EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÌÁÊËÉÍ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÌÁÊËÉÍ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜακΛίν, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς (οι τρεις... νέοι σωματοφύλακες) οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Επτά νίκες σε εννέα ματς, είναι σίγουρα ένας καλός απολογισμός. Ίσως να είναι και καλύτερος από αυτόν που ήθελε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πριν την έναρξη της σεζόν. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα τις ήττες από τη Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό και μετά τον θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε, πέρασε και από το Μιλάνο , από μία έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Μπράιαν Ρόμπερτς κι ο Γιάνις Στρέλνιεκς τον ακολούθησαν σε μια βραδιά που ο Μιλουτίνοφ δεν πρόλαβε να ιδρώσει και ο Πρίντεζης να βρει τον καλό του εαυτό. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των Πειραιωτών, που κοιτάζουν ήδη το εκτός έδρας ματς της επόμενης εβδομάδας με τη Βαλένθια, αφού ενδιάμεσα ξεκουραστούν στη διακοπή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 22 πόντοι (10/14 δίποντα, 2/3 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 28:50 (25 ranking)

Τρίτος στο rotation των center, θύμισε κάτι από... Πάτρικ Γιανγκ η χρησιμοποίησή του. Όχι όμως και το παιχνίδι του. Στην κορυφαία του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός, συγκινητικός απέναντι στην πρώην ομάδα του, καθώς πέτυχε τα διπλάσια καλάθια από τους Στρέλνιεκς - Ρόμπερτς που τον ακολούθησαν σε απόδοση. Χτύπησε με κάθε τρόπο την άμυνα της Αρμάνι, είχε αδυναμίες στο πίσω μέρος του γηπέδου, αλλά τις κάλυψε και με το παραπάνω με τους κρίσιμους πόντους που πέτυχε στην τέταρτη περίοδο. Έβαλε το γκολ-φάουλ για το 85-86 και κερδίζει δια περιπάτου το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν και στο εκτός έδρας ματς της επόμενης Παρασκευής με τη Βαλένθια θα δούμε αν είναι έτοιμος να αποκτήσει και συνέπεια στο παιχνίδι του.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ήταν ο μόνος που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 17:33 (0 ranking)

Τέσσερα άστοχα σουτ σε επτά λεπτά μέτρησε ο Έλληνας φόργουορντ στο ξεκίνημα του ματς, που έκανε και ένα λάθος πριν δώσει ξανά τη θέση του στον Πρίντεζη. Έπαιξε αρκετά και στο δεύτερο μέρος, είχε πολλή ενέργεια, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το μέγεθός του, όμως δεν του βγήκε το ματς και σίγουρα κοιτάζει ήδη το επόμενο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 1 λάθος, 5 φάουλ σε 5:44 (-5 ranking)

Έκανε δυο γρήγορα φάουλ και βγήκε μετά από μόλις 2:59 αγώνα. Δεν ήταν συγκεντρωμένος, αντικαταστάθηκε από τον Μπόγρη, γύρισε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου για να παίξει 54 δευτερόλεπτα πριν κάνει και το τρίτο του φάουλ και τελικά αποβλήθηκε με πέντε πριν προλάβει να ιδρώσει. Μακράν το χειρότερο παιχνίδι του από τις 22 του περασμένου Δεκέμβρη στη Βαμβέργη κι έπειτα. Ο Σφαιρόπουλος του μίλησε αρκετά έντονα και ο Μιλουτίνοφ θα πρέπει να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τον πανύψηλο Τίμπος Πλάις το βράδυ της επόμενης Παρασκευής.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 26:28 (21 ranking)

Οικονομικός στο ξεκίνημα, έβαλε το πρώτο σουτ που επιχείρησε από τα πέντε μέτρα με βηματάκι προς τα πίσω, πριν πετύχει και τρίποντο για το 9-14. Όπως έβαλε πέντε σερί στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι έβαλε άλλους 9 για να φτάσει πολύ γρήγορα τους 14 και να σπρώξει τους γηπεδούχους στον ρόλο του κυνηγού. Εκεί έμεινε, αν και συνέχισε να είναι αποτελεσματικός στην οργάνωση του παιχνιδιού. Παίρνει σουτ όταν βλέπει καλές προϋποθέσεις, πασάρει εκπληκτικά, αποφεύγει το εύκολο λάθος αν και πιέζεται μερικές φορές ασφυκτικά και έχει ήδη κάνει απόσβεση των χρημάτων που επενδύθηκαν στο πληθωρικό και all-around ταλέντο του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 29:51 (4 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, αστόχησε σε δυο "δικές" του προσπάθειες και αντικαταστάθηκε στο έκτο λεπτό. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να βάλει το πρώτο του καλάθι πριν δώσει ωραία ασίστ στον ΜακΛίν για το 35-41. Δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, αναγκάστηκε να παίξει 30 λεπτά, αλλά στο τέλος σίγουρα χαμογέλασε για τη νίκη του Ολυμπιακού που "επιβίωσε" παρά τη δική του αστοχία. Είναι πολύ έμπειρος για να αντιληφθεί πως ήταν καλύτερο για την ομάδα του να βγουν μπροστά οι ΜακΛίν, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, παρά να βάλει αυτός 20 πόντους. Το τρίποντό του στο 26' (51-57) και το καλάθι του για το 75-74 λίγο αργότερα, ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικά για την έκβαση του αγώνα, καθώς και στα δυο αυτά σημεία η Αρμάνι ήταν έτοιμη να ρίξει γροθιά στο πρόσωπο των Πειραιωτών.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/9 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 28:44 (14 ranking)

Ήρθε από τον πάγκο, έβαλε πέντε σερί πόντους, έκανε καλή δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεση, έβαλε και μεγάλο τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο για το 77-77. Στο φινάλε, βέβαια, λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος καθώς με το σκορ στο 85-86 αστόχησε δις από τη γραμμή των βολών, δίνοντας την τελευταία επίθεση στους γηπεδούχους. Με τη μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του Τζέρελς, ο Παπανικολάου ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Να μείνει μπροστά από τον Αμερικανό. Το έκανε, δεν του άφησε χώρο για να αναπνεύσει και τον οδήγησε σε ένα πάρα πολύ κακό σουτ πριν εκείνος και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό πανηγυρίσουν τη μεγάλη τους νίκη.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 19:34 (7 ranking)

Πέρασαν σχεδόν εννέα λεπτά για να πάρει το πρώτο του σουτ. Το έκανε στο 14', όταν στο τελείωμα επίθεσης αναγκάστηκε να εκτελέσει για να βάλει τρίποντο που έφερε το ματς στον πόντο (29-28). Λίγο αργότερα και έβαλε και το δεύτερο που επιχείρησε για το 37-44, για να παίξει τελικά 20 λεπτά και να είναι από τους διακριθέντες. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από έναν τραυματισμό στο πόδι, έχει παίξει αρκετούς αγώνες με ενέσεις για να διώξει τους πόνους, απόψε δικαιώθηκε με τα δυο σουτ και ξέρει ότι τέτοιες εμφανίσεις χρειάζεται από εκείνον ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει μακριά στη διοργάνωση.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 18 πόντοι (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη σε 22:52 (21 ranking)

Πήρε το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού (τρίποντο) και το έβαλε για το 2-3, πριν ευστοχήσει σε δυο βολές για το 5-5 και πετύχει και άλλους δυο πόντους για το προσπέρασμα. Είχε 10 στο πρώτο δεκάλεπτο και 18 στο τέλος της βραδιάς, έχει βρει τον εαυτό του, πιέζει το τέμπο, δεν διστάζει όπως δίσταζε στο ξεκίνημα της σεζόν και ξεδιπλώνει το δεδομένο ταλέντο του. Δυο μεγάλες εμφανίσεις έκανε μακριά από το ΣΕΦ, ισάριθμες νίκες πήρε ο Ολυμπιακός και όσοι επέμεναν ότι " ο Ρόμπερτς δεν θα απογοητεύσει", σίγουρα αισθάνονται δικαιωμένοι.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 1 ασίστ, 2 φάουλ σε 4:05 (-1 ranking)

Επιστρατεύθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο τρίτο λεπτό εξαιτίας των φάουλ του Μιλουτίνοφ, όμως δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό εκτός από μία τελική πάσα στα τέσσερα λεπτά που αγωνίστηκε. Θα μπορούσε να παίξει περισσότερο από τη στιγμή που ο Σέρβος απογοήτευσε, όμως ο ΜακΛίν παραήταν κυρίαρχος για να βγει από το παρκέ.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

'Επαιξε 3:11 και στη στατιστική του δεν υπάρχει το παραμικρό.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (starter)

Στατιστικά:

Πενταδάτος, συγκεντρωμένος, σκόραρε τους πρώτους του πόντους σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό για το 7-11 στο 5' , έβαλε δυο βολές, πήρε δυο ριμπάουντ και τέλος. Έπαιξε λίγο, η αλήθεια είναι πως δεν πήρε μπάλες, όμως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός νίκησε, κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς. Προβληματίζει το γεγονός ότι η μπάλα δεν φτάνει πολύ συχνά στα χέρια του, μένει όμως να δούμε τι θα συμβεί όταν βρει κατοχές σε δύσκολους αγώνες, αν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός όπως στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ