EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Χίμκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / KHIMKI - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / KHIMKI - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τραγικός ο Ολυμπιακός, γνώρισε δεύτερη εκτός έδρας συντριβή σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ματς με τη Χίμκι.

Η βαριά ήττα στη Μπασκόνια προβλημάτισε. Η άνετη επικράτηση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ ισορρόπησε την κατάσταση, όμως ο Ολυμπιακός "έσβησε" ξανά σε διάστημα μίας εβδομάδας και γνώρισε νέα συντριβή μακριά από το γήπεδό του, αυτή τη φορά από τη Χίμκι στη Μόσχα ( 82-54 ).

Οι Πειραιώτες έκαναν απογοητευτική εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο που "μασούσε σίδερα", έπεσαν στο 13-6 και πλέον αισθάνονται την "καυτή" ανάσα των Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκού που παίζουν το βράδυ της Παρασκευής απέναντι σε Μάλαγα, Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ουδείς ξεχώρισε στη Μιτίστσι Αρένα, ουδείς βρέθηκε σε πραγματικά καλή βραδιά, ουδείς μπορεί να αισθάνεται ευχαριστημένος με την απόδοσή του. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Τζαμέλ ΜακΛίν και είδε τον Βασίλη Σπανούλη να πραγματοποιεί τη χειρότερη δημιουργικά εμφάνιση της καριέρας του στο 262ο παιχνίδι του στη EuroLeague .

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε 5:29 στον garbage time για να αστοχήσει σε ένα δίποντο και να μη γράψει κάτι άλλο στη στατιστική του.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20:40 (8 ranking)

Αντικατέστησε τον Παπανικολάου στο 6', αμέσως μετά το δεύτερο timeout της αναμέτρησης. Η πρώτη του προσπάθεια (εύστοχη) ήρθε στο 12', όταν σκόραρε με λέι-απ για το 30-19. Ήταν οι μοναδικοί του πόντοι σε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος, έπαιξε άλλα δέκα λεπτά στο δεύτερο, αλλά στην τέταρτη περίοδο αποχώρησε με έναν ελαφρύ τραυματισμό, πιθανότατα διάστρεμμα.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 0/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 6 λάθη

Είχε δυσκολίες στο μαρκάρισμα του ψηλότερου Άντερσον στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έπαιξε έξι λεπτά στην πρώτη περίοδο για να δώσει μία ασίστ και να κάνει δύο λάθη. Γύρισε στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου για να αστοχήσει σε δύο τρίποντα και στο ημίχρονο ήταν άποντος με μία ασίστ, 4 λάθη και -5 στην αξιολόγηση. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με δίποντο και τρίποντο για το 54-32, αλλά αυτοί ήταν οι μοναδικοί του πόντοι στο ματς. Βγήκε, είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο και σίγουρα θα τα έχει με τον εαυτό του γι' αυτή την εμφάνιση, την χειρότερη από πλευράς δημιουργίας στην 262η βραδιά της καριέρας του στη EuroLeague .

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/2 δίποντα, 6/8 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 17:35 (3 ranking)

Πέτυχε από τη γραμμή των βολών τους δύο πρώτους πόντους της αναμέτρησης, δεν ακολούθησε τον Μάλκολμ Τόμας στην περιφέρεια και "έφαγε" το τρίποντο του 14-5 στο 4'. Η μπάλα έφτανε με τρομερή δυσκολία στα χέρια του, κάθε φορά όμως που την έπαιρνε ήταν απειλητικός. Κέρδισε πέντε φάουλ στο πρώτο μέρος για να τα μετατρέψει σε 6/8 βολές και έμεινε στον πάγκο σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος. Με τη διαφορά να έχει ανοίξει, με τη νίκη να θεωρείται πια αδύνατη, ο Σφαιρόπουλος κράτησε τον βασικό του σέντερ εκτός αγώνα για να τον ξεκουράσει.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (3/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 24:22 (15 ranking)

Άλλαξε τον Σπανούλη στο 6' και έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι, ένα δίποντο από τα πέντε μέτρα για το 28-12. Συνέχισε με 3/3 βολές για το 28-17, βρήκε σίδερο στο πρώτο του τρίποντο για να φτάσει τα εννέα σερί άστοχα από το ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας κι έπειτα, ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που έδειχνε να νιώθει καλά στο πρώτο μέρος. Με τον Σφαιρόπουλο να κρατά τον Σπανούλη στον πάγκο, ο Στρέλνιεκς έπαιξε αρκετά, δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τρίποντο, μετρά πλέον 11 σερί άστοχα, αλλά στη Μόσχα ήταν θετικός. Ο μοναδικός που έγραψε διψήφια αξιολόγηση μαζί με τον Γουίλτζερ που "έσωσε" τη βραδιά του με τα μακρινά σουτ στην τέταρτη περίοδο.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 22:44 (7 ranking)

Πήρε το πρώτο του σουτ, ένα τρίποντο υπό πίεση από τη δεξιά γωνία, στο πέμπτο λεπτό και αστόχησε. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 7' για το 23-9, συνέχισε με 3/4 βολές και έμοιαζε ως η μόνη απειλή για την άμυνα της Χίμκι για αρκετά λεπτά. Συνέχισε να δίνει τις μάχες του στο τρίτο δεκάλεπτο, σκόραρε, δημιούργησε, κυνήγησε κοντούς και ψηλούς στο πίσω μέρος του γηπέδου, αλλά δεν του βγήκε το ματς.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 18:21 (0 ranking)

Πήγε στο μαρκάρισμα του Σβεντ από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης, στο 1:19 τον έχασε και στη συνέχεια του έκανε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, πριν ξαναχάσει τον Ρώσο που έβαλε μακρινό σουτ για το 8-5. Έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Μάντζαρη, έκανε το δεύτερο φάουλ του στο τρίτο λεπτό, αστόχησε λίγο αργότερα σε προσπάθεια κάτω από το καλάθι και συνέχισε με έρμπολ σε fadeaway από τα τρία μέτρα. Το πρώτο του εξάλεπτο ήταν εφιαλτικό, γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να διστάσει να εκτελέσει σε διαδοχικές επιθέσεις, σκόραρε ένα όμορφο καλάθι (το πρώτο του) στις αρχές της τρίτης και τέλος. Κακό βράδυ για τον Έλληνα περιφερειακό.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 19:32 (4 ranking)

Μπήκε στο ματς με τρίποντο από την κορυφή για το 3-5 και αυτό ήταν το μόνο θετικό που έγραψε η στατιστική του σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Έπαιξε πέντε δευτερόλεπτα στο δεύτερο και ακόμη εννέα λεπτά μέχρι το φινάλε του αγώνα, χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάτι στην ομάδα του, την ώρα που ο άλλος point guard (ο Ρόμπερτς) παραμένει πολύ μακριά από τα στάνταρ που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. " Είναι κρίμα να ξεφτιλιζόμαστε με τέτοια εικόνα. Αδικούμε τους εαυτούς μας, πρέπει κάτι να αλλάξει" είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/3 δίποντα, 0/2 δίποντα, 2/2 βολές), 1 ασίστ σε 15:11

Πήρε τη θέση του Μάντζαρη στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και σε 5:11 στο πρώτο μέρος είχε ένα άστοχο δίποντο και τίποτα περισσότερο. Έπαιξε άλλα 10 λεπτά μέχρι το φινάλε και έγραψε την όγδοη κατά σειρά κακή εμφάνιση. Είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά κάτι τον κρατάει πίσω.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 8:50 (1 ranking)

Μετά τη θετικότατη εμφάνισή του απέναντι στη Μακάμπι και με τον Τζαμέλ ΜακΛίν εκτός αγώνα, θα περίμενε κανείς ότι ο Μπόγρης θα πάρει ευκαιρίες από τον προπονητή του. Αντ' αυτού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον κράτησε εκτός rotation και τελικά τον χρησιμοποίησε όταν όλα είχαν κριθεί, με αποτέλεσμα να είναι άδικο να γίνει οποιαδήποτε κριτική για τον Έλληνα σέντερ.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 1 κλέψιμο σε 13:30 (10 ranking)

Ο Σφαιρόπουλος τον έριξε στη "μάχη" στα τέλη της πρώτης περιόδου, όμως ο Καναδός ήταν εκτός κλίματος και γι' αυτό έπαιξε μόλις 3:30 πριν αντικατασταθεί. Γύρισε στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, έβαλε τρία τρίποντα, δεν άφησε τη διαφορά να φύγει πάνω από τους 30-35 πόντους και ήταν θετικός. Μέχρι εκεί.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 18:25 (4 ranking)

Μπήκε στο ματς μαζί με τον Ρόμπερτς, στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Το πρώτο του σουτ από την κορυφή ήταν κακό, η πρώτη του άμυνα αναποτελεσματική (τρίποντο του Χάνικατ για το 35-19), η πρώτη του βολή άστοχη, το πρώτο του διάστημα στο ματς απογοητευτικό και στις δυο πλευρές του παρκέ. Το ίδιο και το δεύτερο. Έπαιξε 18 λεπτά, δεν έβαλε καλάθι, υπήρξαν αρκετές στιγμές που έμοιαζε χαμένος και δεν δείχνει ικανός να βοηθήσει ουσιαστικά μια ομάδα που επένδυσε πολλά στο επιθετικό του ταλέντο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ