EUROLEAGUE

Ντάνιελς: "Είμαστε οικογένεια"

Ντάνιελς: "Είμαστε οικογένεια"

Ο Ουίλ Ντάνιελς -ηγέτης της Ναντέρ- αποκαλύπτει τα μυστικά που έχουν επιτρέψει στην ομάδα του να είναι η ευχάριστη έκπληξη της Euroleague, στην παρούσα φάση και να μετρά δυο διαδοχικές νίκες... πριν συναντήσει τη Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ.

Όταν ο Ουίλ Ντάνιελς πρωτοπήγε στη Ναντέρ, το 2010 η ομάδα ήταν επί χρόνια μέλος της δεύτερης κατηγορίας στη Γαλλία, με τη φιλοδοξία να προκριθεί στην πρώτη, στόχος που υλοποιήθηκε στην πρώτη σεζόν της κοινής τους πορείας.

Όταν ο Ντάνιελς επέστρεψε στη Ναντέρ, το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα ήταν η πρωταθλήτρια της χώρας και μέλος της Turkish Airlines Euroleague. Και αν αυτό εξέπληξε το γαλλικό μπάσκετ, η Ναντέρ ανοίγει τώρα και τα μάτια της Ευρώπης. Αφού πρώτα έκανε δύσκολη τη ζωή της ΤΣΣΚΑ, πριν χάσει με μόλις 3 πόντους στην πρεμιέρα, μέτρησε διαδοχικές νίκες στην κανονική περίοδο του Group A, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής πρώτης εκτός έδρας επιτυχίας, επί της Μπαρτσελόνα.

Πριν το ματς με την αήττητη Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ, στην Κωνσταντινούπολη, ο Ντάνιελς, ο οποίος ηγείται της ομάδας του στο σκοράρισμα (12π. ανά αγώνα), τα ριμπάουντ (4.8 κατά μ.ο.) και τις τάπες (0.8) ενημερώνει πως το οικογενειακό κλίμα, σήμα κατατεθέν της Ναντέρ, είναι αυτό που την πήγε από τη δεύτερη κατηγορία έως εκεί που είναι τώρα και ακόμα παραπέρα.

" Μέσω σκληρής δουλειάς, όλα είναι πιθανά" λέει στη Euroleague.net " προ τριετίας, δεν μιλούσαμε για το ενδεχόμενο να παίξουμε στη Euroleague ή οτιδήποτε τέτοιο. Συζητούσαμε όμως, επί του να μείνουμε μαζί ως ομάδα και να καταφέρουμε μαγικά πράγματα, που τώρα γίνονται πραγματικότητα".

Αναλυτικά η συνέντευξη

Πώς είναι για εσένα και για τους συμπαίκτες σου να είστε η έκπληξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αυτές τις ημέρες;

"Είναι εκπληκτικό! Ήταν ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα μας, όπως μπαίναμε στη Euroleague: να αποδείξουμε σε όλους ότι ανήκουμε εδώ και πως υπάρχει λόγος που είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε ένας από αυτούς".

Κανείς δεν είπε ποτέ πως δεν θα πάρετε νίκες, αλλά η εκτός έδρας επιτυχία επί της Μπαρτσελόνα είναι κάτι σπάνιο για οποιαδήποτε ομάδα. Πώς την κάνατε πραγματικότητα;

"Έχω την εντύπωση πως προσεγγίσαμε το ματς, γνωρίζοντας ότι δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Επίσης, η Μπαρτσελόνα δεν μας πήρε πολύ σοβαρά. Σαν να μας υποτίμησε, ως ομάδα. Γνωρίζαμε πως δεν είχαμε κάτι να χάσουμε και πως είχαμε μια ευκαιρία να νικήσουμε, αν παίζαμε σκληρά, δυνατά και καλή άμυνα"

Πόση αυτοπεποίθηση κερδίσατε από το ματς της πρεμιέρας, όταν χάσατε στο τέλος από την ΤΣΣΚΑ;

"Πήραμε πολύ αυτοπεποίθηση από αυτό το ματς. Όποτε παίζεις ένα ματς, προφανώς και θες να προσπαθήσεις να το νικήσεις. Ήμασταν απογοητευμένοι που ενώ φτάσαμε τόσο κοντά, τελικά χάσαμε. Αυτό το ματς ήταν μεγάλο για εμάς, γιατί ήταν το πρώτο στην Euroleague, στην ιστορία του οργανισμού. Το να φτάσουμε τόσο κοντά στο να νικήσουμε μια ιστορική ομάδα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ, που έχει κερδίσει τόσα ματς στη διοργάνωση, σήμαινε πολλά".

Τη δεύτερη εβδομάδα κάνατε ένα βήμα πίσω, με την ήττα από την Παρτίζαν με 30 πόντους. Τι ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι για πρώτη φορά παίξατε ενώπιον του γνωστού κοινό του Πιονίρ;

"Πιστεύω ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο. Όλοι είχαμε ακούσει ιστορίες για αυτό το γήπεδο και τους φιλάθλους του, αλλά το να παίζεις ενώπιον τους είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία (γελάει). Δεν πιστεύω πως κάποιος στην ομάδα μας είχε προετοιμαστεί αρκετά. Αυτό φάνηκε στο παρκέ, αλλά και στον ταμπλό".

Και μετά νικήσατε στη Βαρκελώνη. Πώς έγινε αυτό και επανήλθατε τόσο γρήγορα, ειδικά στη ψυχολογία σας;

"Είδαμε στο βίντεο τι λάθη κάναμε εναντίον της Παρτίζαν, φτιάξαμε μια καλή στρατηγική και όπως είπα, απλά θέλαμε να παλέψουμε πιο δυνατά, χωρίς να 'χουμε κάτι να χάσουμε. Βγήκαμε στο παρκέ, δώσαμε το καλύτερο που είχαμε και αυτό έδωσε καρπούς".

Τι λέγατε μεταξύ σας, στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Μπαρτσελόνα, πριν το comeback;

"Πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ότι ήταν κάτι που είχαμε ξανακάνει, εναντίον καλών ομάδων και πως χρειαζόταν ομαδική δουλειά και δη στην άμυνα. Μπορούσαμε να πάρουμε το ματς. Αυτό λέγαμε διαρκώς ο ένας στον άλλον".

Έχετε μια από τις καλύτερες άμυνες στη Euroleague. Ποια είναι τα κλειδιά;

"Κατ' αρχάς, παίζουμε οne on one, προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτόν που έχουμε αναλάβει. Αν δεν τα καταφέρουμε, αναλαμβάνει η υπόλοιπη ομάδα να βοηθήσει".

Αυτή την εβδομάδα παίζετε με μια άλλη ευρωπαϊκή δύναμη, τη Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ. Τι είναι διαφορετικό τώρα στη νοοτροπία της ομάδας, ένα μήνα μετά την εκκίνηση της Euroleague;

"Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Προφανώς και η Φενέρ είναι καλή ομάδα, όπως κάθε άλλη που έχουμε συναντήσει. Έχουμε κάποια παιχνίδια στα πόδια μας και ήταν επιτυχημένα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οργανισμός, ώστε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε θέση ικανή να μας δώσει τη νίκη".

Βοήθησες τη Ναντέρ να προκριθεί στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας, προ τριετίας. Τότε σκεφτόσασταν πως μια μέρα θα παίζετε και θα νικάτε στην Euroleague;

"Έχω την αίσθηση πως ήταν μόνο μια... εικόνα. Αλλά με σκληρή δουλειά, όλα είναι δυνατά. Τότε δεν μιλούσαμε για την Euroleague, αλλά συζητούσαμε για την ανάγκη του να μείνουμε μαζί ως ομάδα και να επιτύχουμε πολλά μαγικά πράγματα, τα οποία ζούμε τώρα".

Στην preseason μίλησες και για την "οικογένεια της Ναντέρ". Μπορείς να εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό;

"Είμαστε σύλλογος που βρίσκεται σε μια μικρή πόλη και δεν έχει τίποτα να χάσει.Έχει μοχθήσει για όσα έχει επιτύχει και θέλει να συνεχίσει να διακρίνεται στο μέλλον. Ξέρετε, δεν θα είναι πάντα όμορφα τα πράγματα, αλλά πάντα θα παίζουμε άμυνα, θα είμαστε σκληροί και θα επιδιώκουμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε να κερδίζουμε. Είναι μοναδικός οργανισμός και αυτό μας κάνει να θέλουμε να παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Είμαστε οικογένεια και καλύπτουμε ο ένας την πλάτη του άλλου".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ