EUROLEAGUE

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Μακάμπι ο Άντε Ζίζιτς

Cleveland Cavaliers' Ante Zizic, right, from Croatia, drives past Boston Celtics' Daniel Theis (27) during the first half of an NBA basketball game Tuesday, Feb. 5, 2019, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
Cleveland Cavaliers' Ante Zizic, right, from Croatia, drives past Boston Celtics' Daniel Theis (27) during the first half of an NBA basketball game Tuesday, Feb. 5, 2019, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak) AP PHOTO/TONY DEJAK

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε το μεγάλο κόλπο, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Άντε Ζίζιτς. Διετές συμβόλαιο υπέγραψε ο 23χρονος σέντερ.

Μετά από μία τριετία και 121 αγώνες στο ΝΒΑ, ο Άντε Ζίζιτς (23, 2μ08) πήρε την απόφαση της επιστροφής στην EuroLeague. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ολοκλήρωσε το μεγάλο κόλπο ( είχε ισχυρό ανταγωνισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης για αρκετό καιρό), ανακοινώνοντας την απόκτηση του 23χρονου σέντερ για την επόμενη διετία.

"Είμαι περήφανος και χαρούμενος που αποτελώ πλέον κομμάτι της οικογένειας της Μακάμπι, ενός συλλόγου τον οποίο γνωρίζω από τότε που ήμουν 16 ετών. Θα φορέσω πλέον τη φανέλα που φόρεσε κι ο αδελφός μου στο παρελθόν" ανέφερε για τη μεταγραφή του ο Άντε Ζίζιτς, ο οποίος είναι ο μικρός αδελφός του -πρώην παίκτη των αιωνίων- Άντριγια.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως "πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα, που θα μας δώσει δύναμη μέσα σατη ρακέτα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον υπογράψαμε. Θα βοηθήσει τη Μακάμπι με τις ικανότητές και τον επαγγελματισμό του, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του, όπως έκανα στο παρελθόν με τον αδελφό του, Άντριγια".

Ο Άντε Ζίζιτς θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης στη γενιά του (γεννημένος το 1997), έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στην EuroLeague πριν από μία τετραετία. Το 2016/17 φόρεσε τη φανέλα της Νταρουσάφακα (υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ), έχοντας 9 πόντους και 6.7 ριμπάουντ ανά 21'51'' συμμετοχής.

AP Photo/Tony Dejak

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ