EUROLEAGUE

Ο Ρότσεστι και ο συνδυασμός πραγμάτων

NIZHNIY NOVGOROD, RUSSIA - DECEMBER 04:  Taylor Rochestie, #22 of Nizhny Novgorod  in action during the 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Regular Season Date 8 game between Nizhny Novgorod vs Real Madrid at Cec Nagorny on December 4, 2014 in Nizhniy Novgorod, Russia.  (Photo by Gregory Sokolov/EB via Getty Images)
NIZHNIY NOVGOROD, RUSSIA - DECEMBER 04: Taylor Rochestie, #22 of Nizhny Novgorod in action during the 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Regular Season Date 8 game between Nizhny Novgorod vs Real Madrid at Cec Nagorny on December 4, 2014 in Nizhniy Novgorod, Russia. (Photo by Gregory Sokolov/EB via Getty Images) EB VIA GETTY IMAGES

Η Νίζνι Νόβγκοροντ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε (05/03, 20:00) και ο ηγέτης της ρωσικής ομάδας, Τέιλορ Ρότσεστι, αποκάλυψε το μυστικό της πολύ καλής σεζόν που πραγματοποιεί.

Στην πρώτη σεζόν της στην Euroleague η Νίζνι Νόβγκοροντ εντυπωσιάζει. Η ρωσική ομάδα βρίσκεται στο Top 16, έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως ο Τάρενς Κίνσεϊ, ο Τρέι Τόμπκινς, αλλά και η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης, ο Άρτσιομ Παραχούτσκι. Πάνω απ' όλους, όμως βρίσκεται ο μεγάλος ηγέτης του συνόλου, ο Τέιλορ Ρότσεστι.

Ο Αμερικανός οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα, όντας ο πρώτος σκόρερ της. Το συγκρότημα του Άιναρς Μπαγκάτσκις ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε (20:00) και ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στην τουρκική ιστοσελίδα altinciadam.com για την επιστροφή του στην Τουρκία (είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην Γαλατασαράι, την φετινή πορεία της Νίζνι Νόβγκοροντ, αλλά και την προσωπική του απόδοση.

Μιλώντας για την εξαιρετική σεζόν που διανύει αποκάλυψε πως "είναι συνδυασμός τριών πραγμάτων θεωρώ. Πρώτων έχω ωριμάσει σαν παίκτης και έχω μάθει καλά το παιχνίδι. Δουλεύω σκληρά κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ώστε να γίνομαι όλο και καλύτερος κάθε χρόνο. Δεύτερον, οι συμπαίκτες μου. Έχω ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών και απολαμβάνω να παίζω με αυτούς και είναι εξίσου σπουδαίοι εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Τρίτων είναι ο προπονητής. Ένα εξαιρετικό σύνολο ατόμων μου έδωσε τη δυνατότητα και την υποστήριξη να φανερώσω το προσωπικό μου στυλ στο παιχνίδι".

Σχετικά με την απόδοση της ομάδας φέτος, παρά το κακό ξεκίνημα, υπογραμμίζει "Είμαστε νέα ομάδα στη διοργάνωση αλλά παλεύουμε και παίζουμε σκληρά πάντα. Δεν νομίζω ότι είμαστε εύκολος αντίπαλος για να παίξει κάποιος εναντίον μας και το μυστικό είναι ότι παλεύουμε σκληρότερα από κάθε άλλη ομάδα. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα υπόλοιπα μυστικά μας".

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο τελευταίο μεταγραφικό χτύπημα της ομάδας, τον Γκαλ Μέκελ. Πρόκειται για έναν απίκτη ο οποίος παίζει στην ίδια θέση με τον Ρότσεστι. Πόσο εύκολο κάνει το έργο του σε αυτή την περίπτωση; "Έχω παίξει αντίπαλος του και σίγουρα προτιμούσα να είναι στην ομάδα μου παρά να είμαι αντίπαλός του. Σίγουρα θα μας φέρει περισσότερα πράγματα και θα βοηθήσει την ομάδα μας. Θα προσφέρει αρκετά πράγματα και ελπίζω να κάνει όλων μας τη δουλειά ευκολότερη, όχι μόνο τη δική μου".

Ο Αμερικανός γκαρντ θυμήθηκε και την παρουσία του στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατασαράι "Αγαπώ την Κωνσταντινούπολη και τους κατοίκους της. Η Τουρκία έχει εκπληκτικούς φιλάθλους και η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Τόσα πολλά να κάνεις και τόσα πράγματα να δεις", ενώ για το πέρασμά του από την "τσιμ μπομ" δηλώνει "ένιωθα ωραία που έπαιζα για την ομάδα. Ήμασταν στην πρώτη θέση και φτάσαμε μέχρι τον δεύτερο γύρο του Eurocup. Αλλά αυτή είναι μεγάλη επιχείρηση και οι διαχειριστές έχουμε διαφορετικές ιδέες για τις ομάδες και έτσι δεν ήταν ικανοποιημένοι από την απόδοσή μου. Έτσι, είχα να μάθω από αυτή την εξέλιξη και να προχωρήσω".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ