EUROLEAGUE

Μακάμπι: Το καλεντάρι του Ισραήλ συγκρούεται με αυτό της EuroLeague

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μπροστά στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται η Μακάμπι, αφού το καλεντάρι της Winner League συμπίπτει με αυτό της EuroLeague

Στο Ισραήλ αποφάσισαν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος (Winner League), κάνοντας γνωστές τις ημερομηνίες. Κάπως έτσι, ενδέχεται να δημιούργησαν αυτόματα πρόβλημα στη Μακάμπι.

Βάσει του προγραμματισμού της Winner League, το πρωτάθλημα προβλέπεται να επανεκκινήσει στις 20 Ιουνίου, με τις ομάδες να δίνουν δύο αγώνες την εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με Final Four.

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ωστόσο δείχνουν να έρχονται σε σύγκρουση με τις αντίστοιχες ημερομηνίες που έχει υπόψη της η EuroLeague, η οποία είχε ανακοινώσει ότι οι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 26 Ιουλίου, ενώ πιθανότατα όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο ίδιο μέρος.

Το πλάνο της EuroLeague βέβαια δεν είναι ακόμα τόσο ξεκάθαρο και ενδέχεται να μείνει στη... μέση, αφού η τελική απόφαση θα παρθεί στις 25 Μαΐου. Αν ωστόσο αποφασιστεί τελικά να μπει σε εφαρμογή, τότε φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει η Μακάμπι να συμμετάσχει και στις δύο διοργανώσεις την ίδια περίοδο, αφού το πρόγραμμά της θα είναι ήδη υπερφορτωμένο στη Winner League και οι παίκτες της θα προέρχονται από σχεδόν τρίμηνη αποχή!

Η Μακάμπι βέβαια δεν είναι η μόνη ομάδα που ενδέχεται να έχει το πρόβλημα να βρεθεί σε δύο μέρη ταυτόχρονα, αφού το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και για τις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Βαλένθια) αν επανεκκινήσει η ACB, με τη Μπαρτσελόνα να έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι αν τεθεί δίλημμα προτιμά να αγωνιστεί στην EuroLeague.

Υπενθυμίζεται ότι την στιγμή της διακοπής λόγω του κορονοϊού η Μακάμπι βρισκόταν στην κορυφή του πρωταθλήματος του Ισραήλ, ενώ στην EuroLeague βρισκόταν ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ στην 4η θέση με ρεκόρ 19-9. Παράλληλα, η "ομάδα του λαού" άφησε ελεύθερο πριν μερικές ημέρες τον Τζέιλεν Ρέινολντς.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ