EUROLEAGUE

Από τους 69 στους 78 πόντους παθητικό στην άμυνα

Από τους 69 στους 78 πόντους παθητικό στην άμυνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση της Euroleague είχε την καλύτερη άμυνα στην Euroleague, ανά κατοχή, με παθητικό 69.2 πόντους, αλλά στο TOP-16 δέχεται πλέον 78.1 πόντους και 83 στα τελευταία 4 παιχνίδια του.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού ξεκινά από την άμυνα και η καλή λειτουργία του στα μετόπισθεν αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Πίεση πάνω στην μπάλα από τους περιφερειακούς, σκληρή άμυνα απ' όλους τους παίκτες, δυναμικά hedge-out από τους "ψηλούς", συχνές αλλαγές μετά τα σκριν, με τους παίκτες να βγάζουν ενέργεια και μαχητικότητα σε κάθε φάση, σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση της διοργάνωσης διέθετε την καλύτερη άμυνα στην Euroleague, ανά κατοχή, με 69.2 πόντους παθητικό. Συνολικά ήταν η δεύτερη, καθώς πρώτη ήταν της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 68.3.

Στο TOP-16 της Euroleague, όμως, οι Πειραιώτες έχουν χάσει την δυναμική τους στην άμυνα. Από τους 69.2 πόντους που είχαν παθητικό, σε 8 αγωνιστικές μετρούν 78.1 πόντους, ενώ στα τελευταία 4 παιχνίδια τους, κόντρα σε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Χίμκι και Μπαρτσελόνα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μέσο όρο στα μετόπισθεν 83.7 πόντους. Με εξαίρεση την πρεμιέρα τους στον όμιλο που κράτησαν στους 62 πόντους τους Καταλανούς, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουν δεχτεί υψηλό σκορ.

Για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος ποντάρει στην άμυνα του, έχοντας ως στόχο να δέχεται σε κάθε ματς περίπου 68 με 70 πόντους, το να έχει ανέβει ο μέσος όρος του στην άμυνα στους 78 πόντους, είναι κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στους Πειραιώτες. Προφανώς και βρίσκονται σε έναν δύσκολο όμιλο, με ισχυρές ομάδες, οι οποίες διαθέτουν πλούσιο ταλέντο στην επίθεση, αλλά πέρα από αυτό (και πέρα την αλλαγή φιλοσοφίας που έχουν επιδείξει οι διαιτητές στο κομμάτι των επαφών), η άμυνα τους έχει εμφανίσει σημάδια χαλάρωσης.

Με αρχή το παιχνίδι κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, την οποία στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ την είχε κρατήσει στους 52 πόντους, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και φυσικά στις καλές εμφανίσεις στο κομμάτι της άμυνας, δείχνοντας και πάλι το πόσο εξαιρετικά μπορεί να λειτουργεί στα μετόπισθεν, περιορίζοντας τον αντίπαλο του, κρατώντας τον σε χαμηλό σκορ.

Οι πόντοι που έχει δεχτεί στο TOP-16:

Μπαρτσελόνα: 62

Λαμποράλ Κούτσα: 76

Mπάμπεργκ: 77

Zαλγκίρις Κάουνας: 75

Ρεάλ Μαδρίτης: 84

Xίμκι: 77

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 92

Μπαρτσελόνα: 82

Σύνολο: 78.1

Οι πόντοι που δέχτηκε στην πρώτη φάση:

Tσεντεβίτα: 61

Λαμποράλ Κούτσα: 96

Αρμάνι Μιλάνο: 66

Λιμόζ: 49

Αναντολού Εφές: 87

Τσεντεβίτα: 70

Λαμποράλ Κούτσα: 52

Αρμάνι Μιλάνο: 63

Λιμόζ: 67

Αναντολού Εφές: 81

Σύνολο: 69.2

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ