ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπάχια: "Η EuroLeague έγινε σαν το ΝΒΑ"

Σπάχια: "Η EuroLeague έγινε σαν το ΝΒΑ"

Ο Νέβεν Σπάχια με αφορμή την αναμέτρηση της Μακάμπί Τελ Αβίβ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (25/10, 22:00, LIVE Βlog από το Sport24.gr) αναφέρθηκε στον Σκότι Ουίλμπεκιν, ενώ στάθηκε και στα νέα δεδομένα της EuroLeague.

Ο Νέβεν Σπάχια θα περιμένει ως τελευταία στιγμή να μάθει αν ο Σκότι Ουίλμπεκιν θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στον Ολυμπιακό (25/10, 22:00, LIVE Βlog από το Sport24.gr), όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αλλαγές στα δεδομένα της EuroLeague που παρατηρούνται μετά την αλλαγή του format της.

"Όλοι έχουν καταλάβει πως η EuroLeague έχει γίνει σαν το ΝΒΑ. Δεν είναι έκπληξη αν μία ομάδα νικήσει εκτός έδρας με 20 πόντους. Ο αριθμός των αγώνων και των ταξιδιών έχει αυξηθεί. Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες του ΝΒΑ. Aν μία μία ομάδα με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής νικούσε εκτός έδρας στην φάση των Ομίλων με 20 πόντους, τότε θα ήταν έκπληξη. Αυτό δεν ισχύει πλέον", είπε ο 56χρονος Κροάτης προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ αναφερόμενος στην ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ για τον Σκότι Ουίλμπεκιν δήλωσε:

"Είναι ένας παίκτης που έχει εμπειρία από την EuroLeague. Ήταν ο ΜVP του EuroCup και κουβαλούσε την ομάδα στους ώμους του με προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ. Όλα αυτά τον βοήθησαν να γίνει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας μας, αλλά και της EuroLeague. Ελπίζουμε να αγωνιστεί, αλλά θα πάρουμε την απόφαση την ημέρα του αγώνα".

Ο Νέβεν Σπάχια, όμως, ρωτήθηκε και για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος έχει αρχίσει την σεζόν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι: "Η πρόκλησή μας δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοβ. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, γιατί έχουν καλούς παίκτες. Ο Μιλουτίνοβ πάντως αξίζει συγχαρητήρια για όσα έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια".

Ο Ταρίκ Μπλακ από την πλευρά του, όταν ρωτήθηκε για το πώς σκοπεύει να σταματήσει τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, είπε: "Θα κάνω το παιχνίδι μου κι εγώ αρχίσει την σεζόν καλά και πρέπει να με σταματήσει".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ