EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτων του Ολυμπιακού στη regular season της EuroLeague

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS   (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ICON

Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού στον Μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών της διοργάνωσης και τους βαθμολογεί με άριστα το 20.

Ήταν μια χρονιά που δεν είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν. Ήταν ένα "σκληρό" πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών στη διάρκεια του οποίου κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη σταθερότητα και κατάκτησε την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της EuroLeague, με τον Γιώργο Πρίντεζη να ξεχωρίζει και αρκετούς να παλεύουν πίσω του για τον τίτλο του δεύτερου καλύτερου παίκτη της ομάδας. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εικόνα κάθε "ερυθρόλευκου" από την πρώτη μέχρι την 30η αγωνιστική της διοργάνωσης, παρουσιάζει τα στατιστικά του και του δίνει και τον... έλεγχο προόδου, βαθμό δηλαδή με άριστα το 20. Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να ψηφίσετε αυτόν που θεωρείτε πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας στη διάρκεια της περιόδου.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Στατιστικά 2016-2017: 10 πόντοι (48.6% στα δίποντα, 39.8% στα τρίποντα, 81.5% στις βολές), 1.9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0.8 κλεψίματα, 0.9 λάθη, 8.3 ranking ανά 20:40.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήρθε με την ταμπέλα του "killer", του σούπερ-σκόρερ που θα κάνει τη διαφορά και θα γίνει το alter-ego του Βασίλη Σπανούλη. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, δυσκολεύτηκε τρομερά να προσαρμοστεί στο σύνολο και είδε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον τιμωρεί για πειθαρχικό παράπτωμα, όμως όσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερο "κούμπωνε"στην ομάδα και καταλάβαινε ότι πρέπει να παίξει άμυνα και να γίνει δημιουργικός για να "επιβιώσει". Δεν έκανε καλό πρώτο γύρο, τον τελείωσε όμως θετικά κι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στον δεύτερο με αποκορύφωμα να κάνει μερικές σπουδαίες εμφανίσεις στο Καζάν, στην Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ. Τρίτος σκόρερ του Ολυμπιακού, έκτος σε αξιολόγηση, συνολικά δεν ήταν ο παίκτης που ονειρεύονταν στο Λιμάνι, ήταν όμως θετικός. Αν βοηθούσε περισσότερο δημιουργικά, τότε θα ήταν θετικός ακόμη και στα βράδια που η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έβρισκε συνέχεια σίδερο.

Κορυφαία εμφάνιση: Στην Ούνικς Καζάν (25 πόντοι, 7/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 31 ranking σε 34:02)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 12/20

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Στατιστικά 2016-2017: 7.3 πόντοι (61.6% στα δίποντα, 63.3% στις βολές), 6 ριμπάουντ, 0.9 μπλοκ, 11.2 ranking ανά 18:14 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παίκτης-αποκάλυψη. Ήρθε από την Τουρκία άγνωστος μεταξύ αγνώστων και τελείωσε τη rookie σεζόν του στη EuroLeague όντας τρίτος στα επιθετικά ριμπάουντ, όγδοος στα μπλοκ, τα εύστοχα δίποντα και τα συνολικά ριμπάουντ. Στα 25 του περίμενε μια ευκαιρία για να δείξει στο υψηλότερο επίπεδο τι μπορεί να κάνει, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του το όνειρό του, να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Υπήρχαν ματς στα οποία κυριάρχησε, ήταν συνεπής, αλλά είχε κι αυτός τις κακές βραδιές του. Τελείωσε την κανονική περίοδο άσχημα, με τέσσερις αρνητικές εμφανίσεις και ένα επεισόδιο με τον προπονητή του, όμως στη διάρκεια της σεζόν και ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που του ταίριαζαν ήταν εξαιρετικός. Ήρθε για να κερδίσει τη θέση του στο rotation των center και βρέθηκε να είναι ο πρώτος ψηλός του Ολυμπιακού. Έπαιξε και στους 30 αγώνες και έκανε τρία double-doubles. Για να καταλάβετε, ο Πρίντεζης έχει κάνει σε όλη του την καριέρα στη EuroLeague μόλις ένα περισσότερο.

Κορυφαία εμφάνιση: Με τη Μπάμπεργκ (15 πόντοι, 4/8 δίποντα, 7/10 βολές, 14 ριμπάουντ, 1 μπλοκ, 27 ranking σε 29:03).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

Στατιστικά 2016-2017: 2.8 πόντοι (48.9% στα δίποντα, 64.7% στις βολές), 2.4 ριμπάουντ, 4.3 ranking ανά 9:53 συμμετοχής.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΙΑΝΓΚ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΙΑΝΓΚ ICON

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον πίστεψαν, επέμειναν να δουλεύουν μαζί του στο παρκέ και εκτός γηπέδου, όμως ο Αμερικανός ήταν απογοητευτικός και δεν θύμισε σε τίποτα τον άγουρο μεν, αλλά κυρίαρχο ψηλό που προλάβαμε να δούμε πέρυσι, έστω και για λίγο. Στα 25 του ο Γιανγκ βρίσκεται σε μια περίεργη φάση της καριέρας του, όχι επειδή δεν έκανε καλή χρονιά, αλλά γιατί έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του και έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω. Δεν υπάρχει παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που να στηρίχθηκε περισσότερο από αυτόν. Υπήρχαν στιγμές που είχε πάθος, κυνηγούσε κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση, όμως συνολικά ήταν αρνητικός και δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστηρίζει πως σιγά σιγά ο Αμερικανός βρίσκει τα πατήματά του, μα έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμη δεν έχουμε δει κάτι ιδιαίτερο από εκείνον. Τρίτος ξεκίνησε τη σεζόν στο rotation των center, τρίτος θα την ολοκληρώσει εκτός αν συμβεί κάτι τρομερό.

Κορυφαία εμφάνιση: Με τη Μπασκόνια (7 πόντοι, 3/5 ίποντα, 1/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ, 13 ranking σε 19:37).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/20

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε όλα κι όλα τρία δευτερόλεπτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα και άλλα τρία στο ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά 2016-2017: 4.4 πόντοι (46.8% στα δίποντα, 31.3% στα τρίποντα, 71.4% στις βολές), 2.3 ριμπάουντ, 3.5 ranking ανά 16:02 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Αν ρωτούσες πριν την έναρξη της σεζόν 10 φίλους του μπάσκετ τι περιμένουν από τον Ιωάννη στην τέταρτη χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας, οι επτά-οκτώ θα σου απαντούσαν "την εκτόξευσή του". Μια εκτόξευση που δεν ήρθε. Ο 24χρονος πλέον φόργουορντ έκανε πάρα πολλές άνοστες εμφανίσεις και μόλις τρεις πραγματικά καλές. Η πρώτη στο τελευταίο ματς του Α' Γύρου με την Φενέρμπαχτσε, η δεύτερη στο πρώτο ματς του Β' Γύρου με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και η τρίτη στο φινάλε, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Αστοχος από την περιφέρεια, έπαιρνε περίπου τέσσερις προσπάθειες ανά αγώνα και παρά το γεγονός ότι έπαιζε σχεδόν 16 λεπτά κάθε βράδυ, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, να πείσει ότι είναι έτοιμος να θεωρηθεί πραγματικά καλός παίκτης. Πιστεύαμε πως αν μείνει υγιής θα "λάμψει", δεν το είδαμε, ίσως και να μην του είναι εύκολο να "λάμψει" όσο παίζει πίσω από τον Πρίντεζη. Έχει έναν σπάνιο συνδυασμό ταλέντου και δύναμης που πρέπει να εκμεταλλευθεί για να μεγαλουργήσει.

Κορυφαία εμφάνιση: Με τον Παναθηναϊκό (13 πόντοι, 1/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 18 ranking σε 21:36).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/20

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Στατιστικά 2016-2017: 11.8 πόντοι (48.9% στα δίποντα, 28.2% στα τρίποντα, 74.8% στις βολές), 1.8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη, 11.1 ranking ανά 26:08 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε τη χρονιά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ, έκανε μυθική εμφάνιση στη Βιτόρια, όμως αντιμετώπισε και περισσότερα προβλήματα από ποτέ. Γόνατο, προσαγωγοί, ιώσεις, όλα πέρασαν από το κορμί του "Kill Bill" που το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι όπου έμεινε άποντος για πρώτη φορά στην καριέρα του στη EuroLeague. Έχει δώσει περισσότερη έμφαση στη δημιουργία, μα στα 34 του (οδεύει προς τα 35) ένα πράγμα τον ενδιαφέρει. Να βρει τρόπους να μείνει υγιής ώστε να έχει ρυθμό στα κρίσιμα παιχνίδια στη EuroLeague και την Α1. Στον πρώτο γύρο είχε μέσο όρο αξιολόγησης 13.1 μονάδες, ενώ στον δεύτερο μόλις 8 ακριβώς επειδή το ένα πρόβλημα διαδεχόταν το άλλο και δεν τον άφησε να... αγειάσει.

Κορυφαία εμφάνιση: Στη Βιτόρια (15 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές, 15 ριμπάουντ, 25 ranking σε 27 λεπτά).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 13/20

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Στατιστικά 2016-2017: 5 πόντοι (62.2% στα δίποντα, 31.6% στα τρίποντα, 91.7% στις βολές), 1.7 ασίστ, 3 ranking ανά 12:07 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Γύρισε στην Ελλάδα (μετά το πέρασμά του από τον Κολοσσό Ρόδου και τον Αρη) για να πάρει τη θέση του τραυματία Ντάνιελ Χάκετ, ήταν θετικός στους 15 αγώνες που έπαιξε (όλο τον δεύτερο γύρο), όμως ο ρόλος του ήταν πολύ περιορισμένος. Ξεκούραζε τον Μάντζαρη, ήταν εξαιρετικός στην επιλογή των σημείων από τα οποία εκτελούσε, δεν έκανε τη διαφορά δημιουργικά και δεν μπόρεσε να γίνει ο πασέρ που είχαμε δει κυρίως στον Κολοσσό Ρόδου, όμως η αποστολή του παραήταν δύσκολη για να μπορέσει ο Αμερικανός να "λάμψει". Θετικότατος γι' αυτά που του ζητήθηκαν και αυτά που έδωσε.

Κορυφαία εμφάνιση: Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (14 πόντοι, 3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ασίστ, 11 ranking σε 14:16).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 12/20

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά 2016-2017: 4.1 πόντοι (53.3% στα δίποντα, 24.3% στα τρίποντα, 83.3% στις βολές), 2.1 ριμπάουντ, 3.4 ranking ανά 10:40 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ζόρικη χρονιά για τον 23χρονο φόργουορντ, που θα περίμενε κανείς ότι θα κάνει βήματα προς τα εμπρός μετά το περσινό φινάλε μιας επικής για τους Πειραιώτες σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έμεινε για καιρό στο περιθώριο, έκανε λάθη και είχε αντιδράσεις που τον έβαλαν σε δύσκολη θέση, όμως στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου πήρε τις ευκαιρίες του και έδειξε σε καλύτερη κατάσταση από τον Παπαπέτρου, τον ανταγωνιστή του στον ρόλο του back-up πάουερ φόργουορντ. Έχει τσαμπουκά και θράσος, δεν διστάζει να πάρει το δύσκολο σουτ, ούτε τον ενδιαφέρουν τα ποσοστά του πράγμα που δεν συναντάς συχνά. Αν ισορροπήσει μεταξύ συναισθήματος και στρατηγικής, αν συγκεντρωθεί στο πως θα βελτιωθεί και σκοτώσει το... διαβολάκι που τον συμβουλεύει μέσα του, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν μας έχει δείξει τη συνέπεια που χρειάζεται κάποιος για να "επιβιώσει" σε αυτό το επίπεδο.

Κορυφαία εμφάνιση: Στον Ερυθρό Αστέρα (16 πόντοι, 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 15 ranking σε 20:40).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/20

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Στατιστικά 2016-2017: 4.3 πόντοι (56.6% στα δίποντα, 69.8% στις βολές), 3.3 ριμπάουντ, 0.8 μπλοκ, 5.5 ranking ανά 12:23 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στα 23 του και μετά από ένα καλοκαίρι στη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν πολλά ο Σέρβος σέντερ έδειξε αρκετές φορές το ταλέντο που έπεισε τον Gregg Popovich και τους San Antonio Spurs να επενδύσουν στο ταλέντο του. Εξαιρετικό μυαλό, καλός πασέρ για τη θέση του, κάνει φοβερή δουλειά απέναντι σε ψηλούς με τα δικά του... κυβικά και ουσιαστικά παλεύει με τον Μπιρτς για τη θέση του βασικού που πηγαίνει συνήθως σε αυτόν που "ματσάρει" καλύτερα με τον εκάστοτε αντίπαλο. Έκανε μερικές πολύ καλές εμφανίσεις, ήταν πάντα ουσιαστικός και μετρημένος, έδειξε πως μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ακόμη κι αν παίρνει 10-12-14 λεπτά συμμετοχής. Μπορεί να είναι κάπως old-school παίκτης, όμως στα 23 του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κλείσει την δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό, την τέταρτή του στη EuroLeague.

Κορυφαία εμφάνιση: Με τη Ρεάλ Μαδρίτης (18 πόντοι, 5/6 δίποντα, 8/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ σε 21:10).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 12/20

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Στατιστικά 2016-2017: 13 πόντοι (51.7% στα δίποντα, 40.4% στα τρίποντα, 67.2% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 15.3 ranking ανά 25:01 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, έχασε όμως και αυτός μερικά παιχνίδια που έδειξαν πως ο πρώτος στόχος του πρέπει να είναι να προσέχει το κορμί του. Ξεκάθαρα το σημείο αναφοράς των "ερυθρόλευκων" στην επίθεση, από αυτόν εξαρτάται το παιχνίδι τους στο εμπρός μέρος του γηπέδου. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να ειπωθούν γι' αυτόν, διότι ο "Πριντ" είναι στα 32 του πιο ουσιαστικός, πιο συγκεντρωμένος, πιο "πεινασμένος" από ποτέ κι ας έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του. Συνεχίζει να δουλεύει με τρομερό επαγγελματισμό και από τα δικά του χέρια θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα μάτια μας είναι ο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ της EuroLeague, αυτός με το πιο πλήρες πακέτο ικανοτήτων.

Κορυφαία εμφάνιση: Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (26 πόντοι, 8/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 27 ranking σε 33:18).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 18/20

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά 2016-2017: 8.2 πόντοι (55.9% στα δίποντα, 29.9% στα τρίποντα, 84.1% στις βολές), 4.6 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 10.3 ranking ανά 22.23 λεπτά συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε αν όχι άσχημα, τουλάχιστον μέτρια τη σεζόν με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια, όμως στον δεύτερο γύρο και ειδικά τους τελευταίους δυο μήνες είναι ο πιο σταθερός και "all around" παίκτης του Ολυμπιακού. Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμη και τώρα που παίζει εξαιρετικά, σε κάνει να αισθάνεσαι πως δεν έχει βρει τον πραγματικά καλό του εαυτό. Είναι ο παίκτης με την περισσότερη ενέργεια στο ρόστερ, αυτός που ακόμη και στην κακή επιθετικά βραδιά του θα καταφέρει να ξεχωρίσει, εκείνος που θα κυνηγήσει κάθε ριμπάουντ, κάθε κατοχή, ο τύπος που θα βουτήξει για τη μπάλα, θα ενθουσιάσει το κοινό και θα αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Αν σταθεροποιήσει τα ποσοστά του στα περιφερειακά σουτ και έχει 40-42% στο τρίποντο, τότε θα μιλάμε για άλλο παίκτη. Μην ξεχνάτε πως ήρθε πέρυσι στα τέλη Φλεβάρη και χρειαζόταν χρόνο για να προσαρμοστεί ξανά στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Κορυφαία εμφάνιση: 17 πόντοι (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 26 ranking σε 37:34).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά 2016-2017: 5.5 πόντοι (33.3% στα δίποντα, 33.6% στα τρίποντα, 66.7% στις βολές), 2.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 4.5 ranking ανά 23:31.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η περίπτωση που μας δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη στην αξιολόγησή της. Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ είναι ένας από τους πιο συνεπείς παίκτες του Ολυμπιακού, ένας άσος από τα χέρια του οποίου ξέρεις τι θα πάρεις, αλλά και τι δεν θα πάρεις. Αμυντικά είναι πάντα εκεί, πάντα συγκεντρωμένος και πάντα έτοιμος να βάλει το κορμί του στη φωτιά, όμως επιθετικά έχει μείνει στάσιμος, όχι στον τομέα του ρυθμού, αλλά σε εκείνον της εκτέλεσης. Με 14 εύστοχα δίποντα και 41 εύστοχα τρίποντα σε συνολικά 164 προσπάθειες, ξέρει και ο ίδιος ότι δεν έκανε καλή δουλειά στη διάρκεια της χρονιάς. Από την άλλη, βέβαια, μπορεί να πει κάποιος ότι στην προπέρσινη σειρά playoffs με τη Μπαρτσελόνα έγραψε 9/10 τρίποντα για να κάνει τη διαφορά εκεί όπου πραγματικά η ομάδα του τον είχε ανάγκη. Και δεν θα έχει άδικο. Επειδή όμως κρίνουμε τι έκανε κάθε παίκτης στον φετινό μαραθώνιο, ο Μάντζαρης μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Ειδικά με τον απολογισμό του στα τελευταία 11 ματς (4.4 πόντοι με 3/14 δίποντα, 13/48 τρίποντα, 3/4 βολές, 3.5 ασίστ ανά αγώνα).

Κορυφαία εμφάνιση: Στη Γαλατασαράι (19 πόντοι, 1/2 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 25 ranking σε 30:41).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 13/20

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ

Στατιστικά 2016-2017: 5 πόντοι (39.4% στα δίποντα, 26.7% στα τρίποντα, 77.3% στις βολές), 1.5 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 5.5 ranking ανά 14:34 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε στα 11 πρώτα ματς της regular season, πριν τραυματιστεί στο φινάλε του εντός έδρας αγώνα με την Ούνικς, σε μια πραγματικά ανύποπτη φάση. Δεν ήταν, πάντως, ιδιαίτερα καλός σε αυτούς τους αγώνες και τα σχεδόν 15 λεπτά που έπαιρνε κατά μέσο όρο. Η προσθήκη του Έρικ Γκριν στο ρόστερ μάλλον τον μπέρδεψε, τα ποσοστά του έπεσαν, το ίδιο και ο χρόνος συμμετοχής του αλλά και η αξιολόγησή του. Βέβαια αποδείχθηκε πως η απουσία του ήταν κομβική σε συγκεκριμένους αγώνες, όπως για παράδειγμα εκείνους με τον Παναθηναϊκό όπου ο Κέι Σι Ρίβερς κυριάρχησε γιατί δεν είχε απέναντί του ένα ανάλογο κορμί για να τον δυσκολέψει. Στο τέλος της σεζόν ο Ιταλός θα είναι free agent.

Κορυφαία εμφάνιση: Στον Παναθηναϊκό (11 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 13 ranking σε 20:18).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/20

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά 2016-2017: 9.9 πόντοι (56.5% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα, 82.7% στις βολές), 3.1 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 11.3 ranking ανά 21:25 συμμετοχής.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

O μεγάλος άτυχος της σεζόν μαζί φυσικά με τον Ντάνιελ Χάκετ, έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ παιχνίδια στον πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Αντιμετώπισε κι αυτός προβλήματα, πονούσε στον αχίλλειο, μέχρι να τον τραυματίσει στο φινάλε του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά, άφηνε τους αγώνες να του δίνουν ρυθμό, δεν εκβίαζε προσπάθειες και ταίριαξε καλά δίπλα στους Γκριν, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη με τους οποίους μοιράστηκε μπάλες στην επίθεση. Στα 32 του θα βγει στην αγορά ως free agent, αλλά και με τη λέξη "injured" δίπλα στο όνομά του. Έμεινε άποντος σε έναν αγώνα (με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ), όμως κάθε φορά που ένιωθε "ζεστός", εκτόξευε την ομάδα του. Αν ήταν πιο θρασύς, αν είχε λίγο τσαμπουκά περισσότερο, θα ήταν 20-30% καλύτερος, όμως το σημαντικό είναι πως έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και "κούμπωσε" άριστα στην φιλοσοφία του προπονητή του.

Κορυφαία εμφάνιση: Στην Νταρουσάφακα (15 πόντοι, 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 23 ranking σε 19:46).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 14/20

26. ΠΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στην κανονική περίοδο της EuroLeague 2016-2017.

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε ελάχιστα (42 λεπτά σε 9 αγώνες) και θα είναι άδικο να κριθεί.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ