EUROLEAGUE

Διαμαντόπουλος στο Match Center του Sport24 Radio 103,3: "Coach με τσαμπουκά"

EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καταδικασμένος να αποτύχει ήταν, σύμφωνα με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, ο Ολυμπιακός από τη μέρα που έδωσε τα ηνία στον Ντέιβιντ Μπλατ. Ακούστε όσα είπε ο διευθυντής του Sport24 Radio 103,3.

Ατάκες-φωτιά εκτόξευσε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην ραδιοφωνική εκπομπή Match Center , για τις εξελίξεις στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, λίγη ώρα μετά από την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά.

Ο διευθυντής του Sport24 Radio 103,3 εξήγησε στους Αντρέα Παλομπαρίνι, Νίκο Συριώδη και Γιώργο Περπερίδη, γιατί το πείραμα με τον Αμερικανοισραηλινό ήταν καταδικασμένο να αποτύχει από το καλοκαίρι του 2018, υποστήριξε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από έναν τεχνικό με... τσαμπουκά και περιμένει την αντίδραση, την απόφαση της διοίκησης για την επόμενη μέρα του τμήματος. Τι είπε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον Μιλουτίνοβ και γιατί ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να είχε πάρει τον Μπλατ.

Για το θέμα με τον Μπλατ: " Είναι λογικό να αντιμετωπίζεται κυνικά το θέμα και να αναφέρονται όλο σε αυτή την απόλυση-παραίτηση. Όταν ακούτε ότι αποφάσισαν κοινή συναινέσει εσείς, το λέω βέβαια και για τον κόσμο, πάντα να γελάτε. Η επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν μια λανθασμένη κίνηση από πέρσι για τον Ολυμπιακό. Τότε ελάχιστοι το είχαμε πει αυτό και είχαμε βγει κακοί.

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς για τους νέους των σόσιαλ μίντια που είναι άσχετοι από το dna μιας ομάδας, προπονητές τύπου Γκέρσον και Μπλατ τους αποβάλει ο οργανισμός. Είναι μια ομάδα σκληρή και δυνατή. Όσοι είναι πάνω από 30 χρονών και έχουν ζήσει με το συγκεκριμένο τμήμα μοναδικές στιγμές καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Ωραία τα ανέκδοτα και τα γελάκια, είναι ωραία ξαφνικά στο τμήμα μπάσκετ να ανακαλύπτουν το ποδόσφαιρο και Καραϊσκάκη, είναι ωραία να τους μπαστακώνουν τους Αμερικανούς και να τους τραβάνε βιντεάκια, είναι ωραία να τραβάνε και τον κακομοίρη τον Μαρτίνς για να του κάνουν θέματα, λες και αυτός δεν έχει τα δικά του βάσανα προσπαθώντας με έναν Ολυμπιακό πολύ κανονικό σε σχέση με το μπάσκετ να πάρει τίτλο.

Ο Μπλατ έφτιαξε μια ομάδα που είχε ως στόχο την αυτοκαταστροφή της. Αυτό έγινε με όμορφες και άσχημες βραδιές που ήταν περισσότερες. Στους δρόμου τα μισά το ποτήρι ξεχείλισε με την Ομοσπονδία και ήρθε η αποχώρηση του Ολυμπιακού επιβεβλημένη που όλοι στα κείμενά μας ευλογήσαμε, αλλά και ο κόσμος τη στήριξε.

Ο κόσμος περίμενε ότι θα έβρισκε μια ομάδα δυνατή στην Ευρωλίγκα, πανίσχυρη που θα ήταν ομάδα του προπονητή, τη στιγμή που ο προπονητής ήθελε να φάει Έλληνες, που ήθελε να φέρει πολλούς ξένους. Και σας μιλάει κάποιος που λατρεύει τις ομάδες με τους πολλούς και τους καλούς Αμερικανούς. Ο Μπλατ κατάφερε να κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ χάνοντας τους παίκτες. Οι Αγγελόπουλοι έδειξαν ότι δεν είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο τι συνέβη στην ομάδα. Φυσικά η ευθύνη βαραίνει πρώτα αυτούς γι' αυτό που παρουσίασε ο Ολυμπιακός. Από τα φιλικά αν ήταν ποδοσφαιρική ομάδα θα είχε γίνει ο πέμπτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά το μπάσκετ είναι άθλημα δεύτερης κατηγορίας, αφού όλοι ρίχνουν το βάρος στο ποδόσφαιρο. Πορεύτηκε έτσι μια ομάδα που την είδαν οι Ολυμπιακοί προχθές και τρόμαξαν. Εκεί κατάλαβε ο κόσμος τι γίνεται.

Ακόμα και οι παίκτες που έφερε ο Μπλατ χάθηκαν. Είδαμε το ποστ που έκανε ο Πολ. Ο Μπλατ με τις ευλογίες των Αγγελόπουλων έφτιαξε μια ομάδα πολύ μακριά από το Ολυμπιακό dna. Μια ομάδα που δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και όπως το πήγαινε θα έδιωχνε τον κόσμο της. Ακόμα και οι κανονικοί φίλαθλοι, όχι αυτοί που μένουν σπίτια τους με έναν υπολογιστή και νομίζουν ότι θα ποστάρουν κάτι και θα βλάψουν τον άνθρωπο για τον οποίο αναφέρονται, ήταν ένα βήμα πριν εξαφανιστούν από το γήπεδο.

Το διαζύγιο ήταν επιβεβλημένο. Βέβαια θα έπρεπε να γίνει από πέρσι. Τα άλλη αήταν επικοινωνιακά κόλπα που δεδομένα θα πνίγονταν στη θάλασσα του Πειραιά. Προσωπικά μόνο γέλιο μου προκαλούσαν.

Ξέραμε πολύ καιρό τα προβλήματα με την υγεία του Μπλατ, καλά να είναι ο άνθρωπος και ζωή να έχει. Ήρθαν το καλοκαίρι ανακοινώσεις, το τόσο έγινε τόσο, έγινε κόλαση, βγήκαν βιντεάκια και αφιερώματα. Ωραίο το επικοινωνιακό το επικοινωνιακό για να καλυφθεί το μπασκετικό έγκλημα.

Όταν όμως ανάβουν τα φώτα και φωτίζεται η πίστα όλα πάνε περίπατο.

Η Βιλερμπάν ξεβράκωσε τον Ολυμπιακό. Ο Μπλατ δεν κατάφερε να θωρακίσει την ομάδα με ξένους που θα έπρεπε να κρατήσουν τον Ολυμπιακό όρθιο τη στιγμή που οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι θα είχαν τα προβλήματα του Μουντομπάσκετ. Γυρνάει ένας Μιλουτίνοφ πιο χοντρός και από τον Λαμπίρη, γυρνάει ο Πρίντεζης με βάρος, γυρνάει ο Παπανικολάου με κάτι εξετάσεις λες και είναι 105 ετών, γυρνάει ο Κουζμίνσκας με το βάρος της Λιθουανίας και εμφανίζονται κάτι Αμερικάνοι που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το φορτίο.

Λογικό και επιβεβλημένο το διαζύγιο, αλλά έρχεται σε κακό τάιμινγκ να προστεθεί στο ντόμινο των κακών επιλογών στην ομάδα. Η ομάδα το έχει ρίξει να είναι απέξω κούκλα και από μέσω πανούκλα. Ο κόσμος δεν αντέχει, προλαβαίνουν πολύ σωστά την αντίδραση του κόσμου, γιατί ο κόσμος δεν θα καθόταν μέχρι τον Μάρτιο να υποφέρουν τα ματάκια τους. Καταλαβαίνω δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάρει έναν προπονητή όπως ο Γιασικεβίτσιους ή ο Περάσοβιτς. Αυτή η ομάδα μόνο με προπονητή δικτάκτορα, που θα βάλει τα πόδια των παικτών σε ένα παπούτσι μπορεί να προχωρήσει.

Διάβασα ότι όλοι λένε για τον Μπαρτζώκα. Είναι η εύκολη λύση, έχει όλο το πακέτο, είναι Ολυμπιακός, αλλά είναι επαγγελματίας καριερίστας και πρέπει να πεισθεί από τους Αγγελόπουλους αυτή τη φορά. Δεν θα πάει με λαχτάρα, δεν θα πάει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το έκανε αυτό και επειδή έχασε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ του έγινε και λίγο εφιάλτης. Θα πρέπει να τον πείσουν ότι από ψηλά μέχρι κάτω ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ξαναγίνει ομάδα. Τα υπόλοιπα αύριο το πρωί στην εκπομπή.

Ποτέ στον Ολυμπιακό δεν πίστεψαν στον Τόμιτς, ενώ έχουν «κάψει» δύο Έλληνες προπονητές αν και στην περίπτωση του Γιάννη (Σφαιρόπουλος) δίνω έναν πόντο στον οργανισμό Ολυμπιακός γιατί τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό ισοδυναμούν με τριάντα σε ανθρακωρυχείο, όπως ως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος. Είναι σε μεταβατικό σημείο και έχει ιδιαιτερότητα ο Ολυμπισακός. Πρέπει να πάψει να είναι για παράδειγμα ομάδα του Σπανούλη στο μυαλό του Βασίλη ή στο μυαλό του κόσμου.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει κατά τη γνώμη μου έναν κανονικό προπονητή. Δεν έχει σημασία αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο προπονητής αρκεί να είναι τσαμπουκάς, να μην μασάει σε κανέναν, ούτε στους Αγγελόπουλους, ούτε σε παίκτες, ούτε πουθενά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ πιο έμπειρος και από τους Αγγελόπουλους και από τους παίκτες της ομάδας. Οι παίκτες είναι για να πληρώνονται και να κάνουν τη δουλειά τους κάτι που το έχουν ξεχάσει τα τελευταία χρονάκια και ήρθε να δέσει το γλυκό με έναν Αμερικανό προπονητή με άλλη φιλοσοφία.

Ο Μπλατ δεν είναι κακός προπονητής, δεν κάνει όμως για τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει η πλάκα και το χιούμορ. Η ομάδα να είναι στα κάγκελα να παίζει ξύλο με τους διαιτητές και ο Μπλατ να βγαίνει μια ώρα μετά στη συνέντευξη Τύπου τρεις φορές και να λέει δεν ξέρω.

Τα λάθη έχουν γίνει από ψηλά και θα πρέπει αυτοί να τα φτιάξουν. Έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι.

Είναι περιττή η ερώτηση για αλλαγές στο ρόστερ. Πρέπει πρώτα να πάρει προπονητή η ομάδα.

Μια ομάδα που έτρεμαν όλα τα γήπεδα, κατάντησε ομάδα της σειράς και αν πηγαίνει και αν την κοροϊδεύουν οι Γάλλοι και αν χτυπάνε τα παλαμάκια με τα ξυλάκια".

Ακούστε όσα είπε ο Παντελής Διαμαντόπουλος:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ