ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ουίλμπεκιν ισορροπεί τη Μακάμπι

Ο Ουίλμπεκιν ισορροπεί τη Μακάμπι
EUROKINISSI

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν αναμένεται να επιστρέψει στον αγώνα της Μακάμπι με τη Μπαρτσελόνα, με τους Ισραηλινούς να περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του για να... ισορροπήσουν.

Στη Μακάμπι πέρασαν δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός ότι τραυματίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα οι Τζέρεμι Πάργκο, Σκότι Ουίλμπεκιν και Κέντρικ Ρέι έβγαλε την ομάδα εκτός ρυθμού. Στην πραγματικότητα βέβαια, οι Ισραηλινοί ήξεραν πως η απουσία του Ουίλμπεκιν ήταν η πλέον σημαντική.

Με τον Αμερικανό με το τουρκικό διαβατήριο γκαρντ να είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της ομάδας στην EuroLeague με 20.7 πόντους και 6 ασίστ μέσο όρο, έγινε κάτι παραπάνω από σαφές ότι η απουσία του στοίχισε στους Ισραηλινούς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική, όπου γνώρισαν την ήττα με 80-88 . Όσο κι αν έλειψαν οι πόντοι του όμως, ακόμα περισσότερο έλειψε η ικανότητά του να κάνει το απρόσμενο, δίνοντας το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Αυτός είναι και ο λόγος που η πιθανολογούμενη επιστροφή του κόντρα στη Μπαρτσελόνα – αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα του Ισραήλ – είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη στη Μακάμπι.

ΤΡΕΛΟΣ ΜΕΝ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΔΕ

Η Μακάμπι έχει παραδοσιακά την τάση να δημιουργεί μία ομάδα με Αμερικανούς γκαρντ που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω σε ένα παιχνίδι. Που έχουν δηλαδή την ικανότητα να ανακατέψουν ένα παιχνίδι επειδή συνήθως πρώτα σουτάρουν και μετά πασάρουν. Το φετινό ρόστερ εξάλλου στηρίχθηκε εκ νέου σε αυτή τη λογική με την ταυτόχρονη παρουσία των Ρέι, Πάργκο και Ουίλμπεκιν. Ο τελευταίος όμως είναι ο πλέον κομβικός παίκτης αυτής της ομάδας, για έναν πολύ βασικό λόγο: Είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί πράγματι να αλλάξει επίπεδο της ομάδας.

Ο Ουίλμπεκιν είναι ένας παίκτης από το πραγματικά ψηλό ράφι. Ένας παίκτης που έχει περισσότερες καλές από κακές βραδιές, που – σε αντίθεση με παίκτες όπως ο Νόρις Κόουλ πέρυσι, ο Άντριου Γκάουντλοκ πρόπερσι, ακόμα και οι Τζόρνταν Φάρμαρ και Τέιλορ Ρότεστι πριν τρία χρόνια – δεν γίνεται βάρος στην ομάδα του στην άσχημη βραδιά του. Κοινώς, είναι ένας παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες, που αντίπαλος ξέρει ότι πρέπει να τον σεβαστεί, αφού έχει αποδείξει σε υψηλό επίπεδο ότι μπορεί πράγματι να κάνει την διαφορά. Αυτό δεν αποτελεί μομφή για τους προηγούμενους γκαρντ που είχε η Μακάμπι, ούτε φυσικά για αυτούς που έχει φέτος στο πλευρό του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ. Είναι απλώς μία πραγματικότητα.

Μέσα στην τρέλα του, ο Ουίλμπεκιν είναι ο ισορροπιστής μίας εξ ορισμού... τρελής ομάδας. Είναι ένας παίκτης που του αρέσει η προβολή και – κυρίως – δεν λυγίζει υπό το βάρος της πίεσης, κάτι που απέδειξε και την περασμένη σεζόν όταν οδήγησε τη Νταρουσάφακα στην κατάκτηση του EuroCup. Αυτό ακριβώς είδαν στη Μακάμπι και έσπευσαν να τον αποκτήσουν. Και ξέρουν ότι το πόσο μακριά θα φτάσουν φέτος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση που θα βρεθεί ο Ουίλμπεκιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ