EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με το... κυάλι πρέπει να ψάξει κανείς για να βρει διακριθέντες στην εκτός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Αναντολού Εφές. Δυο παίκτες δεν χρησιμοποίησε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Βασίλη Σπανούλη.

Μέτρια προς κακή εμφάνιση, εκτός από μερικά ξεσπάσματα, ήττα και απώλεια της διαφοράς των επτά πόντων από το ματς του πρώτου γύρου. Το βράδυ της Πέμπτης (21/2) ήταν άσχημο για τον Ολυμπιακό που έχασε "καθαρά" από την Αναντολού Εφές στο Σινάν Ερντέμ Ντομ της Κωνσταντινούπολης , με αποτέλεσμα να τεθεί σχεδόν οριστικά εκτός διεκδίκησης της τέταρτης θέσης της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2018/19.

Θετικά στοιχεία στο πρώτο μέρος από τον Μπριάντε Γουέμπερ, πάλεψαν όσο μπορούσαν Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοβ, ακόμη περισσότερα βήματα προς τα πίσω από τους Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν, Τίμα, ΛεΝτέι, δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Μάντζαρης - Μπόγρης, ενώ δεν ταξίδεψε στην Τουρκία ο Βασίλης Σπανούλης εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι. Το Sport24.gr αξιολογεί τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

2. ΜΠΡΙΑΝΤΕ ΓΟΥΕΜΠΕΡ (starter)

Με ένα... τζαρτζάρισμα στην πρώτη επίθεση της Αναντολού Εφές έδωσε κατοχή στον Ολυμπιακό, έβαλε τρίποντο για το 6-3 στο δεύτερο λεπτό, πήρε τα δύο από τα τρία ριμπάουντ της ομάδας του στο πρώτο τετράλεπτο και είχε περισσότερη ενέργεια απ' όλους. Έβαλε γκολ-φάουλ, έφτασε τους οκτώ πόντους σε έξι λεπτά, γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να βγάλει ακόμη περισσότερη ενέργεια, να δημιουργήσει και να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που έλειπε από τους Πειραιώτες. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με χαμένη κατοχή από κλέψιμο του Μίτσιτς, συνέχισε με άστοχο δίποντο στην επόμενη φάση και από εκείνο το σημείο κι έπειτα έχασε εντελώς τον καλό ρυθμό του. Η εικόνα του έως το ημίχρονο ήταν ελπιδοφόρα.

Τα στατιστικά: 8 πόντοι, 2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 9 ranking σε 21:07

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με λάθος στο πρώτο λεπτό, συνέχισε με άστοχο τρίποντο, έκανε λάθος επαναφορά στο 5' και αντικαταστάθηκε από τον Στρέλνιεκς. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, παρόλα αυτά στο 12' έκλεψε μια μπάλα και έβγαλε την ασίστ στον Βεζένκοβ για το 18-26, έφτασε τα τέσσερα λάθη σε έντεκα λεπτά και έκανε ένα κακό πρώτο μέρος. Άλλαξε τον Γουέμπερ στο 21' και στο 22' σκόραρε από τα πέντε μέτρα για το 40-37, όμως και πάλι δεν έδωσε λύσεις ούτε στην οργάνωση, ούτε στην εκτέλεση μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Προβληματίζει η συνολική του εικόνα, κάτι δείχνει να τον κρατά περιορισμένο, σίγουρα όμως αυτό δεν είναι ο προπονητής του που του δίνει ελευθερία κινήσεων σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη, 2 ranking σε 27'

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Στο 26' πήρε την πρώτη του ευκαιρία ο Γάλλος περιφερειακός, για να αστοχήσει σε δύο τρίποντα σε διάστημα δύο λεπτών. Έπαιξε τελικά έντεκα λεπτά, όμως παραμένει εκτός ροτέισον και τα ποσοστά του πέφτουν συνεχώς. Σύμφωνα με όσα είδαμε από εκείνον στην προετοιμασία και με δεδομένο ότι ο Γιάνις Τίμα δεν υπολογίζεται, θα περιμέναμε ότι θα έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες. Αυτό δεν συμβαίνει και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια της σεζόν.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ranking σε 10:47

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ (starter)

Αποκαρδιωτικός στο πρώτο του εξάλεπτο στην αναμέτρηση, δεν πήρε άλλη ευκαιρία έως το τέλος της αναμέτρησης. Τι να πει κανείς για τον Λετονό...

Τα στατιστικά του: Η στατιστική του δεν έγραψε κάτι σε 5:46

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, όμως μετά το timeout του Μπλατ στο 4' γύρισε πιο αποφασιστικός και πέτυχε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα για το 10-5. Συνέχισε με σουτάκι από τα πέντε μέτρα για το 18-14, κάρφωσε για το 18-16 και τελείωσε τις φάσεις κοντά στο καλάθι, κυρίως από τις άλει-ουπ πάσες των Γουίλιαμς-Γκος και Γουέμπερ. Έδωσε πολλές μονομαχίες στο δεύτερο μέρος, κυρίως στο κομμάτι των ριμπάουντ και των δεύτερων ευκαιριών, καθώς έχασε την επαφή του με το καλάθι και δεν τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 6/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 16 ranking σε 31:57

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Μπήκε στο ματς στο πέμπτο λεπτό, δεν βρήκε χώρους για να εκτελέσει, έκανε όμως καλή δουλειά στο ριμπάουντ και ήταν προσεκτικός με τη μπάλα. Στο 16' εκτέλεσε με ψυχραιμία αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο για το τρίποντο του 27-34, έμεινε όμως σε αυτούς τους τρεις πόντους έως το ημίχρονο. Ξανασυνδέθηκε στο 25', όταν έβαλε το δεύτερο τρίποντό του για το 47-42, συνέχισε με άλλους πέντε σερί για το 51-47, ήταν ο μόνος που πάλευε σε εκείνο το σημείο του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά κι αυτός "έσβησε" απότομα. Δεν αρκούν τα ξεσπάσματά του, πρέπει να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του και μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν δεν έχει δείξει ικανός να απειλήσει σε μεγάλα διαστήματα.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 1/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 18 ranking σε 31:11

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Άλλαξε νωρίς τον Πρίντεζη και στο 11' έβγαλε μια τρομερή φάση όταν πάτησε δυνατά, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε αμέσως για το 18-24. Έβαλε και νέο δίποντο στον αιφνιδιασμό για το 18-26 στο 12' και πήγε στον πάγκο μετά από ένα καλό εξάλεπτο στον ρόλο του backup του Πρίντεζη. Άλλο τόσο έπαιξε στο δεύτερο μέρος, αυτή τη φορά όμως δεν ήταν το ίδιο θετικός. Πρέπει να ανεβάσει κι αυτός ρυθμούς, διότι ο παίκτης που βρίσκεται μπροστά του δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή του και χρειάζεται υποστήριξη.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 4 ranking σε 13:33

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Κακό το πρώτο του εξάλεπτο στον αγώνα, με δύο άστοχα δίποντα και άτυχες στιγμές στην άμυνα, κακό και το δεύτερο πέρασμά του. Έπαιξε σχεδόν 14 λεπτά στο πρώτο μέρος χωρίς να σκοράρει, ανέβασε στροφές στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Διανύει μια "περίεργη" περίοδο, είναι όμως ποιοτικός παίκτης και ένας εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη και θα βρει τρόπο για να ανακάμψει.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 12 ranking σε 26:27

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μια λάθος πάσα ήταν η πρώτη του ενέργεια στο ματς, ωστόσο ο "Παπ" ήταν οικονομικός. Δεν εκβίασε προσπάθειες, έβαλε ένα δίποντο και έγραψε με τρίποντο το 22-29 στο 13', δεν έκανε όμως τη διαφορά στο πίσω μέρος του γηπέδου. Χάθηκε κι αυτός στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ήταν θετικός μετά από ένα δύσκολο διάστημα για εκείνον.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 6 ranking σε 24:09

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Μιλουτίνοβ προς τα τέλη της πρώτης περιόδου, σκόραρε για την ισοφάριση (18-18), έπαιξε όμως μόλις πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος και δεν έδειχνε ιδιαίτερα συγκεντρωμένος. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα τελευταία πέντε ματς οι χρόνοι του κυμαίνονται από τα επτά έως τα 14 λεπτά, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ένας τόσο ταλαντούχος ψηλός, έστω και στη ρούκι σεζόν του, "τιμωρείται" ξανά και ξανά από τον προπονητή του.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/4 δίποντα, 0/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 3 ranking σε 8:03

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ