EUROLEAGUE

Η καλύτερη εμφάνιση της τριετίας, τα ρεκόρ του Σπανούλη κι ο Διαμαντίδης

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O 35χρονος Σπανούλης ξανάνιωσε απέναντι στην Βαλένθια, έκανε ένα ρεκόρ καριέρας, του ξέφυγαν άλλα δύο και τώρα ο Λαρισαίος γκαρντ είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Σε ηλικία 35 ετών, 6 μηνών και 15 ημερών, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του στην EuroLeague. Απέναντι στην Βαλένθια , στο ματς της 23ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2017/18, o αρχηγός του Ολυμπιακού μασούσε σίδερα και ήταν πιο πεισμωμένος από ποτέ καθώς η πίκρα από την ήττα απέναντι στην ΑΕΚ και την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ακόμη στο στόμα του.

Το κοντέρ του Σπανούλη έγραψε:

25 πόντους

9/13 δίποντα

1/3 τρίποντα

4/4 βολές

9 ασίστ

1 κλέψιμο

1 λάθος

29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης

σε 28:39 συμμετοχής

Η καλύτερη εμφάνιση της τριετίας, τα ρεκόρ του Σπανούλη κι ο Διαμαντίδης

Οι 25 πόντοι του Λαρισαίου θρύλου του ελληνικού μπάσκετ είναι οι περισσότεροι που έχει πετύχει τα τελευταία τρία χρόνια, από τους 27 που είχε βάλει στις 23 Ιανουαρίου του 2015 απέναντι στην Μπασκόνια κι έπειτα. Από εκεί και πέρα, ο Σπανούλης έκανε ρεκόρ καριέρας με 9 εύστοχα δίποντα και άγγιξε και δεύτερο ρεκόρ καριέρας με τα 13 εκτελεσμένα σουτ δύο πόντων (τα 14 είναι τα περισσότερα που έχει πάρει ποτέ). Οι 9 τελικές πάσες του συνιστούν την τρίτη καλύτερη επίδοσή του μετά τις 15 στον αγώνα με την Μπασκόνια τον Οκτώβριο του 2016 και τις 10 που έχει μοιράσει σε έξι αναμετρήσεις, ενώ πλέον βρίσκεται 33 μακριά από την πρώτη θέση στην ιστορία της διοργάνωσης, στην οποία βρίσκεται (με 12 περισσότερους αγώνες) ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έχει βγει στην σύνταξη. Αν στα τελευταία επτά παιχνίδια (στον Παναθηναϊκό, με την Μπάμπεργκ, με την Μπαρτσελόνα, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την Εφές Αναντολού, στην Μάλαγα, με την Ζάλγκιρις Κάουνας) έχει μέσο όρο πέντε ασίστ, τότε θα πατήσει κορυφή.

Οι 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης είναι η έκτη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του Σπανούλη σε 270 αγώνες στην EuroLeague, ενώ λίγο έλειψε ο 35χρονος superstar να ισοφαρίσει και το ατομικό του ρεκόρ σε αναλογία ασίστ/λαθών που είναι 10/1. Μία τελική πάσα του έλειψε για να το πετύχει...

Όπως κι αν έχει, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δείχνει να πατάει καλά στο παρκέ, την ώρα που η ομάδα του συνεχίζει να προβληματίζει με την γενικότερη εικόνα της και περιμένει την ένταξη ενός σούπερ σκόρερ, του Μπόμπι Μπράουν, για να πατήσει το γκάζι ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν. Ο αγώνας της επόμενης Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα είναι μια καλή ευκαιρία για να βρουν οι Πειραιώτες την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Αν ο Σπανούλης κάνει μια ανάλογη εμφάνιση, τότε θα έχουν καλές πιθανότητες να φύγουν από την Καλογρέζα νικητές.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ