EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Σωστή η απόφαση της EuroLeague"

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ότι η EuroLeague πήρε την σωστή απόφαση να διακόψει την σεζόν για λόγους ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η σεζόν του αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει ότι η απόφαση της EuroLeague να διακόψει την σεζόν λόγω του κορονοϊού ενδεχομένως να στέρησε την ευκαιρία στη Μακάμπι να κάνει κάτι ξεχωριστό. Αντιλαμβάνεται όμως ότι ήταν η σωστή απόφαση.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο σάιτ της Μακάμπι, όπου αναφέρθηκε στην διακοπή της σεζόν, την σχέση λατρείας που έχει με τους φιλάθλους της "ομάδας του λαού" και την επανεκκίνηση της σεζόν στο Ισραήλ, όπου εξέφρασε τον προβληματισμό του λόγω του κινδύνου τραυματισμών των παικτών.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε:

Για τα συναισθήματα για την φετινή σεζόν: " Είναι ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. Είναι γλυκό γιατί είχαμε μία πολλή καλή σεζόν και πικρό επειδή δε μπορούμε να συνεχίσουμε και να πάμε τόσο καλά όσο πιστεύαμε".

Για την απόφαση της EuroLeague: " Είχαμε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η σεζόν, αλλά καταλαβαίνουμε ότι τίθεται θέμα ασφαλείας και είναι αδύνατο να παίξουμε. Υπάρχουν διαφορές όταν εμπλέκονται 10 χώρες και 18 ομάδες. Είναι δύσκολο να υπάρξει συγχρονισμός, δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια. Ήταν η σωστή απόφαση".

Για την σχέση του με τους οπαδούς της Μακάμπι: " Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου και αυτά των φιλάθλων. Με αγαπάνε και ξέρουν ότι τους αγαπάω. Στηρίζουν την ομάδα, στηρίζουν εμένα και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Είναι μία από τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου. Σήμερα κατακτάς τίτλους, πρωταθληματα, παίζεις και νικάς μεγάλα παιχνίδια, αλλά αυτά τα συναισθήματα ζεσταίνουν την καρδιά μου. Και η καρδιά μου έχει αγάπη για τους φίλους της Μακάμπι".

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος του Ισραήλ: " Η λίγκα αποφάσισε να επιστρέψουμε. Από τη μία πλευρά αυτό είναι καλό, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέχουμε με όλα αυτά που γίνονται. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι οι τραυματισμοί των παικτών. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μετά από 2.5 μήνες χωρίς προπονήσεις είναι δύσκολο να επιστρέψουν στο ίδιο επίπεδο".

Για το ποια ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή της σεζόν: " Θα διαλέξω το μοναδικό παιχνίδι που χάσαμε στην έδρα μας, από την Ρεάλ. Είναι ένα παιχνίδι που παίξαμε πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορούσαμε και έπρεπε να νικήσουμε. Ήθελα να νικήσουμε. Σίγουρα ήταν σημαντικές και οι νίκες επί του Ολυμπιακού και της Εφές στο φινάλε, αλλά ήθελα να πάρουμε και το παιχνίδι με την Ρεάλ".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ