ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπουδαία προσθήκη στον άσο για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Σπουδαία προσθήκη στον άσο για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
AP PHOTO/DAVID TULIS

Παίκτη απευθείας από το ΝΒΑ απέκτησε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να ενισχύσει την περιφέρειά της όσο ο Τζέρεμι Πάργκο βρίσκεται εκτός δράσης.

Το πρόβλημα τραυματισμού του Τζέρεμι Πάργκο (θα χάσει όλο τον Α' Γύρο της EuroLeague) ανάγκασε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να κοιτάξει την αγορά και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός πολύ ποιοτικού γκαρντ. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου (3/11) τη συμφωνία τους με τον Αμερικανό Ραμόν Σέσιονς μέχρι το τέλος της σεζόν, με αποτέλεσμα να δυναμώνουν ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια που κάνουν για να "χωρέσουν" στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου και τα playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο 32χρονος Σέσιονς είχε γίνει draft στο νούμερο 56 το 2007, έπαιξε κατά σειρά στους Μιλγουόκι Μπακς, τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σάρλοτ Μπόμπκατς, τους Μιλγουόκι Μπακς, τους Σακραμέντο Κινγκς, τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, τους Σάρλοτ Χόρνετς, τους Νιου Γιορκ Νικς, ήταν ελεύθερος, δεν βρήκε μια ακόμη ευκαιρία στο ΝΒΑ και αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη για να μπει σε ένα περιβάλλον... αμερικανοποιημένο.

Σε 691 αγώνες στο ΝΒΑ, ο Σέσιονς έχει μέσους όρους 10.3 πόντων (45% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα, 79% στις βολές), 2.7 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ ανά 23.3 λεπτά συμμετοχής. Καλός σκόρερ, αξιόλογος δημιουργός, ήταν πάντα ρολίστας στις ΗΠΑ, είχε αρκετές καλές σεζόν, αλλά για τα δεδομένα της Ευρώπης μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Ο Αμερικανός περιφερειακός βρισκόταν εδώ και αρκετές μέρες στο στόχαστρο της Μακάμπι, όπως είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Ρόι Κοέν και είχατε διαβάσει στο Sport24.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ