EUROLEAGUE

Τζάκσον: "Ο Σφαιρόπουλος με ήθελε από την εποχή που ήταν στον Ολυμπιακό"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Άαρον Τζάκσον μίλησε για τη μεταγραφή του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη συνεργασία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που... άργησε μερικά χρόνια και τον λόγο που επέλεξε την "ομάδα του λαού" αντί της Αρμάνι Μιλάνο.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν στη Menora Mivtachim Arena έφεραν τη μεταγραφή του Άαρον Τζάκσον στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μετά από ενάμιση χρόνο στην Κίνα, ο 33χρονος γκαρντ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην EuroLeague για χάρη της "ομάδας του λαού" και του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Για έναν προπονητή, με τον οποίο λίγο έλειψε να συνεργαστεί στο παρελθόν, όταν ακόμη εκείνος εργαζόταν στον Ολυμπιακό.

Το είχε εξηγήσει κι ο ίδιος ο παίκτης άλλωστε στο Sport24.gr το καλοκαίρι του 2017 πως η μεταγραφή στους ερυθρόλευκους χάλασε για... μερικές ώρες. Αυτή τη φορά όμως, ήταν η... τυχερή. Τόσο για τον έναν όσο και για τον άλλον.

"Ήθελα να παίξω για τη Μακάμπι, ήδη από τότε που ακόμη ήμουν στην Μπιλμπάο. Είχα μια εξαιρετική σεζόν στην Ισπανία, η ομάδα έφτασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος κι η Μακάμπι ήταν μία από τις ομάδες που με είχαν προσεγγίσει. Δεν λειτούργησαν όμως τα πράγματα για να συνεργαστούμε τότε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής, που ενδιαφέρεται για τους παίκτες του. Πριν υπογράψω στην Κίνα, ήθελε να με πάρει στον Ολυμπιακό, επικοινώνησε προσωπικά μαζί μου. Αυτό δείχνει πολλά, για το πόσο σε θέλει κάποιος. Με τον Έτορε Μεσίνα έχουμε... ιστορία από το παρελθόν (σ.σ.: συνεργάστηκαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας), αλλά πιστεύω ότι με τη Μακάμπι έχω περισσότερες πιθανότητες να φτάσω μέχρι το Final Four. Αυτό είναι που θέλω να πετύχω, θέλω να κατακτήσω την EuroLeague. Ήθελα να ενταχθώ σε μια ομάδα νικητών. Η Μακάμπι έχει τόση... πείνα για τίτλους, οπότε είναι κάτι ιδιαίτερο" εξήγησε χαρακτηριστικά ο Άαρον Τζάκσον σε συνέντευξη που έδωσε στο Sport5 του Ισραήλ, μιλώντας για πρώτη φορά με την ιδιότητα του παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παρεμπιπτόντως, εξήγησε πως έχει αντιληφθεί ήδη από την τηλεόραση ότι η Μακάμπι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στην EuroLeague: "Υπάρχουν τα συστατικά για να φτάσουμε στο Final Four και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν έχω ενταχθεί ακόμη στην ομάδα, αλλά από την τηλεόραση φαίνεται η φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα και η προσέγγιση ότι δεν συμβιβάζεται κανείς με την ήττα. Αυτό είναι μεγάλο προσόν αν θέλει να φτάσει κάποιος στο Final Four".

Η ημερομηνία άφιξης στο Τελ Αβίβ παραμένει άγνωστη, κι αυτό γιατί περιμένει πώς και πώς τη γέννηση του παιδιού του. "Αν το μωρό γεννηθεί την Πέμπτη, την επόμενη μέρα θα είμαι στο Ισραήλ. Θέλω να περάσω μερικές ώρες μαζί με το παιδί και τη γυναίκα μου, κι εν συνεχεία θα ταξιδέψω. Προς το παρόν, έχω καθημερινή επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας" ανέφερε επ' αυτού.

Είναι σαφές πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανυπομονεί να τον δει με τη φανέλα της Μακάμπι προκειμένου να ανοίξει το rotation και να περιοριστεί η επιβάρυνση του Σκότι Γουίλμπεκιν και του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που επωμίζονται όλο το βάρος της περιφέρειας τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι η τέταρτη... ελληνική συνεργασία του Άαρον Τζάκσον σε ό,τι έχει να κάνει με τον πάγκο ομάδας, αφού είχαν προηγηθεί ο Φώτης Κατσικάρης (Μπιλμπάο), ο Δημήτρης Ιτούδης (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και ο Γιάννης Χριστόπουλος (Κίνα). Το χει η μοίρα του...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ