EUROLEAGUE

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η διετία (2013-2015) του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό. Κάλυψε επάξια το κενό που άφησε ο Κάιλ Χάινς στην εξαιρετική πρώτη σεζόν του, η πτώση στη δεύτερη και η αποχώρηση του.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013, όντας (εύστοχη) επιλογή του τότε προπονητή των ερυθρολεύκων, Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός σέντερ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα (και αγαπημένο του κοινού) Κάιλ Χάινς, υπογράφοντας διετές (1+1) συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά.

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Μπαρτζώκας προτίμησε τον Ντάνστον από τον Λαβάλ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εκείνο το καλοκαίρι, ήταν μεταξύ δύο αθλητικών σέντερ. Ανάμεσα στον Μπράιαντ Ντάνστον της Βαρέζε και τον Γκάνι Λαβάλ της Ρόμα (ο οποίος πέρασε ακολούθως και από τον Παναθηναϊκό). Τελικά, προτίμησε τον πρώτο, καθώς το σκάουτινγκ (μεταξύ άλλων) ανέφερε πως ήταν περισσότερο αξιόπιστος και σκληρός στην άμυνα, περισσότερο λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ αλλά και καλύτερος χαρακτήρας. Η επιλογή του ήταν εύστοχη, καθώς ο Μπράιαντ Ντάνστον όχι μόνο αναδείχθηκε επί δύο συναπτά έτη ως ο κορυφαίος αμυντικός της Euroleague, αλλά εξελίχθηκε και εξπέρ στο πικ-εν-ρολ, βρίσκοντας χημεία με τους ερυθρόλευκους γκαρντ.

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό

Κάλυψε το κενό του Χάινς, εξοικειώθηκε γρήγορα στην ομάδα

Πριν έρθει στον Ολυμπιακό, ο οποίος τότε ήταν επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητής Ευρώπης, δεν είχε εμπειρία από Euroleague, ενώ η φανέλα του ήταν... βαριά και για το γεγονός πως θα έπρεπε να αντικαταστήσει επάξια τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν καταπληκτικός, παρά την απειρία του στον θεσμό.

Μπορεί ο Ολυμπιακός εκείνη την χρονιά (2013-2014) να μην κατέκτησε τίτλο, αλλά ο Αμερικανός σέντερ έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση, αξιοποιώντας τα αθλητικά του προσόντα. Εξοικειώθηκε γρήγορα μέσα στην ομάδα, εμπέδωσε καλά εξ αρχής τον ρόλο του μέσα στο σύνολο και ταίριαξε απόλυτα στην αγωνιστική φιλοσοφία των Πειραιωτών, καλύπτοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που άφησε ο Χάινς.

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό

Η πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό και η καλύτερη του σε ατομικό επίπεδο

Στην πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό, η οποία ήταν και η καλύτερη του σε ατομικό επίπεδο, ο Μπράιαντ Ντάνστον αναδείχθηκε σε κορυφαίο αμυντικό της Euroleague, ολοκληρώνοντας την χρονιά με 10.3 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 1.1 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά παιχνίδι, με 24 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, σε 29 αναμετρήσεις. Με τους Πειραιώτες στη διοργάνωση έφτασε έως και τα προημιτελικά, καθώς εκεί αποκλείστηκαν από την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα τέλειωσε την χρονιά με 8.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 0.8 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ, σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, σε 34 ματς.

Το καλύτερο του ranking κόντρα στη Μπάγερν στο ΣΕΦ

Το καλύτερο του ranking στην Euroleague με τον Ολυμπιακό ήταν το "33" που έγραψε σε εκείνη την σεζόν (31/10/2013), στην αναμέτρηση στο ΣΕΦ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, όταν σε 28 λεπτά συμμετοχής ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους (7/9δ, 5/5β), 8 ριμπάουντ, 3 μπλοκ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με σκορ 88-83.

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό

Κιλά, Final-Four, Πρωτάθλημα, back-to-back κορυφαίος αμυντικός της Euroleague

Την επόμενη σεζόν ο Μπράιαντ Ντάνστον δεν έκανε καλό ξεκίνημα. Αιτία; Τα σχεδόν 9 κιλά που πήρε το καλοκαίρι του 2014, με αποτέλεσμα στην έναρξη της σεζόν να παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων. Στην πορεία όμως ανέβασε την απόδοση του, επανήλθε στα κιλά του, βρήκε ρυθμό και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους. Συμμετείχε στο πρώτο Final-Four της καριέρας του στη Μαδρίτη, φτάνοντας με τους Πειραιώτες έως και τον τελικό, ενώ στην Ελλάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας με την ερυθρόλευκη φανέλα. Παράλληλα, για δεύτερη σερί σεζόν, η Euroleague τον βράβευσε ως τον καλύτερο αμυντικό της διοργάνωσης. Το back-to-back βραβείο για τον Αμερικανό σέντερ.

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πτώση στα στατιστικά του

Ο Αμερικανός σέντερ, εκείνη την σεζόν (2014-2015), είχε για άξιο συμπαραστάτη στην θέση του τον Οθέλο Χάντερ, με αποτέλεσμα να μειωθεί ελαφρώς ο χρόνος συμμετοχής του (19.4 λεπτά), αν και εκείνος ήταν το "βασικό 5άρι" της ομάδας. Παράλληλα, σε σύγκριση με την πρώτη του χρονιά στο μεγάλο λιμάνι, έπεσαν και τα στατιστικά του (7.1π, 4.4ρ, 1.1κοψ, 0.8κλ, 0.6ασ) στη Euroleague. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε 35 παιχνίδια, είχε μέσο όρο 8.1 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 0.4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 0.8 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε και σε αυτή τη διοργάνωση ως ο καλύτερος αμυντικός.

Η διετία του Μπράιαντ Ντάνστον στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η διαφωνία και η αποχώρηση του από τον Πειραιά

Ο Μπράιαντ Ντάνστον, κατά την διάρκεια της σεζόν, ζήτησε διετές κλειστό συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιο του, αλλά η διοίκηση δεν μπορούσε να του το εγγυηθεί. Ναι μεν ήθελε να κρατήσει τον παίκτη στο μεγάλο λιμάνι, αλλά προτιμούσε το 1+1. Το γεγονός, άλλωστε, πως παρουσίασε και μία μικρή πτώση στην απόδοση του, συν τα κιλά που είχε πάρει στην έναρξη της σεζόν, έκαναν τους Πειραιώτες διστακτικούς στο να του προσφέρουν κλειστό συμβόλαιο. Ο Αμερικανός σέντερ βρήκε αυτό που ήθελε στην Αναντολού Εφές, συμφώνησε με τους Τούρκους λίγο πριν τελειώσει το ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Κωνσταντινούπολη. Την Πέμπτη (12/11) θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε στο κορυφαίο επίπεδο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ