EUROLEAGUE

Η δύσκολη επόμενη μέρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η δύσκολη επόμενη μέρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Και γκαρντ και σέντερ και τον αντικαταστάτη του Ντένι Αβντίγια ψάχνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βγαίνει τελευταία στην αγορά μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισραήλ.

Η σεζόν 2019/20 ξεκίνησε με όνειρα τετράδας και επιστροφής στα Final Four, η Μακάμπι ήταν σε μεγάλο μέρος της περιόδου στο παιχνίδι για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και τη στιγμή που η EuroLeague διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας είχε ίδιο ρεκόρ (19-9) με εκείνο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τελικά η χρονιά ολοκληρώθηκε το βράδυ της 28ης Ιουλίου, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να επικρατεί με 86-81 της Μακάμπι Ρισόν για το 54ο πρωτάθλημα Ισραήλ και το δεύτερο συνεχόμενο για τον Έλληνα προπονητή που πέρασε την πιθανότατα πιο τρελή σεζόν της καριέρας του.

Ούτε 10, ούτε 12, αλλά 21 παίκτες χρησιμοποίησε ο Σφαιρόπουλος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Πολλά προβλήματα τραυματισμών, από επιπόλαιους έως season ending όπως του Τζον Ντιμπαρτολομέο και του Όμρι Κάσπι, αποχωρήσεις όπως αυτές του Νέιτ Γουόλτερς και του Ταρίκ Μπλακ, όλα τα είχε η φετινή χρονιά για τη Μακάμπι.

Στο πρωτάθλημα Ισραήλ συμμετείχαν οι: Ελάιτζα Μπράιαντ, Σκότι Γουίλμπεκιν, Κουίνσι Έισι, Άντζελο Καλογιάρο, Οθέλο Χάντερ, Σάντι Κοέν, Όμρι Κάσπι, Ντένι Αβντίγια, Άαρον Τζάκσον, Αμίτ Αχαρόνι, Τάιλερ Ντόρσι, Τζον Ντιμπαρτολομέο, Τζέικ Κοέν, Ντόρι Σαχάρ, Χάρελ Ρίνσκι, Γιόναταν Άτιας, Αμάρ'ε Στάνταμαϊρ, Γιοβέλ Ζούσμαν, Νέιτ Γουόλτερς, Ταρίκ Μπλακ, Φρεντ Μπουρντιγιόν.

Στη EuroLeague συμμετείχαν οι: Κουίνσι Έισι, Ντένι Αβντίγια, Ταρίκ Μπλακ, Ελάιτζα Μπράιαντ, Άντζελο Καλογιάρο, Όμρι Κάσπι, Τζέικ Κοέν, Σάντι Κοέν, Τζον Ντιμπαρτολομέο, Τάιλερ Ντόρσι, Οθέλο Χάντερ, Άαρον Τζάκσον, Τζέιλεν Ρέινολντς, Αμάρ'ε Στάνταμαϊρ, Σκότι Γουίλμπεκιν, Νέιτ Γουόλτερς, Γιοβέλ Ζούσμαν.

Το κακό για τον Σφαιρόπουλο είναι ότι η σεζόν της ομάδας του ολοκληρώθηκε με την αγορά να έχει "στεγνώσει" από πρωτοκλασάτους παίκτες. Η Μακάμπι δεν έχει προχωρήσει σε προσθήκη στο ρόστερ της, ξέρει ότι θα χάσει κάποια βασικά της μέλη και ξέρει ότι στο ενδεχόμενο να μη γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα τους επόμενους μήνες θα πληγωθεί σε σημαντικό βαθμό από τη στιγμή που στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό οικονομικά από τα εισιτήρια διαρκείας.

Οι παράγοντες της Μακάμπι θα αναζητήσουν σίγουρα έναν καλό πλέι μέικερ που θα παίξει πίσω από τον Σκότι Γουίλμπεκιν (δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του, αν και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023. Γιατί; Δείτε την εξήγηση εδώ ), έναν καλό σέντερ για backup του Οθέλο Χάντερ (ο Ταρίκ Μπλακ και ο Τζέιλεν Ρέινολντς αποχώρησαν, αυτό θα γίνει εκτός απροόπτου και με τον Αμάρ'ε Στάνταμαϊρ) και αναγκαστικά έναν παίκτη για τη θέση του Ντένι Αβντίγια. Ο 19χρονος αστέρας αναδείχθηκε MVP της Winner League και θα αποχωρήσει με προορισμό το ΝΒΑ ως πρωταθλητής. Η λογική λέει ότι θα βρίσκεται στις 10 πρώτες επιλογές και ίσως πλησιάσει και την πρώτη εξάδα, καθώς η βελτίωσή του προς το τέλος της σεζόν ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει να στηριχθεί στους Μπράιαντ, Ντιμπαρτολομέο, Ντόρσι, Ζούσμαν, Καλογιάρο, ελπίζει ότι ο Όμρι Κάσπι θα γυρίσει υγιής για να προσφέρει στη θέση τέσσερα με το αξιόπιστο παιχνίδι του στην επίθεση, σκέφτεται να κρατήσει τον Κουίνσι Έισι και αναζητεί και έναν ακόμη ψηλό για τη θέση του αρχηγού Τζέικ Κοέν που ξεπέρασε τον εαυτό του αλλά θα μετακομίσει στο εξωτερικό για να αναλάβει σημαντικότερο ρόλο.

Πού θα βρει η Μακάμπι καλό πόιντ γκαρντ και καλό σέντερ αυτή την περίοδο; Καλή ερώτηση, επειδή όμως μιλάμε για τη θρυλική Μακάμπι που πάντα βρίσκει ταλέντα, ονόματα και αστέρες, εκεί που άλλοι δεν κοιτάζουν, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ