EUROLEAGUE

EuroLeague: Το ξεχωριστό αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Ρίβερς

EuroLeague: Το ξεχωριστό αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Ρίβερς

Η EuroLeague έδωσε συνέχεια στα αφιερώματά της στους θρύλους της διοργάνωσης, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τον Ντέιβιντ Ρίβερς και την ραψωδία του με την φανέλα του Ολυμπιακού στο Final Four της Ρώμης.

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος στις 24 Απριλίου 1997 οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης στο Final Four της Ρώμης. Σε αυτό του το κατόρθωμα στάθηκε η EuroLeague, η οποία έδωσε συνέχεια στα αφιερώματα στους θρύλους της διοργάνωσης, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού.

Η EuroLeague παρουσίασε όλη την πορεία του Αμερικανού, όπως καταγράφεται στο βιβλίο που είχε εκδώσει ο Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς για τους 101 σπουδαιότερους παίκτες της διοργάνωσης, ξεκινώντας από την συνύπαρξή του με τους Μάτζικ Τζονσον και Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ στους Λέικερς στο λυκοφως της δεκαετίας του 90' και κατόπιν στην απόφασή του να περάσει τον Ατλαντικό, αρχικά για χάρη της γαλλικής Αντίμπ, πριν βρεθεί στον Ολυμπιακό την διετία 1995-1997.

Όταν το κείμενο έφτασε στην παρουσία του Ρίβερς στον Ολυμπιακό, έγινε αναφορά στο Final Four της Ρώμης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: " Οι σπουδαίοι παίκτες παίζουν καλύτερα όταν έχει πραγματικά σημαδία. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς το επιβεβαίωσε αυτό στην Ρώμη". Υπενθυμίζεται ότι ο Ρίβερς αναδείχθηκε MVP του συγκεκριμένου Final Four, ενώ επέστρεψε για μία δεύτερη θητεία στον Ολυμπιακό την σεζον 2000/01.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ