EUROLEAGUE

Γκραν Κανάρια - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

Γκραν Κανάρια - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

Υπήρχαν διακριθέντες στον διασυρμό του Ολυμπιακού από τη Γκραν Κανάρια; Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των ερυθρόλευκων στο ματς της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19.

Σε μια τόσο άσχημη βραδιά, σε μια τόσο βαριά ήττα, δεν είναι εύκολο να αναλύσει κάποιος πολλά. Ο Ολυμπιακός ήταν εκτός τόπου και χρόνου στη Λας Πάλμας, διασύρθηκε από τη Γκραν Κανάρια που παλεύει για να μείνει φέτος στη Liga Endesa και μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκρισή του στα playoffs της EuroLeague 2018/19 . Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα παικτών που χρησιμοποίησε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη Gran Canaria Arena.

2. ΜΠΡΙΑΝΤΕ ΓΟΥΕΜΠΕΡ (starter)

Είχε πείσμα στο ξεκίνημα και ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από τρία λεπτά, πριν κλέψει μια μπάλα και σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 11-8 στο 7'. Είχε ενέργεια, έκανε και πάλι τη διαφορά στο κομμάτι των ριμπάουντ, στο δεύτερο μέρος όμως προκάλεσε αμηχανία με την αδυναμία του να κοντρολάρει τα συναισθήματά του. Γέμισε τη στατιστική του, αλλά τα επτά λάθη που έκανε δείχνουν πολλά τόσο για το ταμπεραμέντο του, όσο και από την απειρία του από αυτό το επίπεδο. Είναι σπουδαίος στον ρόλο του συμπληρωματικού, πίσω από τον Σπανούλη και τον Στρέλνιεκς, αλλά δεν είναι πρωταγωνιστής. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 7 λάθη, 13 ranking σε 27:12

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Είχε καλές δημιουργίες στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως οι συμπαίκτες του (Μιλουτίνοβ και Παπανικολάου) δεν ήταν αποτελεσματικοί. Κόπηκε σε αιφνιδιασμό από τον Ραμπασέδα, δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα, δεν του έβγαινε τίποτα μέχρι το 15' που σκόραρε τους πρώτους του πόντους με δίποντο από πλάγια θέση για το 28-20. Έβαλε και τρίποντο για το 33-24 σε μια φάση που εκείνος σταμάτησε όλη την επίθεση, άρχισε να νιώθει πιο σίγουρος για τον εαυτό του και έκλεισε το πρώτο μέρος με επτά πόντους από επτά προσπάθειες. Χάθηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου. Ενώ ξέρει ότι βρέξει-χιονίσει θα παίξει τριάντα λεπτά, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του. Το λέμε και το γράφουμε εδώ και μήνες ότι δεν μπορεί να κυριαρχήσει σε αυτό το επίπεδο και ο νεαρός Αμερικανός αποδεικνύει ακριβώς αυτό, πως δεν είναι έτοιμος για να ηγηθεί του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 3/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 ranking σε 29:09

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Επιστρατεύθηκε νωρίς, στο έβδομο λεπτό για την ακρίβεια, σκόραρε 2/2 βολές για το 17-12 και ένα δίποντο από πλάγια θέση για το 19-16. Δεν έδωσε κάτι περισσότερο στα δέκα λεπτά που έπαιξε μέχρι το ημίχρονο. Σκόραρε νέο τρίποντο για το 49-33 (το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από τρία λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο), έβαλε κι άλλο σουτ για το 54-39, πάλευε μόνος εναντίον όλων και στις δύο άκρες του παρκέ, ήταν από τους ελάχιστους που προσπάθησαν.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 7 ranking σε 24:45

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Αστόχησε στις δύο πρώτες του προσπάθειες κοντά στο καλάθι, είχε σοβαρά προβλήματα απέναντι στον πολύ βαρύ Μπάλβιν και γι' αυτό πήγε στον πάγκο πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο. Ήταν αγνώριστος, έκλεισε το πρώτο μέρος με 4 πόντους από 2/6 δίποντα, δύο ριμπάουντ και μόλις ένα κερδισμένο φάουλ σε 14 λεπτά. Απογοητευτικός και στο δεύτερο μέρος, δείχνει να έχει κλατάρει για ακόμα μία σεζόν σε αυτή τη φάση της περιόδου. Ανησυχητική η εικόνα του, θα πρέπει να τον διαχειριστεί με προσοχή το προπονητικό team από εδώ και στο εξής.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/8 δίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 11 ranking σε 24:32

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πάτησε παρκέ στο 7', δεν έδωσε κάτι στο τετράλεπτο που έπαιξε στο πρώτο μέρος και αστόχησε στα δύο σουτ που εκτέλεσε. Ο Μπλατ τον θυμήθηκε ξανά στο φινάλε, όταν όλα είχαν κριθεί, όταν η Γκραν Κανάρια είχε εκτοξεύσει τη διαφορά σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 0 ranking σε 11:47

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Πέτυχε τους πρώτους του πόντους από τη γραμμή των βολών και συνέχισε με ωραία κίνηση για το 11-6, έμεινε όμως χαμηλά μέχρι το ημίχρονο. Δεν εκβίασε προσπάθειες, κέρδισε έξι φάουλ σε 13 λεπτά, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με βήματα και τελικά έμεινε κι αυτός πολύ χαμηλά για τα δεδομένα του. Θετικός στο πρώτο μέρος, αλλά μέχρι εκεί.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 3/3 δίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 16 ranking σε 21:02

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Έπαιξε δώδεκα λεπτά στο πρώτο μέρος για να γράψει 0/4 σουτ και δύο αμυντικά ριμπάουντ, έμεινε υπερβολικά πολύ στο παρκέ σε μια πολύ κακή για εκείνον βραδιά. Έβαλε ένα καλάθι κι αυτό δείχνει πολλά. Αν ο Παπανικολάου δεν προσφέρει, ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει. Τόσο απλά. Και δεν μιλάμε μόνο για το σκοράρισμα, αλλά και για τα ριμπάουντ και τις ασίστ. Θυμάστε τι έκανε απέναντι στη Μπάγερν (10 "σκουπίδια" και έξι τελικές πάσες), δεν είδαμε τίποτα από αυτά στη Λας Πάλμας.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 ranking σε 26:17

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Μπήκε στο ματς στα μέσα της πρώτης περιόδου, αλλά δεν απείλησε την άμυνα των γηπεδούχων. Αστόχησε σε δύο ανοιχτά τρίποντα, έπαιξε ελάχιστα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, έκανε ξανά βήματα προς τα πίσω.

Τα στατιστικά του: 0/2 τρίποντα, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -1 ranking σε 12:41

20. ΑΛΕΞΕΙ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Κλήθηκε να δώσει... κάτι στα μέσα της δεύτερης περιόδου, κέρδισε αμέσως ένα φάουλ και έβαλε 1/2 βολές. Δεν τον είδαμε ξανά στο δεύτερο μέρος. Έπρεπε να παίξει, ο Μιλουτίνοβ κι ο ΛεΝτέι βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο για να πάρουν 25 και 20 λεπτά αντίστοιχα.

Τα στατιστικά του: 1 πόντος, 1/2 βολές σε 2:39

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Μιλουτίνοβ στο πέμπτο λεπτό και έκανε αμέσως το πρώτο του φάουλ στον Γουίλι και στην επόμενη φάση κόπηκε από τον Αμερικανό της Γκραν Κανάρια. Είχε δύο κακές αντιδράσεις στην άμυνα, ένα πολύ κακό τρίποντο από την κορυφή, αλλά και ένα φόλοου για το 13-10. Ήταν τόσο κακός, που με τον Μιλουτίνοβ σε απογοητευτική βραδιά έπαιξε μόλις έξι λεπτά στο πρώτο μέρος. Μετά το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου, στο οποίο σκόραρε 23 πόντους, γράφαμε πως μόνο προβληματισμό προκαλεί και εξηγούσαμε γιατί . Έπαιξε πολύ περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ήταν ξανά εκτός τόπου και χρόνου, δεν μπορούσε να σταματήσει κανέναν στην άμυνα, δεν έβλεπε πάσες, δεν είχε ενέργεια, ο γνωστός ΛεΝτέι που από ένα μεγάλο ματς πήγε σε μια απογοητευτική εμφάνιση.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 7 ranking σε 19:56

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ