, έγραψε το 57-49 στο 25' και στην συνέχεια "έσβησε τις μηχανές". Σε καλή κατάσταση, σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (5/5 δίποντα, 6/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 22:13 (26 ranking)

Πήρε το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού και σκόραρε μετά από όμορφη κίνηση για το 2-0, κάρφωσε για το 6-3 και έβαλε 2/2 βολές για το 8-3. Με τον Μούσλι εκτός αγώνα, ο Μιλουτίνοφ δεν είχε αντίπαλο κοντά στο καλάθι, δεν ξεκουράστηκε όμως πολύ. Γύρισε στο 11' εξαιτίας των δύο φάουλ του ΜακΛίν και κάρφωσε ξανά για το 29-23, όμως στην συνέχεια δεν πήρε μπάλες, δεν απείλησε την Μπάμπεργκ, σίγουρα δεν ταίριαζε στον ρυθμό που είχε πάρει ο αγώνας. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με άλλο ένα κάρφωμα για το 44-42, συνέχισε με βολές για το 46-42, έβαλε ακόμη δύο για το 51-44, ήταν ασταμάτητος κάθε φορά που έφτανε στην καρδιά της ρακέτας της Μπάμπεργκ. Με ένα φόλοου κάρφωμα έγραψε το 53-47 για να κρατήσει τους Γερμανούς σε απόσταση, πριν κόψει τον Ρούμπιτ με το σκορ στο 59-49, φάση από την οποία προέκυψε το γκολ-φάουλ του Πρίντεζη για το 62-49. Μετά από ένα εντυπωσιακό οκτάλεπτο στην τρίτη περίοδο πήγε στον πάγκο και στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση χάρη στην αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητά του.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 15:15 (1 ranking)

Μπήκε στο ματς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έπαιξε εννέα λεπτά μέχρι το ημίχρονο, αστόχησε σε ένα δίποντο και ένα τρίποντο και είχε highlight ένα κλέψιμο. Άλλα έξι λεπτά πήρε στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να σκοράρει και στα τελευταία 13 ματς έχει 8/32 τρίποντα (25%), με εκείνο το ξέσπασμα στο εκτός έδρας ματς με την Φενέρμπαχτσε (4/4) να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό διάστημα. Ο Λετονός έχει χάσει την λάμψη του, αλλά είναι ποιοτικός παίκτης και θα κριθεί στους κρίσιμους αγώνες της χρονιάς.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ σε 17:53 (5 ranking)

Μπήκε στο ματς 1:08 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ήταν υπομονετικός, πήρε στο 15' το πρώτο του σουτ τριών πόντων από την κορυφή και το έβαλε για το 35-31. Ακολούθησε αμυντικό ριμπάουντ και δεύτερο τρίποντο για το 38-31, σε ένα διάστημα εντυπωσιακό που έδειξε την κλάση του. Επέστρεψε στο ματς 8:46 πριν το φινάλε, αλλά δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Δικαιώνει αυτούς που φώναζαν ότι έχει το τρίποντο κι ας μην το είχε δείξει σε σημαντικό βαθμό στην θητεία του στην Μπασκόνια.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (6/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 22:05 (19 ranking)

Πήρε την πρώτη του προσπάθεια μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα, όταν ο Σπανούλης του έδωσε την ασίστ για το 10-3. Συνέχισε με τρίποντο από την κορυφή για το 15-10 στο 6', έβαλε δίποντο με πείσμα για το 17-13 στο 7', ξεκουράστηκε αρκετά και γύρισε στο 18' για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 9 πόντους, όλους στο πρώτο μέρος. Ξανασυνδέθηκε με το καλάθι για το 59-49 στο 26' και ένα λεπτό μετά έβαλε και γκολ-φάουλ για το 62-49. Ήταν ένα σημείο που ένιωθε ασταμάτητος, η άμυνα της Μπάμπεργκ δεν μπόρεσε να τον περιορίσει, ο "Πριντ" έκανε πολύ καλή δουλειά και στο πίσω μέρος του γηπέδου, ακόμη κι όταν βρέθηκε να μαρκάρει στην περιφέρεια, πάσαρε εξαιρετικά στα double-teams και έκλεισε την βραδιά με εξαιρετικά νούμερα. Σημαντικότερο όλων; Τα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Ο Τιλί θα τον βοηθήσει σε τρομερό βαθμό.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 26:17 (13 ranking)

Πολύ "ήσυχα" τα πρώτα λεπτά του στο ματς, ο "Παπ" κέρδισε βολές στο 8' και τις έβαλε για το 23-15, πριν πετύχει και δεύτερο ζευγάρι για το 25-17. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο χωρίς να πάρει σουτ, είχε ένα αμυντικό ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος. Έπαιξε ελάχιστα στη δεύτερη περίοδο, συνέχισε σε έναν πολύ συμπληρωματικό ρόλο και στο τρίτο δεκάλεπτο, μέχρι να χαρίσει την φάση του αγώνα στο 25', όταν έκλεψε την μπάλα και κάρφωσε εντυπωσιακά στον αιφνιδιασμό. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, ακόμη κι έτσι κατάφερε όμως να είναι και πάλι ανάμεσα στους διακριθέντες.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 19:03 (-2 ranking)

Πενταδάτος ξανά, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, πήρε όμως δύο αμυντικά ριμπάουντ και έπαιξε καλές προσωπικές άμυνες, μέχρι ο Χίκμαν να βρει ρυθμό και να αναγκάσει τον Σφαιρόπουλο να αντικαταστήσει τον Μάντζαρη με τον Ρόμπερτς. Έπαιξε όλο το τρίτο δεκάλεπτο χωρίς να σκοράρει, χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, έδωσε βολές σε "νεκρό" χρόνο στο φινάλε της τρίτης περιόδου στον Χίκμαν και στην συνέχεια ξεκουράστηκε. Δεύτερο σερί ματς στο μηδέν για τον Έλληνα γκαρντ, που στους τελευταίους τέσσερις αγώνες στην EuroLeague μετρά 1/9 τρίποντα.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ σε 16:00 (5 ranking)

Άλλαξε τον Μάντζαρη μόλις στο έκτο λεπτό, δεν έδωσε κάτι μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, όμως στο 13' έβαλε ένα τρομερό τρίποντο για το 32-29, διαλύοντας τον νεαρό Λο. Αντικαταστάθηκε από τον Μπόμπι Μπράουν 6:18 πριν το ημίχρονο, γύρισε στην τέταρτη περίοδο και έβαλε βολές για το 79-70, ωστόσο έμεινε εκεί, σε άλλη μία από αυτές τις πολύ "ήσυχες" βραδιές του.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Προτιμήθηκε αντί του Γουίλτζερ, ίσως γιατί στην απέναντι πλευρά υπήρχε ο Ντορέλ Ράιτ. Δεν χρησιμοποιήθηκε όμως ποτέ από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ