EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 1 με την Εφές

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός, νίκησε την Εφές και έκανε το 1-0 στη σειρά με κορυφαίο τον Μιλουτίνοφ και πολύ θετικούς τους Γκριν - Μάντζαρη. Το EuroLeague Greece αναλύει.

Μία μέρα μετά την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές, ο Ολυμπιακός ήταν... ψιλιασμένος. Υποδέχθηκε την επικίνδυνη Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ, ήταν συγκεντρωμένος, είχε πείσμα και πήρε τη νίκη ( 87-72 ) για να κάνει το 1-0 στην προημιτελική σειρά της EuroLeague που τον φέρνει δυο αγώνες μακριά από τη συμμετοχή του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έκαναν καλή δουλειά υπό το βλέμμα του R.C. Buford, του General Manager των San Antonio Spurs που έχουν τα δικαιώματά τους, την ώρα που ο Γκριν, ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου είχαν κι αυτοί τις καλές στιγμές τους. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εικόνα των 11 παικτών που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: 1

Σουτ: 2/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 17:28

Ranking: 14

Μπήκε στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, τα έδωσε όλα στην άμυνα και έκλεψε μια μπάλα για να φύγει στον αιφνιδιασμό και να καρφώσει μέσα σε αποθέωση. Σκόραρε τρίποντο για το 38-25 στο 17', έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και έκανε συνολικά φοβερή δουλειά. Κράτησε τα χέρια του "ζεστά", συνέχισε να εκτελεί τους Τούρκους και στο 32' έβαλε ένα μακρινό και πολύ δύσκολο σουτ για το 70-56 που κράτησε την Εφές σε απόσταση. Ήταν ένα κρίσιμο σημείο, καθώς οι παίκτες του Περάσοβιτς είχαν βρει τρόπο να ανοίξουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Πολύ οικονομικός, πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος ο Αμερικανός, αν συνεχίσει έτσι, θα καλύψει το κενό που δεδομένα υπάρχει στο περιφερειακό σουτ μετά τον τραυματισμό του Λοτζέσκι.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/3 δίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 12:59

Ranking: 4

Δεύτερος στο rotation των σέντερ, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο του πέρασμα από τον αγώνα. Έπαιξε λίγο παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Πάτρικ Γιανγκ και έγραψε το πέμπτο σερί μέτριο (αν όχι κακό) παιχνίδι του στη διοργάνωση. Διανύει μια περίοδο κακής αγωνιστικής φόρμας, είναι δεδομένο πως στη συνέχεια θα πρέπει να δώσει πολλά περισσότερα απέναντι στον συγκεκριμένο πολύ αθλητικό αντίπαλο.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε ελάχιστα δευτερόλεπτα και αστόχησε στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (βασικός)

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 13:33

Ranking: 8

Πενταδάτος αντί του Παπανικολάου, έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα και έκανε εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ πριν καθίσει στον πάγκο στο έκτο λεπτό. Έπαιξε αποκλειστικά στη θέση τρία, τελείωσε φάσεις και έκανε ένα από τα πιο ουσιαστικά φετινά του παιχνίδια απέναντι σε μια ομάδα που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του και έχει ένα πιο φίζικαλ στυλ παιχνιδιού.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 10

Ριμπάουντ: 0

Ασίστ: 7

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 24:01

Ranking: 12

Βρήκε σίδερο στα τέσσερα πρώτα σουτ που επιχείρησε, όμως ήταν δημιουργικός και μοίρασε γρήγορα τρεις ασίστ. Στο ημίχρονο ήταν άποντος, είχε κάνει τρία λάθη, ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το +15 (47-32), πριν βάλει και γκολ-φάουλ για το 50-35. Βρήκε διαδρόμους, έπαιξε με υπομονή, δεν εκβίασε προσπάθειες και ακόμη κι αν ήταν έγραψε 3/9 σουτ, κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει και επτά φάουλ από τους προσωπικούς του αντιπάλους.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/5 δίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 12:12

Ranking: 4

Ο πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, έβαλε το πρώτο σουτ που επιχείρησε (από τη δεξιά γωνία), έβαλε και το δεύτερο, έβαλε και το τρίτο. Όλα αυτά, σε ένα λεπτό αγώνα! Αυτό το λεπτό "σώζει" τη συνολική του εμφάνιση και της βάζει θετικό πρόσημο, παρά το γεγονός ότι στα υπόλοιπα 11 που αγωνίστηκε είχε 0/2 προσπάθειες, κανένα ριμπάουντ, καμία ασίστ, κανένα κλέψιμο.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 14:47

Ranking: 1

Μοιράστηκε τον χρόνο με τον Πρίντεζη στο πρώτο μέρος, έπαιξε περισσότερο απ' όσο θα περίμενε και ο ίδιος, τον βοήθησε η εξέλιξη του αγώνα, όμως δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Πήρε άλλα πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος και κοιτάζει ήδη το ματς της Παρασκευής.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός)

Πόντοι: 11

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 2

Σουτ: 5/9 δίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 26:28

Ranking: 20

Πενταδάτος απέναντι στον Ντάνστον, κυνήγησε τα επιθετικά ριμπάουντ και τα κέρδισε για να σκοράρει δυο καλάθια. Έπαιξε 9:24 πριν δώσει τη θέση του στον Μπιρτς, πήρε άλλα πέντε λεπτά στη δεύτερη περίοδο και στο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κοψίματα. Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά και στο δεύτερο μέρος, έκανε ένα φανταστικό κάρφωμα για το 59-45 και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο MVP των ερυθρόλευκων, μπροστά στα μάτια του GM των San Antonio Spurs που θέλουν να τον βάλουν το καλοκαίρι στο δυναμικό τους. Ο Σέρβος έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα και πριν καν κλείσει τα 23 του, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός)

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ICON

Πόντοι: 11

Ριμπάουντ: 11

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 24:30

Ranking: 18

Έβγαλε σχεδόν όλο το πρώτο δεκάλεπτο, όμως δεν έπιασε τα στάνταρ του. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο και στο ημίχρονο είχε μόλις δυο πόντους. Δεν ήταν πάντως κακώς, ήταν απλά "ήσυχος" και αποδείχθηκε στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν απείλησε περισσότερο, έβαλε τρίποντο για το 53-37 και βολές για το 55-37. Έχασε μια-δυο εύκολες προσπάθειες περισσότερο λόγω σιγουριάς, αποθεώθηκε από τον κόσμο που φώναξε το όνομά του και στο 28' έδωσε τη θέση του στον Αγραβάνη. Στο τέλος της βραδιάς εξασφάλισε το μόλις πέμπτο double-double του σε 220 αγώνες στη EuroLeague, με αποτέλεσμα να "καλύψει" τα 3/10 σουτ που έγραψε σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά συμμετοχής.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 8

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 26:46

Ranking: 5

Αντικατέστησε τον Παπαπέτρου στο έκτο λεπτό, έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι και τα έδωσε όλα στην άμυνα, πριν βάλει και δεύτερο καλάθι και τρίποντο για το 29-19 που ξεσήκωσε το κοινό. Από εκεί και πέρα δεν έδωσε λύσεις στην επίθεση, αλλά τη δουλειά του την είχε κάνει και με το παραπάνω σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ξέρει και αυτός ότι τα 3/9 σουτ δεν είναι καλή επίδοση, όμως δεν υπάρχει λόγος για περισσότερο σχολιασμό από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε τόσο εύκολα τη νίκη.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός)

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Πόντοι: 14

Ριμπάουντ: 6

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 25:32

Ranking: 13

Τρομερό ξεκίνημα στο ματς από τον Έλληνα γκαρντ που όχι μόνο έβαλε τα δυο πρώτα τρίποντα που επιχείρησε, αλλά πήρε και πέντε αμυντικά ριμπάουντ (!) σε επτά λεπτά αγώνα. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ "ήσυχος" στην επίθεση, συνεπέστατος στο πίσω μέρος του γηπέδου, μέχρι να βάλει step-back τρίποντο για το 64-47 στα τέλη της τρίτης περιόδου και να γίνει ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό πόντων. Από το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τη Γαλατασαράι είχε να σκοράρει τόσο πολύ. Είναι έμπειρος, είναι συνεπής και θέλει να το αποδείξει σε αυτή τη σειρά. Η πρώτη παράσταση ήταν σίγουρα εξαιρετική.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ