EUROLEAGUE

Γκριν: "Να παίξουμε όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια"

Γκριν: "Να παίξουμε όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έρικ Γκριν κι ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησαν για αυτά που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός προκειμένου να νικήσει εντός έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (24/11, 19:45) και να φτάσει τις τρεις σερί νίκες στην EuroLeague.

Οι Έρικ Γκριν και Βαγγέλης Μάντζαρης, κατά την διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης του Ολυμπιακού, μίλησαν ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (24/11, 19:45) κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός δήλωσε αρχικά για το παιχνίδι με τη Μακάμπι: “Η Μακάμπι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει πολύ καλούς σκόρερ, όπως είναι ο Σόνι Ουίμς και ο Άντριου Γκάουντλοκ, είναι και οι δύο καλοί παίκτες. Έχουν καλή παρουσία στο στη ρακέτα. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ τη δεδομένη χρονική περίοδο. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Να πάρουμε τα ριμπάουντ. Να παίξουμε όπως στους δύο τελευταίους μας αγώνες, δηλαδή να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να τρέξουμε”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Μακάμπι προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να βρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό: “Ναι, παίρνουν τα ριμπάουντ και τρέχουν, ακόμα και αν σκοράρουμε, επαναφέρουν την μπάλα και προσπαθούν να σκοράρουν ακόμα και σε ένας εναντίων ενός. Ακόμα και όταν σκοράρουμε δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε, θα πρέπει να επιστρέψουμε γρήγορα πίσω, να σταματήσουμε το transition, να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους”.

Τέλος, για το αν οι δύο νίκες με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό χρίζουν τον Ολυμπιακό φαβορί, ο Γκριν απάντησε: “Δεν θα το έλεγα αυτό. Αν δεν παίξουμε καλά δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι, για 40 λεπτά, να παίξουμε καλή άμυνα και να κερδίσουμε. Δε σκεφτόμαστε τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Μακάμπι, είναι πολύ καλή ομάδα”.

Μάντζαρης: "Δεν έχουμε πιάσει ταβάνι ακόμη"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αρχικά είπε τα εξής: “Η Μακάμπι είναι μία ομάδα πολύ επικίνδυνη, ειδικά στο ένας εναντίων ενός. Πρέπει να κοιτάξουμε την άμυνά μας σε ατομικό επίπεδο. Επίσης η Μακάμπι τρέχει πολύ και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε γρήγορες επιστροφές στην άμυνα. Η φιλοσοφία μας είναι ότι ξεκινάμε από την άμυνα, και αυτή είναι που μπορεί να μας δώσει τις νίκες που θέλουμε”.

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του, ο Μάντζαρης είπε: “Παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας, αλλά ξέρουμε ότι η Μακάμπι μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Μπορεί να χάσει με μεγάλη διαφορά, αλλά και να κερδίσει με μεγάλη διαφορά”.

Όσο για το πότε ο Ολυμπιακός θα είναι στην καλύτερή του κατάσταση, απάντησε: “Δεν μπορώ να πω πότε θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δυστυχώς δεν έχουμε το χρόνο να κάνουμε προπονήσεις και να βελτιωθούμε μέσα από αυτές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πολλά βίντεο και η βελτίωση είναι στο μυαλό. Αυτό που θέλουμε είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θέλουμε να βελτιωθούμε είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Δεν έχουμε πιάσει ταβάνι ακόμη”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ