EUROLEAGUE

EuroLeague: "Πιο πεινασμένος από ποτέ ο Ολυμπιακός"

EuroLeague: "Πιο πεινασμένος από ποτέ ο Ολυμπιακός"

Η EuroLeague σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού και στάθηκε στην δίψα που έχουν οι "ερυθρόλευκοι" για να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο 2018-19 θα παρουσιαστεί ανανεωμένος και η EuroLeague εστίασε στους "ερυθρολεύκους". Η διοργανώτρια αρχή στο πλαίσιο των αφιερωμάτων της για τη νέα σεζόν, παρουσίασε το προφίλ του Ολυμπιακού, στάθηκε στους Ντέιβιντ Μπλατ, Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και τόνισε την επιθυμία που έχουν οι "ερυθρόλευκοι" για να κατακτήσουν τίτλους.

"Ο Ολυμπιακός μετά την συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίός κατέκτησε την περασμένη σεζόν κατέκτησε το EuroCup με την Νταρουσάφακα, στοχεύει και πάλι ψηλά. Ο Μπλατ, ο οποίος κατέκτηε την EuroLeague το 2014 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποτελεί τη μεγαλύτερη προσθήκη της ομάδας λόγω της εμπειρίας του και της σπουδαίας φήμης του. Οι Αξέλ Τουπάν και Γιάνις Τίμα δυνάμωσαν την περιφέρεια του Ολυμπιακού. Η ομάδα απέκτησε επίσης τον φόργουορντ Βεζένκοβ, τον άσο στα ριμπάουντ Ζακ ΛεΝτέι και τον κόμπο γκαρντ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Όλοι τους εντάχθηκαν σε έναν ισχυρό σύνολο παικτών με ηγέτές τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία μπάσκετ αυτήν την δεκαετία", αναφέρεται αρχικά στο αφιέρωμα.

Η EuroLeague εν συνεχεία εστίασε στην περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού: "Ο κόουτς Μπλατ έχει πολλές λύσεις στην περιφέρεια και η κύρια εξ αυτών θα είναι ο πρώην ΜVP, Βασίλης Σπανούλης. Είναι ένας από τους καλύτερες ηγέτες της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ένας εκπληκτικός clutch player, ο οποίος χρησιμοποιεί την ικανότητα του να διεισδύει και την εκπληκτική αίσθηση που έχει για το γήπεδο. Ο 36χρονος δεν έχει δείξει σημάδια επιβάρυνσης. Είχε μέσο όρο 14 πόντους και 5,6 ασίστ την περσινή σεζόν. Ο Γουίλιαμς-Γκος είναι ένας γρήγορος κι επιθετικός γκαρντ, ο οποίος θα συμπληρώνει πολύ καλά τον Σπανούλη με το πολύ καλό μακρινό του σουτ και με την ικανότητά του να δημιουργεί. Έλαμψε την περσινή σεζόν με την Παρτιζάν, με την οποία σε 9 συμμετοχές στο EuroCup είχε 50% στα σουτ τριών πόντων και μοίραζε κατά μέσο όρο 6.7 ασίστ. Ο Στρέλνιεκς απειλεί από μακριά και διαθέτει υψηλό μπασκετικό IQ. Είναι καλός αμυντικός και παίζει πρώτα για την ομάδα του (σ.σ. και όχι για τον εαυτό του). Ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος πέρσι έφτασε ως το Final Four με την Ζάλγκιρις, χρησιμοποιεί την αθλητικότητά του για να έχει αντίκτυπο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος διανύει την όγδοη σεζόν του με τον Ολυμπιακό, με την καλή του άμυνα στην μπάλα και το μακρινό του σουτ, είχε ρόλο κλειδί στις επιτυχίες της ομάδας του και έγινε από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας. Ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Νίκος Αρσενόπουλος θα παλέψουν για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ο Ντέιβιντ Μπλατ συχνά δίνει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες".

EuroLeague: "Πιο πεινασμένος από ποτέ ο Ολυμπιακός"

Επίσης, στο αφιέρωμα της EuroLeague τονίζεται πως "ο Ολυμπιακός έχει βάθος στην θέση του σμολ φόργουορντ, καθώς ο Γιάνις Τίμα και ο Κώστας Παπανικολάου συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Επίσης, βοήθεια σε αυτήν την θέση μπορούν να προσφέρουν και οι Τουπάν και Βεζένκοφ. Ο Τίμα μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους είτε χρησιμοποιώντας την δύναμη, την ταχύτητα και την αθλητικότητά του , είτε με το μακρινό του σουτ. Ο Παπανικολάου είναι ηγέτης λόγω του μαχητικού του πνεύματος, του χαρακτήρα και της αίσθησης που έχει για το παιχνίδι. Είναι επικίνδυνος εξαιτίας του συνδυασμού της ταχύτητάς του και της δύναμής του και είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Ο Βεζένκοφ, ο οποίος φημίζεται για τα τελειώματά του, θα αγωνίζεται κυρίως ως πάουερ φόργουορντ. Μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό και είναι αποτελεσματικός στο ζωγραφιστό. Ο Πρίντεζης είναι ένας μοναδικός παίκτης. Μπορεί να εκτελέσει με το χαρακτηριστικό του floater και με τα δύο χέρια. Τρέχει το γήπεδο καλύτερα από τους περισσότερους παίκτες του ύψους του και με την εμπειρία και την δέσμευσή του στον Ολυμπιακό αποτελεί έναν θρύλο. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δείχνει πώς κάθε χρονιά βελτιώνεται. Ο μεγαλόσωμος σέντερ ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το σώμα του για να σκοράρει. Επίσης, ήταν ο 9ος καλύτερος ριμπάουντερ (μ.ο. 5,7ριμπ.) στην EuroLeague της περσινής σεζόν. Ο ΛεΝτέι και ο Μπόγρης θα βοηθήσουν κάτω από το καλάθι. Ο ΛεΝτέι είναι ένας πολύ καλός ριμπάουντερ και ένας δυνατός παίκτης που δουλεύει για την ομάδα. Ο Μπόγρης είναι ένας μαχητής με καλές κινήσεις στο post. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έρχεται από τον πάγκο και προσφέρει με την ενέργειά του και το μακρινό του σουτ".

Όσον αφορά τον παίκτη που πρέπει να προσέξουμε, η EuroLeague τόνισε: "Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει καλά διατηρώντας έναν κορμό παικτών που αγωνίζονται μαζί το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίαες. Οι νέοι παίκτες πρέπει να δώσουν στους κόκκινους την έξτρα ώθηση για να επιστρέψουν στο Final Four. Ο Γουίλιαμς-Γκος προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με την Παρτιζάν και ειδικά στην επίθεση μπορεί να ανάψει την έξτρα σπίθα για τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται την μπάλα για να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και είναι ένας αξιόπιστος σουτέρ. Είναι καλός αμυντικός που "διαβάζει" καλά τους χώρους για να κλέψει την μπάλα κι έχει την ευκαιρία να μάθει από έναν από τους καλύτερους γκαρντ που έχει δει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Μπλατ έχει την φήμη πως εξελίσσει τους νεαρούς Αμερικανούς παίκτες και ο 24χρονος Γουίλιαμς-Γκος είναι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή για να κάνει ένα γιγαντιαίο βήμα στην καριέρα του".

EuroLeague: "Πιο πεινασμένος από ποτέ ο Ολυμπιακός"

Τέλος, η EuroLeaguε συμπέρανε πως "ο Ολυμπιακός από το 2012 έχει αγωνιστεί σε τέσσερα Final Four κι έχει κατακτήσει δύο φορές την EuroLeague, αλλά πέρσι αποκλείστηκε από το Final Four και από μετά το 2016 δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο. Ο Ολυμπιακός επένδυσε στην δύναμη και στους ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι όχι μόνο κάνουν την ομάδα καλύτερη, αλλά ταιριάζουν τέλεια στο στιλ του κόουτς Μπλατ. Ο Μπλατ φημίζεται για το πλάνο του και τα αξιόπιστα plays του στο τέλος των αγώνων. Το πνεύμα νικητή του ταιριάζει τέλεια με μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα είναι περισσότερο πεινασμένος από ποτέ, όχι μόνο για να φτάσει στο Final Four στην Βιτόρια, αλλά και για να κατακτήσει τον τίτλο".

Photo credits Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ