EUROLEAGUE

Ρότσεστι: "Τι σας κάνει να πιστεύετε πως φεύγω;"

Ρότσεστι: "Τι σας κάνει να πιστεύετε πως φεύγω;"

Ο Τέιλορ Ρότσεστι εξηγεί γιατί η Νίζνι Νόβγκοροντ είναι η μόνη ομάδα, στην οποία έπαιξε για περισσότερο από μια σεζόν, αλλά και αυτά που έπονται.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, έμεινε σε ομάδα για διάστημα μεγαλύτερο της μιας σεζόν. Ο Τέιλορ Ρότσεστι είχε αφήσει τη Σιένα για τη Νίζνι Νόβγκοροντ, τον Γενάρη του 2014 " και το καλοκαίρι ήταν η πρώτη φορά που δεν σκέφτηκα, πριν υπογράψω την επέκταση", εξηγεί στη συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού. Όπως είπε "έ νιωσα πολύ άνετα εδώ. Συνδέθηκα αμέσως με τους φιλάθλους, προσαρμόστηκα χωρίς πρόβλημα στην πόλη. Έχω να σας πω ότι και στους γονείς μου αρέσει η πόλη. Επιπροσθέτως, είχα και την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Euroleague. Για αυτό και θα πω ότι η τελευταία μιάμιση σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας μου".

Ήταν ο πρώτος σκόρερ της φετινής Euroleague, αλλά όπως είπε " ουδέποτε ασχολήθηκα με τις ατομικές διακρίσεις. Δεν ήταν αυτές οι σημαντικές. Χωρίς σκέψη θα έδινα αυτό το βραβείο, για μια θέση στο Final Four της Μαδρίτης". Ποια ήταν η φιλοσοφία της ομάδας; " Δουλέψαμε σκληρά και ήμασταν αφοσιωμένοι στο στόχο. Αν μας ζητούσαν θα περάσουμε μέσα από τοίχο, θα το κάναμε. Σημαντικό ήταν πως είχαμε κορμό από Ρώσους παίκτες, ενώ όλα τα παιδιά που ήλθαν γνώριζαν ότι το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και όχι ο εαυτός τους. Η ατμόσφαιρα εν τω μεταξύ, ήταν εκπληκτική. Όλοι μάθαμε να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, όπως διεκδικούσαμε αυτά που θέλαμε από τη χρονιά".

Στα playoffs όλα άλλαξαν. Γιατί; " Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες. Θα πω λοιπόν, ότι δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, ενώ η Ζενίτ έκανε το τέλειο παιχνίδι στον πέμπτο προημιτελικό. Υπάρχει ωστόσο, ομάδα στην Ευρώπη που δεν έζησε κάτι τέτοιο την τελευταία δεκαετία;".

Έπειτα, ήλθε η ερώτηση για το μέλλον του, που έχει ήδη συνδεθεί με άλλη ομάδα ( τη Μακάμπι ), σχολίασε; " τι σας κάνει να πιστεύετε πως φεύγω; Υπάρχουν φήμες για τη Μακάμπι και για την Ούνικς. Τις διαβάζω. Αν ισχύουν; Θα φανεί από το αν θα γίνουν γεγονός. Έως τώρα, στο μόνο μέρος που φαίνεται να κάνω κάτι επί της μεταγραφής μου, είναι το Internet". Τι τον ενδιαφέρει πρωτίστως; Να πάει σε ομάδα της Euroleague; " Αυτό που με νοιάζει είναι να παίζω μπάσκετ" απάντησε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ