EUROLEAGUE

Για την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Μιλάνο

Για την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Μιλάνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο (21:45) θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ (21:45, EΡΤ), για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία. Στόχος των Πειραιωτών να πετύχουν την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη, ύστερα από τις ήττες σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια (από την Λαμποράλ), αλλά και να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα.

Οι ερυθρόλευκοι... ξέσπασαν στο ΣΕΦ απέναντι στον Αρκαδικό (89-44) , δείχνοντας καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά το ζητούμενο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας είναι να δείξουν αυτά τα στοιχεία και απέναντι σε ομάδες κορυφαίου επιπέδου. Οι σχεδόν 50 πόντοι που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο στη Βιτόρια ήταν κάτι το απαράδεκτο όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας, όταν έχουν στην φιλοσοφία τους τη νοοτροπία πως το παιχνίδι τους ξεκινάει από την άμυνα. Και το σίγουρο είναι πως στο Μιλάνο οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν περισσότερο σκληροί και αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν, ώστε από εκεί να βρουν και ρυθμό στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός αναμφισβήτητα θέλει χρόνο και υπομονή ώστε οι παίκτες του να αποκτήσουν χημεία, ομοιογένεια, βγάζοντας και αυτοματισμούς μέσα στο παρκέ. Όλοι οι καινούριοι παίκτες της ομάδας ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν τον ρόλο τους μέσα στο σύνολο, αλλά και να βρουν τα πατήματα τους για να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Μέχρι όμως να έρθουν όλα αυτά, το καλύτερο "φάρμακο" σε αυτή την περίοδο (που υπάρχει αμφισβήτηση) για τους Πειραιώτες είναι οι νίκες!

Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στο Μιλάνο, σε ένα γήπεδο όπου την περσινή σεζόν στο TOP-16 νίκησαν την Αρμάνι με σκορ 74-83, έχοντας για πρωταγωνιστή σε επίθεση και δημιουργία τον Βασίλη Σπανούλη (14π, 8ασ), αλλά και τον Οθέλο Χάντερ (14π). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση. Δεν πρόκειται πάντως για κάτι σοβαρό. Το πιθανότερο είναι πως θα πάρει λεπτά συμμετοχής στο ματς, αλλά η συμμετοχή του στην αναμέτρηση θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν και σκέψεις να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας, ώστε να μην χειροτερέψει η κατάσταση του.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας στην επίθεση θα βασιστούν κυρίως στους Ματ Λοτζέσκι και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ντάνιελ Χάκετ θα τεθεί αντιμέτωπος απέναντι στην πρώην ομάδα του και θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση, θυμίζοντας τις σπουδαίες του στιγμές επί ιταλικού εδάφους, ώστε σιγά-σιγά να αρχίσει να δείχνει και στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα καλούδια που μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας.

Στο αμυντικό κομμάτι, πρώτος στόχος των ερυθρολεύκων, θα είναι να περιορίσουν την δράση του εξαιρετικού Αλεσάντρο Τζεντίλε (17π, 5ασ), ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ο κορυφαίος παίκτης της Αρμάνι. Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος και με έναν πρώην ερυθρόλευκο, τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στον ιταλικό σύλλογο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ