EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ÁÑÌÁÍÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÁÑÌÁÍÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με το κυάλι ψάχνει κανείς διακριθέντες στον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε εκτός έδρας από την Αρμάνι Μιλάνο στην 26η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν εκτός αποστολής, ο Βασίλης Σπανούλης τέθηκε εκτός αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο , ο Μάικ Τζέιμς ήταν ασταμάτητος κι ο Ολυμπιακός γνώρισε στο Μιλάνο την έβδομη ήττα του στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές της EuroLeague 2018/19.

Κακό μπάσκετ από τους Πειραιώτες, που είχαν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, πολύ άσχημα ποσοστά στο τρίποντο, βασικούς τους παίκτες σε πολύ άσχημη αγωνιστική και πνευματική κατάσταση, αλλά στάθηκαν και λίγο τυχεροί καθώς οι Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι Τελ Αβίβ που τους καταδιώκουν ηττήθηκαν στην 26η αγωνιστική .

Το Sport24.gr αξιολογεί την εικόνα των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα και τους Γουίλιαμς-Γκος - Βεζένκοβ να έχουν μερικά καλά διαστήματα χωρίς κάτι περισσότερο.

2. ΜΠΡΙΑΝΤΕ ΓΟΥΕΜΠΕΡ (starter)

Βασικός οργανωτής χωρίς άλλον γκαρντ δίπλα του, δέχθηκε κόψιμο στην πρώτη του προσπάθεια να φτάσει κοντά στο καλάθι και πήγε αμέσως στο μαρκάρισμα του Μάικ Τζέιμς. Έπαιξε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος, προσπάθησε πολύ στο ριμπάουντ, στην επίθεση όμως ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Πίεσε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και γέμισε τη στατιστική του, χωρίς πάντως να ενθουσιάσει, χωρίς να κάνει κάτι πραγματικά αξιόλογο.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 5 ranking σε 23:38

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ

Άλλαξε τον Τουπάν στο τρίτο λεπτό, ήταν άστοχος στα δύο πρώτα του σουτ, έπαιξε 15 λεπτά έως το ημίχρονο και κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να μείνει άποντος από έξι προσπάθειες. Το πρώτο του καλάθι ήρθε στο 25' και ήταν τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 36-30, εκεί γύρισε ο διακόπτης του για να δούμε έναν άλλο παίκτη, πολύ πιο επιθετικό, με αυτοπεποίθηση και πείσμα. Αυτά τα στοιχεία του λείπουν στη διάρκεια της σεζόν, αυτά ελπίζει ο Ντέιβιντ Μπλατ πως θα δει στην τελική ευθεία. Εξαιρετική η αναλογία των έξι ασίστ για ένα λάθος, τις πέντε τις έδωσε στο δεύτερο μέρος που έκανε λίγο απ' όλα με τον Σπανούλη εκτός δράσης.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος, 8 ranking σε 30:53

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ (starter)

Πενταδάτος ο Γάλλος, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια και μετά από μόλις τρία λεπτά πήγε στον πάγκο για να μπει στη θέση του ο Γουίλιαμς-Γκος. Γύρισε για να παίξει καλή άμυνα στο φινάλε της πρώτης περιόδου και έκανε φάουλ σε τρίποντο στον Τζέιμς που έβαλε δύο για το 19-10. Τελικά έπαιξε έξι λεπτά, με τον Τίμα να έχει αποχαιρετήσει, με τον Στρέλνιεκς και τον Σπανούλη εκτός δράσης, με τον Παπανικολάου να γράφει 38 λεπτά σε μια κακή βραδιά. Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς...

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 1 ασίστ, -1 ranking σε 5:52

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πάτησε παρκέ στο πέμπτο λεπτό, πίεσε την άμυνα της Αρμάνι και έδωσε δύο ασίστ. Είχε πείσμα, ήταν ο μοναδικός που απειλούσε και δημιουργούσε φάσεις, όμως στα μέσα της δεύτερης περιόδου αποχώρησε με διάστρεμμα και είδε το υπόλοιπο του αγώνα από την άκρη του πάγκου. Μένει να δούμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 λάθος, 2 ranking σε 9:17

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Σκόραρε το πρώτο καλάθι του αγώνα με χουκ στο ταμπλό για το 0-2, έβαλε και δεύτερο και ξανακάρφωσε για το 15-10 από την δεύτερη ασίστ του Σπανούλη. Επιθετικά ήταν ο μόνος που τρόμαζε τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, στο οποίο έπαιξε 16 λεπτά για να σκοράρει οκτώ πόντους και να μαζέψει επτά ριμπάουντ. Πάλεψε και στο υπόλοιπο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο. Οι 25 μονάδες του στο σύστημα αξιολόγησης ήταν αυτές που γλίτωσαν τον Ολυμπιακό από τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 5/7 δίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 25 ranking σε 30:10

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Άλλαξε νωρίς τον Πρίντεζη, σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 13-6 του έκτου λεπτού, είχε πολλή ενέργεια, έβαλε και δεύτερο καλάθι για το 15-8, αυτή τη φορά με προσωπική προσπάθεια και πολύ πείσμα. Έκανε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του και γύρισε στον πάγκο μετά από τέσσερα καλά λεπτά. Ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και στο διάστημα που έπαιξε στο δεύτερο μέρος, θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο από τον προπονητή του γιατί ήταν μετά τον Μιλουτίνοβ ο πιο απειλητικός παίκτης του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 8 ranking σε 15:15

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Κακό ξεκίνημα από τον πολύπειρο φόργουορντ, που αστόχησε στις τρεις πρώτες του προσπάθειες, δεν ήταν καλός στην άμυνα και αποχώρησε μετά από πέντε λεπτά. Γύρισε γρήγορα για να παίξει σε σχήμα μαζί με τον Βεζένκοβ, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Στο ημίχρονο είχε έξι ριμπάουντ, συνολικά όμως ήταν αρνητικός και πλέον ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα κλείσει για εκείνον η χρονιά. Δεν είναι ότι δεν προσπαθεί ή ότι "κλέβει" σε φάσεις στην άμυνα, είναι ότι απλά δεν του "βγαίνει" τίποτα, ακόμη και στα πιο απλά λέι-απ στην επίθεση.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 6 ranking σε 19:14

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Δεν έδωσε κάτι στο πρώτο του επτάλεπτο στο ματς, γύρισε γρήγορα μετά από τις πρώτες ανάσες και πήρε αρκετά σουτ, έπαιξε 18 λεπτά έως το ημίχρονο και είχε 1/5 τρίποντα. Έπαιξε όλο το δεύτερο μέρος (!) και όμως δεν πήρε άλλο σουτ. Πραγματικά πολύ αμήχανο βράδυ για τον "Παπ", από τη γλώσσα του σώματός του και τις εκφράσεις του καταλάβαινες πως κάτι δεν πήγαινε καλά...

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 2 ranking σε 27:56

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Πάτησε παρκέ για 22 δευτερόλεπτα στο τέλος της πρώτης περιόδου, όταν ο Μπλατ τον έβαλε για να δώσει φάουλ στον Τζέιμς. Πήρε άλλα δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος χωρίς να βοηθήσει, χωρίς να σκοράρει, χωρίς να απειλήσει. Έπαιξε μια καλή άμυνα στον Τζέιμς στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, όμως ο Αμερικανός στάθηκε τυχερός καθώς βρήκε στόχο και έγραψε το 49-39 που έκοψε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά του:

21. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Πήρε την πρώτη ευκαιρία στο όγδοο λεπτό, έδωσε καλή έξτρα πάσα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αλλά ο Βεσένκοβ αστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία. Έπαιξε μαζί με τον Μιλουτίνοβ, έμεινε στο παρκέ έως το ημίχρονο, όμως ούτε απείλησε, ούτε ζήτησε μπάλες, ούτε βρέθηκε σε σωστές θέσεις. Λίγο τον είδαμε στο δεύτερο μέρος, ήταν και αυτός κακός, συνεχίζει στις χαμηλές πτήσεις, δεν δείχνει ικανός να γυρίσει την κατάσταση και το χειρότερο όλων είναι πως έχει δείξει καλά στοιχεία νωρίτερα στη σεζόν που αποδεικνύουν πως έχει το ταλέντο και τις ικανότητες για να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα ελάχιστα που δίνει αυτή την περίοδο στην ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/4 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 8 ranking σε 17:25

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ