EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με MVP τον υπέροχο Γιώργο Πρίντεζη που έκανε γιο-γιο τον άπειρο Τζόνα Μπόλντεν, ο Ολυμπιακός πέρασε από το Τελ Αβίβ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των Πειραιωτών που έκαναν το 3/3 στη EuroLeague.

Πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν στη EuroLeague, πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ ( 69-68 ) σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι για να κάνει το 3/3 στη διοργάνωση και να κοιτάξει το εντός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης με την επίσης αήττητη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, του Αλεξέι Σβεντ και του Τόμας Ρόμπινσον. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε φανταστική εμφάνιση και θα μπει στους εφιάλτες του νεαρού Τζόνα Μπόλντεν, ο τρομερά άστοχος Μάντζαρης έβαλε πέντε σερί πολύ κρίσιμους πόντους και οι Πειραιώτες "απέδρασαν" από τη θρυλική Nokia Arena. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 8 πόντοι (3/5 δίποντα, 2/2 βολές), 1 ασίστ σε 13:36 (7 ranking)

Εξαιρετικός επιθετικά, έβαλε έξι γρήγορους πόντους στα τέλη της πρώτης περιόδου και κουβάλησε τον Ολυμπιακό την ώρα που οι κοντοί της Μακάμπι προσπαθούσαν να δώσουν ένα πιο γρήγορο τέμπο στην αναμέτρηση. Ήταν συγκεντρωμένος, όμως στο 19' έκανε ένα αχρείαστο αντιαθλητικό κι αντικαταστάθηκε από τον Μιλουτίνοφ. Σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, όμως κάποιες λεπτομέρειες δεν του επέτρεψαν να παίξει περισσότερο από τα 13:36 που έμεινε στο παρκέ.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε μόλις 11 δευτερόλεπτα και δεν μπορεί να κριθεί.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/5 σουτ), 3 ριμπάουντ σε 14:40 (3 ranking)

Έβαλε ένα πάρα πολύ όμορφο καλάθι στο 14', όταν ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει για πολλή ώρα στους 20 πόντους. Έπαιξε ξανά με πλάτη και σκόραρε και πάλι απέναντι στον Ρολ, αλλά μέχρι εκεί. Στο 38' πήρε το μεγάλο τρίποντο, αλλά βρήκε σίδερο και δεν "καθάρισε" το ματς με το σκορ στο 61-67. Θετικός πάντως γιατί είχε πολλή ενέργεια και έδωσε αρκετές μάχες απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους, εκμεταλλεύθηκε τα μισμάτς, αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ σε 10:44 (4 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και στη δεύτερη πήρε τρία διαδοχικά σουτ τριών πόντων για να ευστοχήσει στο ένα. Έδωσε τις μάχες του, πήρε τρία αμυντικά ριμπάουντ, έδειχνε πεισμωμένος, όμως δυο μέρες μετά το διπλό ρεκόρ καριέρας του σε πόντους και αξιολόγηση (στο ματς με τα Τρίκαλα), ο MVP της τρίτης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League έμεινε σε ρηχά νερά.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (3/7 δίποντα, 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 25:47 (19 ranking)

Λίγα πράγματα από τον Σέρβο στο πρώτο μέρος, που πέτυχε μόλις ένα καλάθι, αλλά έκανε καλή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ όπου μάζεψε έξι σε 11 λεπτά. Έκανε ρεκόρ καριέρας με οκτώ στα μέσα της τρίτης περιόδου, πίεσε την άμυνα της Μακάμπι, έδωσε και όμορφη ασίστ στον Πρίντεζη που έβαλε τρίποντο για το 42-48. Πήρε ένα κρίσιμο ζευγάρι βολών και τις έβαλε για το 63-69. Τελικά άγγιξε το double-double και μάζεψε 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, κάνοντας τρομερά αθόρυβη δουλειά απέναντι σε μία εξαιρετική front line που έχει τους Τάιους, Παραχούσκι και τον νεαρό Μπόλντεν.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα), 2 ασίστ σε 20:35 (2 ranking)

Αστόχησε στα δυο τρίποντα που εκτέλεσε στο πρώτο μέρος, έδωσε όμως δυο ασίστ και πάλεψε πολύ στην άμυνα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 31' για να σκοράρει από την περιφέρεια (48-54), αφού δημιούργησε ο ίδιος το σουτ του. Ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας δίποντο από τη γωνία για το 58-61 και "έσωσε" τη βραδιά του, χωρίς πάντως να έχει "πληγώσει" την ομάδα του. Ουσιαστικός, μετρημένος και πολύ κοντρολαρισμένος, δυσκολεύεται προς το παρόν, αλλά θα προσαρμοστεί όταν γυρίσει και ο Βασίλης Σπανούλης.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 21 πόντοι (5/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 29:16 (17 ranking)

Άνοιξε το σκορ με τρίποντο από ασίστ του Ρόμπερτς, αλλά δεν συνδέθηκε ξανά με το καλάθι μέχρι να βάλει ένα ζευγάρι βολές. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με φοβερή προσπάθεια απέναντι στον άπειρο Τζόνα Μπόλντεν, έβαλε τρίποντο για το 42-48 και πέτυχε και δεύτερο για το 43-51. Πήρε φωτιά την κατάλληλη στιγμή, έγραψε το 60-63 με νέα υπέροχη κίνηση στο 35' και συνέχισε να εκθέτει τον νεαρό αντίπαλό του για το 60-65 και το 61-67. Ήταν ο MVP της ομάδας του με 21 πόντους, ήταν τρομερά συγκεντρωμένος και μάλλον του έκανε καλό το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της Κυριακής με τα Τρίκαλα.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 9 ριμπάουντ σε 24:56 (9 ranking)

Τρίποντο από το "φτερό", όμορφο τελείωμα στον αιφνιδιασμό στην επόμενη φάση και σπουδαίο ξεκίνημα από τον "Παπ" που γύρισε στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού, αλλά δεν συνέχισε στο ίδιο ίδιο τέμπο. Επιθετικά, γιατί στην άμυνα και στο ριμπάουντ (6 στο πρώτο μέρος) ήταν συνεπέστατος. Στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στην επίθεση, αλλά στο φινάλε της βραδιάς αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ της αναμέτρησης!

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/7 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 19:09 (1 ranking)

Μόλις έξι λεπτά πήρε στο πρώτο μέρος, για να αστοχήσει σε δυο σουτ από τα 6μ.75 και να κάνει δυο φάουλ. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου, πάντως, βγήκε μπροστά. Πρώτα πήγε μέχρι την καρδιά της ρακέτας για να σκοράρει δύσκολο λέι-απ και στη συνέχεια έβαλε τρίποντο από τη γωνία για να κρατήσει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Με το σκορ στο 66-69 αστόχησε στο μακρινό σουτ από την κορυφή που θα "κλείδωνε" τη νίκη για τους Πειραιώτες, αλλά οι δικοί του πέντε σερί πόντοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το "διπλό" των ερυθρολεύκων. Βέβαια η επίδοσή του από την περιφέρεια (1/7 τρίποντα) είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο, αλλά και τους προπονητές του, ειδικά από τη στιγμή που έχει 2/14 στη φετινή διοργάνωση.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 21:28 (6 ranking)

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς από τον Αμερικανό, που έδωσε δυο ασίστ για τρίποντα των Πρίντεζη-Παπανικολάου, αλλά συνέχισε βρίσκοντας σίδερο στα τρία σουτ που επιχείρησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο έφθειρε τους προσωπικούς του αντιπάλους και έγραψε 4/4 βολές, αλλά δεν απείλησε επιθετικά, δεν έβαλε καλάθι και στο τέλος λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος της αναμέτρησης. Πήρε τη μπάλα, πήγε σε κατάσταση απομόνωσης τον Τάιους, δυσκολεύτηκε να τον περάσει, γλίστρησε, αλλά ευτυχώς ο Ολυμπιακός κράτησε την κατοχή και δεν επέτρεψε στη Μακάμπι να επιτεθεί με περισσότερο χρόνο στο ρολόι. Θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό μετά τον τραυματισμό του. Προς το παρόν, παίζει καλά, είναι μετρημένος, αλλά δεν δίνει το κάτι παραπάνω.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά:

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 19:38 (5 ranking)

Έδωσε όμορφη ασίστ στον Μιλουτίνοφ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και στην επόμενη φάση έβαλε και το πρώτο του καλάθι, πριν αστοχήσει στα επόμενα τρία. Δεν ήταν σε καλή βραδιά, ίσως και να θεώρησε εύκολα μερικά σουτ χωρίς πίεση που του δόθηκαν, έπαιξε και πάλι κάτι λιγότερο από 20 λεπτά, όμως στα θετικά θα πρέπει να κρατήσουμε τις 3 ασίστ που έδωσε και το γεγονός ότι δεν έκανε λάθος.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ