EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Είχα κάνει προσπάθεια να πάρω Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό"

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ο πρώτος καλεσμένος του "Basket Chef" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Κουβόπουλο, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- στον Sport24 Radio 103.3 πως είχε αποπειραθεί να αποκτήσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, όταν ακόμη βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η εκπομπή "Basket Chef" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Κουβόπουλο (Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 22:00 έως τις 23:00) έκανε πρεμιέρα στο νέο ανανεωμένο πρόγραμμα του Sport24 Radio 103.3, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αποτελεί τον πρώτο καλεσμένο. Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της EuroLeague και μίλησε για όσα περιμένει να δει τη φετινή σεζόν.

Δεν έμεινε βέβαια στα... τετριμμένα, αφού σχολίασε την απόδοση και τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αποκτήσει ξανά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, όταν ακόμη καθόταν στον πάγκο των ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Basket Chef":

Για την ΕuroLeague: "Οι παραπάνω αγωνιστικές σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση για τις ομάδες. Φέτος θα έχουμε και το να παίζουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια συνεχόμενα. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Σίγουρα ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες με τις μεταγραφές που έχουν κάνει, αλλά όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί ώστε να αντέξουν στην καταπόνηση και στα πολλά ταξίδια".

Για το αν θα υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες για τις κορυφαίες ομάδες: "Θα έχουμε πολλές μάχες κυρίως με της ομάδες της δεύτερης ζώνης, αλλά και αυτές της πρώτης ζώνης θα έχουν απώλειες. Θα υπάρχουν διαστήματα με κοιλιά για όλες τις ομάδες. Θα γίνει νομίζω πιο συχνά φέτος. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε σταθερότητα στην απόδοση".

Για το αν οι 34 αγωνιστικές ενισχύουν τις κορυφαίες ομάδες: "Σίγουρα αυτό ισχύει. Οι ομάδες που έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα έχουν ποιότητα και ποσότητα στο ρόστερ τους. Αυτές οι ομάδες υπερτερούν, αλλά και οι υπόλοιποι θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό".

Για το αν οι κορυφαίες ομάδες ευνοούνται από την αύξηση των αγώνων: "Διαφωνώ σε αυτό. Υπάρχουν πολλές αξιόμαχες ομάδες. Υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες που έχουν τις πιθανότητές τους".

Για το αν θα είναι πιο δύσκολη η σεζόν φέτος για τη Μακάμπι και τον στόχο της ομάδας: "Ο στόχος είναι να περάσουμε στα playoffs. Η ομάδα και πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια έχανε την πρόκριση στον πόντο ή για μια δύο νίκες. Θέλουμε να παντρέψουμε τους καινούργιους με τους παλιούς παίκτες και να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά έτσι θα βαδίσουμε".

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει πολύ το ρόστερ. Είναι πιο αθλητική και έχει μεγαλύτερο ρόστερ. Όσο περνάει ο καιρός θα δένει και θα παίξει καλύτερα. Ο Ολυμπιακός χωρίς να τον έχω δει καλά, πιστεύω ότι έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ. Έχουν επιστρέψει τελευταίοι οι διεθνείς και πιστεύω ότι θα δέσει καλύτερα στη συνέχεια. Όλοι οι ξένοι σχεδόν είναι καινούργιοι και θέλουν χρόνο για να δέσουν. Βέβαια τα αποτελέσματα μετράνε και κάθε στραβοπάτημα και ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να σουτ κοστίσει στο τέλος".

Για τις ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν των κορυφαίων ομάδων: "Εμείς παίξαμε πέντε ματς σε οκτώ μέρες. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έπαιξε λιγότερα παιχνίδια και αυτή είναι η αιτία που χάσαμε. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε με την Ενισέι εκτός έδρας, έχοντας ένα ταξίδι πέντε ωρών με το αεροπλάνο. Το παιχνίδι της Μιλάνο δεν το είδα. Η προετοιμασία των ομάδων της EuroLeague έγινε σε μικρότερο διάστημα φέτος εξαιτίας της απόφασης της ένωσης των παικτών. Αντιθέτως οι υπόλοιπες ομάδες είχανε περισσότερο χρόνο για προετοιμασία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τα παιχνίδια που ξεκινάνε από εδώ και πέρα".

Για το πώς έπεισε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να παίξει στη Μακάμπι, αλλά και τις εντυπώσεις του: "Υπήρχε μια προσπάθεια να τον φέρουμε στον Ολυμπιακό. Τώρα ήταν πιο ώριμος να έρθει. Έκανε μια πολύ καλή κίνηση και θα έχει έναν ρόλο που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ως παίκτης. Είναι στο χέρι του να βελτιωθεί. Θα χρειαστεί ένα διάστημα για να μάθε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όταν συμβεί αυτό θα είναι καλό και για το ελληνικό μπάσκετ".

Για τη ζωή στο Ισραήλ: "Είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα. Όλοι μιλάνε αγγλικά και είναι κοντά στους ξένους. Είναι μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Η προσαρμογή ήταν εύκολη για εμάς. Η χώρα μας έχει αγκαλιάσει και ο κόσμος μας έχει δεχτεί πολύ καλά".

Για το αν υπάρχει πίεση: "Η πίεση είναι ίδια με την Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα για τα σπορ και βέβαια ενδιαφέρον από τον κόσμο".

Γι' αυτό που του λείπει από την Ελλάδα: "Από την Ελλάδα μου λείπουν οι φίλοι και οι συγγενείς. Το μπάσκετ με γεμίζει εδώ. Η Μακάμπι είναι μεγάλη ομάδα και είμαι τυχερός και ευλογημένος που την έχω αναλάβει. Είμαι πολύ γεμάτος με το μπάσκετ που υπηρετούμε στην Μακάμπι".

Για τον Σιμόν Μιζράχι: "Ότι και να πω για τον κύριο Μιζράχι είναι λίγο. Είναι εμβληματικός ηγέτης. Ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη του στην Μακάμπι. Έχω καταλάβει πόσο πολύ αγαπάει και νοιάζεται για την ομάδα. Το ίδιο και οι συνοδοιπόροι του".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ