EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν μπέρδεψα τα αποδυτήρια, μπέρδεψα όμως τον πάγκο"

Σφαιρόπουλος: "Δεν μπέρδεψα τα αποδυτήρια, μπέρδεψα όμως τον πάγκο"

Τη στήριξη του κόσμου στον Ολυμπιακό ζήτησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που παραδέχθηκε πως μπέρδεψε τον πάγκο στον οποίο έπρεπε να καθίσει μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ.

Είχε συνηθίσει να αγωνίζεται ως γηπεδούχος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το βράδυ της Παρασκευής (1/11) ήταν όμως φιλοξενούμενος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γύρισε στο ΣΕΦ για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, χειροκροτήθηκε από τους οκτώ χιλιάδες θεατές και στη συνέχεια διέλυσε τον Ολυμπιακό με τους παίκτες του να δείχνουν σε όλη την Ευρωπη πως είναι φέτος πραγματικά ικανοί να πετύχουν κάτι σπουδαίο.

Ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε τι έγινε στο ματς και πως η ομάδα του έφτασε σε μια τόσο άνετη επικράτηση, ευχαρίστησε Αγγελόπουλους και θεατές για την τιμή και το χειροκρότημα και ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να υποστηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον Πειραιά.

Αναλυτικα οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

" Πριν ξεκινήσω να μιλάω για το παιχνίδι, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και τον κόσμο που μου έδωσε αυτό το ζεστό καλωσόρισμα απόψε. Σχετικά με τον αγώνα, αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί εκτός από το πρώτο τρίλεπτο. Πήρα το timeout νωρίς, διότι δεν αποδίδαμε σύμφωνα με το πλάνο μας. Αλλάξαμε μερικά πράγματα. Συνεχίσαμε με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Όλα ξεκίνησαν από την καλή μας άμυνα, έτσι βγήκαμε στο ανοιχτό γήπεδο και τον αιφνιδιασμό, γι' αυτό κερδίσαμε όλες τις περιόδους. Στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας ήταν σπουδαία, αφήσαμε 25 πόντους και αυτό ήταν το σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού μας, τους κρατήσαμε στους 65 πόντους μετά από την εμφάνιση που έκαναν στη Μόσχα. Θα συνεχίσουμε με ταπεινότητα, με τον δικό μας τρόπο. Ο δρόμος είναι μακρύς και δεν υπάρχει λόγος για ακραίες αντιδράσεις και υπερβολές. Κάναμε απλά ένα καλό παιχνίδι και μια σημαντική εκτός έδρας νίκη. Εύχομαι τα καλύτερα στον Ολυμπιακό.

Το χειροκρότημα του κόσμου είναι πολύ σημαντικό γιατί αναγνωρίζει την προσπάθεια που έγινε τέσσερα χρόνια. Τον ευχαριστώ πολύ, είναι σημαντική αυτή η αναγνώριση. Δεν μπέρδεψα τα αποδυτήρια στο ΣΕΦ, μπέρδεψα όμως λίγο τον πάγκο, πήγα προς τα δεξιά αντί να πάω προς τα αριστερά.

Ο Ολυμπιακός είναι ικανός να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, δεν μπορείς ποτέ να τον υποτιμήσεις. Η ομάδα πρέπει να υποστηριχθεί απ' όλους, μου άρεσε που ο κόσμος φώναζε μέχρι τέλους. Γίνεται μια νέα αρχή, με νέο υλικό, έχει αλλάξει πολύ, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να φτιάξεις ένα ισχυρό σύνολο. Θέλει χρόνο και υπομονή, μόνο αν στηριχθεί θα τα καταφέρει. Η ομάδα ήταν μπερδεμένη σήμερα με τους νέους παίκτες, αλλάζουν οι ρόλοι και η χημεία. Όταν δουλέψουν όλοι μαζί, σίγουρα θα βρει ρόλους και χημεία γιατί θα έχει και έναν αγώνα την εβδομάδα. Εμείς εχουμε καλούς χαρακτήρες, είμαστε ενωμένοι και έχουμε καλό momentum. Θα έρθουν και δύσκολες μέρες, είναι μια μεγάλη σεζόν με πολλά παιχνίδια και έχουμε και ένα δύσκολο πρωτάθλημα στο Ισραήλ με τρεις γύρους".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ