EUROLEAGUE

Ντοναντιέ: "Ο Τόμας έγινε άνδρας"

Ντοναντιέ: "Ο Τόμας έγινε άνδρας"

O Πασκάλ Ντοναντιέ αποθέωσε τον Ντεσόν Τόμας "που μαζί με τον Ουίλ Ντάνιελς, είναι οι καλύτεροι παίκτες που έχουμε στην Euroleague".

Η Ναντέρ επέστρεψε στις επιτυχίες (μετά την ήττα από τη Ναντέρ), στη γαλλική λίγκα με το 71-69 επί της Ορλεάνης, για την 7η αγωνιστική και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αν δεν ήταν ο Ντεσόν Τόμας, οι ήττες θα γίνονταν δύο.

Ο 22χρονος σμολ φόργουορντ ήταν εκείνος που έφτασε την παρέα του στην επιτυχία (μέτρησε 15 πόντους, στο τελευταίο πεντάλεπτο), τελειώνοντας με 20π., 6/14 βολές, 7/8 βολές και 3-3 ριμπ.) Ο κόουτς Πασκάλ Ντοναντιέ όχι απλά στάθηκε σε αυτόν, αλλά τον αποθέωσε.

" Αυτό που έκανε για εμάς ήταν απίστευτο. Φαινομενικό. Όταν κολλήσαμε στην επίθεση και χρειαζόμασταν έ ναν παίκτη να... βάλει φωτιά, ώστε να φτάσουμε στην έκρηξη, έκανε ένα βήμα μπροστά. Τώρα, όλοι ξέρουμε πως το μικρό παιδί έγινε άνδρας, ικανός για εξαιρετικά πράγματα. Μπορεί να τρελαθεί και να αρχίσει να σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει. Αυτό ακριβώς έγινε στο ματς με την Ορλεάνη. Πρόσφερε την ευφυΐα, την πνευματική, αλλά και τη σωματική δύναμη που είχαμε ανάγκη. Από ένα σημείο και έπειτα οι συμπαίκτες του δούλευαν για εκείνον, έφτιαχναν συστήματα για εκείνον. Πρέπει να επισημάνω πως τίποτα δεν έγινε τυχαία. Όλα συνέβησαν, γιατί ο Ντεσόν έχεις τις δυνατότητες.

Είναι ο μόνος ρούκι στη Γαλλία, που δίνει πολλά περισσότερα από όσα περιμέναμε. Και όλα αυτά ενώ όλα είναι μια νέα εμπειρία για εκείνον. Βέβαια, πάντα ήταν εξαιρετικός στην ολοκλήρωση των φάσεων. Και στο κολέγιο του, το Οχάιο Στέιτ και στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας (ήταν Νο58 επιλογή των Σπερς, στο τελευταίο ντραφτ).

Ακόμα και όταν χάνει δυο σουτ, είσαι βέβαιος πως θα βάλει το τρίτο. Επιπροσθέτως, είναι εξαιρετικό παιδί για να τον κοουτσάρεις. Βασική προϋπόθεση είναι να του δίνει την ελευθερία να λειτουργήσει. Επίσης χρήσιμο είναι να μη ξεχνάς πως έχει γεννηθεί το 1991. Είναι λοιπόν, φυσιολογικό να κάνει κάποια λάθη. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα του Ουίλ Ντάνιελς. Οι συγκεκριμένοι είναι οι καλύτεροι παίκτες μας στην Euroleague".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ