EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 1 με την Ζάλγκιρις

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ενας (Σπανούλης) εναντίον όλων. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του Game 1 της σειράς Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις. Το Sport24.gr αξιολογεί τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και προσπαθεί να βρει διακριθέντες.

Με την πλάτη στον τοίχο... Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο γήπεδό του από την Ζάλγκιρις Κάουνας στο Game 1 της σειράς ( 78-87 ) και το βράδυ της Παρασκευής καλείται να ισοφαρίσει, για να ταξιδέψει στην Λιθουανία και να διεκδικήσει εκεί το δικό του μπρέικ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έκανε καλή εμφάνιση, δεν είχε στη σύνθεσή της τον Κώστα Παπανικολάου, έχασε νωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που αναγκάστηκε να παίξει με... ένα πόδι, είχε έναν Σπανούλη να παλεύει μόνος εναντίον όλων και τους Πρίντεζη - Παπαπέτρου να δίνουν κάποιες λύσεις, χωρίς ωστόσο να ενθουσιάσουν. Οι Λιθουανοί έμειναν πιστοί στο πλάνο τους όταν βρέθηκαν πίσω με 15 (23-8), έπαιξαν με πείσμα και με τον Μιλάκνις να πετυχαίνει κρίσιμα τρίποντα, έφτασαν στη μεγαλύτερη νίκη της σύγχρονης ιστορίας τους, από το 1998 που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης κι έπειτα.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Κορυφαίος ο Σπανούλης, σε άλλο γήπεδο ΜακΛίν, Στρέλνιεκς, Τιλί, Ρόμπερτς, δεν έδωσαν κάτι Μπράουν, Γουίλτζερ, Τόμπσον.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/3 δίποντα, 4/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 21:43 (9 ranking)

Άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στο 8', χρειάστηκαν όμως επτά λεπτά για να σκοράρει τους πρώτους του πόντους. Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός με τον Σέρβο στο κομμάτι των ριμπάουντ και γι' αυτό ο Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε να ξαναρίξει τον βασικό του ψηλό στην μάχη ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο. Πήρε την δεύτερη ευκαιρία του στο 26', κέρδισε στο 32' αντιαθλητικό φάουλ και έβαλε τις βολές για το 61-57, πριν πετύχει και νέο ζευγάρι για το 63-57. Στο 36' χρεώθηκε με ανόητο αντιαθλητικό, με το σκορ στο 65-63, φάση από την οποία η Ζάλγκιρις πήρε τρεις πόντους για το 65-66. Κακή βραδιά για τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, από την απόδοση του οποίου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η σειρά.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο σε 4:41

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στα μέσα της δεύτερης περιόδου, έπαιξε 4:41 στο πρώτο μέρος, πήρε ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία και βρήκε σίδερο. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 38:20 (5 ranking)

Πενταδάτος εν τη απουσία του Παπανικολάου, πήρε το πρώτο του σουτ μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα και το έβαλε, ένα τρίποντο από την δεξιά γωνία. Κάρφωσε για το 13-6, έπαιξε καλές προσωπικές άμυνες στον Ουλάνοβας και γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να κλείσει το πρώτο μέρος με... μισό double-double (5 πόντοι - 4 ριμπάουντ). Ο Σφαιρόπουλος δεν είχε άλλον για να στηριχθεί, επέμεινε στον Παπαπέτρου, εκείνος δεν τον δικαίωσε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και τα μέσα της τέταρτης. Εκεί ζήτησε τη μπάλα, την πήρε και σκόραρε με πείσμα για το 65-60, πριν βάλει και μεγάλο σουτ για το 69-66 στο 38' από τη δεξιά γωνία. Στα 84" έδωσε βολές στον Ουλανόβας (69-69), όμως στην πρώτη φάση της παράτασης μάζεψε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε για το 74-72. Ξεκίνησε καλά, τελείωσε καλά, έπαιξε 38:20 που συνιστούν ρεκόρ καριέρας αλλά και πάλι δεν έκανε τη διαφορά.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 25 πόντοι (3/6 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 4/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 6 λάθη σε 37:03 (20 ranking)

Πέτυχε γρήγορα το πρώτο του καλάθι διεισδύοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας της Ζάλγκιρις για το 6-4, έδωσε την ασίστ στον Παπαπέτρου που σκόραρε τρίποντο από τη γωνία, συνέχισε με πολύ δύσκολο δίποντο για το 11-6, έδωσε και νέα τελική πάσα στον Παπαπέτρου που κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, "τάισε" και τον Μιλουτίνοφ για το 15-6. Μετά το πρώτο timeout έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 20-8, ξεκουράστηκε μερικά λεπτά, γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο για να βάλει τρίποντο για το 35-32 και να προσθέσει και δεύτερο για το 38-32 του ημιχρόνου! Δύο σημαντικά σουτ ψυχολογίας, που έδειξαν για ακόμα μία φορά την σπουδαία κλάση του. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με το τρίτο του τρίποντο για το 41-34, στο 27' είχε μια αψιμαχία με τον Καβαλιάουσκας που το παράκανε, αλλά "τιμωρήθηκε" όταν ο "Kill-Bill" έγραψε με νέο μακρινό σουτ το 52-46. Πήγε στον πάγκο στο 28', γύρισε στο 32' και έδωσε ασίστ στον Μάντζαρη που πέτυχε τρίποντο για το 59-57, ενώ εβαλε κι άλλο μακρινό σουτ απέναντι στον Ντέιβις για το 72-72 που κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο. Πήρε την μπάλα και για την τελευταία επίθεση, κλείστηκε και πάσαρε στον Μάντζαρη, όμως το σουτ ήταν πολύ κακό και το ματς πήγε στην παράταση. Στο 42' έδωσε την ασίστ στον Πρίντεζη για το 76-77, προσπάθησε πολύ για να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, όμως σε αυτή τη φάση της σεζόν ουδείς μπορεί να κερδίσει μόνος του. Και σε αυτό το ματς, ο Σπανούλης ήταν απελπιστικά μόνος.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/3 δίποντα, 1/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 20:53 (13 ranking)

Κυριάρχησε στα ριμπάουντ στα πρώτα λεπτά, έβαλε το πρώτο του καλάθι νωρίς, σκόραρε ξανά για το 15-6 από την ασίστ του Σπανούλη στην καρδιά της αντίπαλης ρακέτας, βγήκε στο 8' έχοντας τέσσερις πόντους, έξι ριμπάουντ και μία ασίστ, όμως έδειχνε να πονά στο γόνατο και όλοι στον πάγκο ανησύχησαν για εκείνον. Με τον ΜακΛίν να μην είναι σε καλή βραδιά, αναγκάστηκε να γυρίσει, δεν ένιωθε όμως δυνατός και φαινόταν από την γλώσσα του σώματός του ότι πάλευε με τον εαυτό του. Ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στο παρκέ στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο Μιλουτίνοφ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, έχασε μάχες στο ριμπάουντ και στο 26' πήγε στον πάγκο. Έμεινε εκεί μέχρι το 36', όταν προπονητής του τον έριξε στο ματς για το φινάλε της αναμέτρησης. To χτύπημα στο γόνατο τον φρέναρε, καθώς με εκείνον να κυριαρχεί, ο Ολυμπιακός έκανε το 23-8 στο ξεκίνημα του αγώνα.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 1 ασίστ σε 12:08 (-2 ranking)

Ταλαιπωρημένος από ενοχλήσεις στη μέση, ο Λετονός πήρε την πρώτη ευκαιρία στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό και έπαιξε μόλις έξι λεπτά στο πρώτο μέρος. Γύρισε λίγο πριν "βγει" το τρίτο δεκάλεπτο, ξαναμπήκε στα μέσα του τέταρτου, έκανε το πρώτο του σουτ υπό δύσκολες προϋποθέσεις και αστόχησε. Έπαιξε 12 λεπτά, δεν έδωσε το παραμικρό, έμοιαζε πραγματικά πολύ απογοητευμένος στον πάγκο έχοντας μια πετσέτα στο πρόσωπό του.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 17:46 (2 ranking)

Πενταδάτος αντί του ταλαιπωρημένου Πρίντεζη, σκόραρε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 18-8 στο τέλος μιας επίθεσης, αυτή όμως ήταν η μοναδική καλή του φάση στην επίθεση μέχρι να αντικατασταθεί από τον Πρίντεζη στο 8'. Ήταν ξανά πενταδάτος στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έκανε όμως γρήγορα το τρίτο του φάουλ και πήγε στον πάγκο. Έπαιξε πολύ, σχεδόν ένα ημίχρονο, δεν τα πήγε καλά στην άμυνα, δεν πήρε μπάλες στην επίθεση, δεν βοήθησε και δεν έδειξε έτοιμος για έναν τόσο σκληρό αγώνα.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Στατιστικά: 12 πόντοι (5/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα, 4 λάθη σε 26:52 (9 ranking)

Έχασε την θέση του στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού μετά από 867 μέρες, μπήκε στο ματς στο 8' και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πέτυχε το πρώτο του καλάθι. Έβαλε και δεύτερο και τρίτο για να φτάσει τους έξι σερί πόντους, πριν αντικατασταθεί μετά από 7:19 στα οποία έπαιξε στα... κόκκινα. Γύρισε στο 24', σκόρασε στον αιφνιδιασμό για το 54-46, προσπάθησε να "χτυπήσει" τον πιο βαρύ Καβαλιάουσκας και το κατάφερε όταν πήρε το τέταρτο φάουλ του 1:28 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, φάση στην οποία έβαλε 2/2 βολές για το 56-51. Στο 37' έκοψε τον Μίτσιτς αλλά στην επόμενη φάση αστόχησε σε δύο βολές και στα 66" έκανε επιθετικό φάουλ με το σκορ στο 69-69. Στο 42' μείωσε στον πόντο (76-77), αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Ήταν θετικός, έχασε προσπάθειες που της τελειώνει ακόμη και... αγουροξυπνημένος, έχει όμως την εμπειρία για να ανακάμψει άμεσα.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 27:32 (8 ranking)

Πάτησε παρκέ πριν το τέταρτο λεπτό, εξαιτίας των τριών γρήγορων φάουλ του Ρόμπερτς, έπαιξε καλές άμυνες και είχε ηρεμία στην επίθεση. Έψαξε τον ελεύθερο παίκτη, έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Τιλί, συνέχισε με γκολ-φάουλ για το 23-8 στο 8' και στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος, ήταν αρκετά καλός. Γύρισε στο 26' και στο 27' πέτυχε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 49-46, έκανε το τρίτο του φάουλ, όμως συνέχισε να πιέζει και κάπως έτσι έκλεψε μια μπάλα πριν δώσει την ασίστ στον Πρίντεζη που έγραψε το 54-46 στο ανοιχτό γήπεδο. Στο 32' έβαλε μακρινό σουτ για το 59-57, όμως στο 38' δέχθηκε κόψιμο από τον Ντέιβις απέναντι στον οποίο κακώς επιτέθηκε. Στα 53" χάθηκε στην άμυνα και άφησε τον Μιλάκνις να εκτελέσει ελεύθερος από την αριστερή γωνία το τρίποντο του 69-72, ενώ στο φινάλε πήρε το σουτ της νίκης που όμως ήταν έρμπολ. Συνολικά ήταν θετικός. Μέχρι εκεί όμως.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 13:27 (1 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς. Δεν έδειξε έτοιμος, έκανε τρία φάουλ σε 3:21 και έδωσε τη θέση του στον Μάντζαρη έχοντας σκοράρει ένα δίποντο. Με αυτά τα τρία φάουλ ουσιαστικά... απενεργοποιήθηκε για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ξεκίνησε στο τρίτο δεκάλεπτο, σκόραρε lay-up για το 45-39, αστόχησε λίγο αργότερα σε βολή (ήταν μόλις η δεύτερη που έχασε στη φετινή σεζόν) κι αντικαταστάθηκε από τον Μάντζαρη. Σε αγώνες αυτού του επιπέδου κι αυτής της κρισιμότητας, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν "κανονικό" guard που θα δώσει πραγματικές βοήθειες στον Σπανούλη. Το βράδυ της 18ης Απριλίου του 2018, ο Ρόμπερτς ήταν κακός.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά:

Μπήκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, πήρε πολύ γρήγορα το πρώτο του σουτ και αστόχησε, έπαιξε 4:35 και γύρισε στον πάγκο χωρίς να έχει γράψει κάτι στην στατιστική του. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ