EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Περίεργη η επιστροφή στο ΣΕΦ ως αντίπαλος"

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη διακοπή της EuroLeague, την επιστροφή στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, αλλά και την εξέλιξη του Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΦΩΣ για όσα έχει καταφέρει με τη Μακάμπι, τη διακοπή της EuroLeague, αλλά και την επιστροφή στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός πως μόνο οι επιδημιολόγοι και οι γιατροί μπορούν να αποφασίσουν πότε θα είναι ασφαλές να ξαναγίνουν αγώνες στην EuroLeague, ενώ δήλωσε πως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι για το ΝΒΑ, βάσει ποιότητας και χαρακτηριστικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το σενάριο επανεκκίνησης της EuroLeague: "Το ένα είναι τι θέλουμε εμείς. Ξέρεις το μπάσκετ δεν είναι μόνο δουλειά, είναι και τρόπος ζωής. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε το γήπεδο. Το άλλο όμως είναι τι λένε οι ειδικοί. Οι γιατροί, οι κυβερνήσεις, οι επιδημιολόγοι. Αυτοί θα πουν πότε θα ξεκινήσουμε. Προσωπικά το βλέπω όμως δύσκολο".

Για την έως τώρα πορεία της Μακάμπι στη διοργάνωση: "Το θετικό είναι πως πήραμε την πρόκριση στα playoffs. Δεν ξέρω αν θα καταφέρναμε να φτάσουμε στο πλεονέκτημα έδρας, όμως ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο. Έχω μία πικρία, γιατί όντως διανύουμε μία εξαιρετική σεζόν, παίζουμε καλά, κάναμε μεγάλες νίκες και δεν θέλουμε να πάει στράφι η χρονιά. Υπάρχει στεναχώρια και πικρία, αλλά βλέπουμε τι συμβαίνει στον κόσμο και το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία όλων μας".

Για την επιστροφή στο ΣΕΦ ως αντίπαλος: "Ασφαλώς και δεν ήταν εύκολο να παίζεις αντίπαλος για πρώτη φορά με την πρώην ομάδα σου. Ιδιαίτερα όταν έχεις συνδεθεί με τον σύλλογο και έχεις βιώσει τίτλους, τελικούς και μεγάλες επιτυχίες. Η επιστροφή μου στο ΣΕΦ ήταν περίεργη, ήμουν τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Δέθηκα με τον Ολυμπιακό και το να κάθομαι στον αντίπαλο πάγκο ήταν δύσκολο. Χάρηκα με το χειροκρότημα του κόσμου και τους ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστώ και την διοίκηση που με τίμησε. Ήταν όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Έζησα αξέχαστες στιγμές, εκπληκτικά πράγματα που σε κάνουν να ανατριχιάσεις. Δώσαμε αγώνες που έκαναν τον κόσμο να αγαπήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα και είμαι περήφανος για όσα έζησα στον Πειραιά. Θα τα θυμάμαι για πάντα".

Για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη: "Είναι εκπληκτικοί παίκες, υψηλής κλάσης. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπη και παίκτες - θρύλοι, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Ευρωλίγκα. Δίκαια θα μπουν στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας. Το αξίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι επίσης δύο εξαιρετικοί χαρακτήρες., παίκτες με προσωπικότητα. Είναι αθλητές υπόδειγμα για το ταλέντο τους, την εργατικότητά τους και την ποιότητά τους. Είναι το φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που συνεργάστηκα μαζί του".

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ: "Χάρηκα με την εξέλιξη που έχει. Αξίζει αυτό που βιώνει τώρα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και για μένα παίκτης ΝΒΑ. Απορώ που δεν έχει κάνει ακόμα αυτό το βήμα. Ήταν θέμα χρόνο να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Είχα όντως δεχτεί κριτική γι'αυτή την επιλογή, αλλά είναι καλό ο κόσμος να εμπιστεύεται τους ειδικούς, τους επαγγελματίες. Κάτι ξέρουμε και εμείς παραπάνω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ