ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανακοίνωσε τον Σφαιρόπουλο η Μακάμπι!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δύο ημέρες μετά τη νέα ήττα στην EuroLeague, η Μακάμπι ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας με τον Νέβεν Σπάχια και την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου με διετές συμβόλαιο.

Είναι πλέον οριστικό! Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι και τυπικά από σήμερα ο νέος προπονητής της Μακάμπι , δύο ημέρες μετά τη νέα ήττα (έκτη σε επτά αγώνες) στην EuroLeague από την Γκραν Κανάρια. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και σήμερα το πρωί (18/11) η ομάδα του λαού ανακοίνωσε την πρόσληψη του 51χρονου Έλληνα προπονητή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-20 και θα αντικαταστήσει τον Νέβεν Σπάχια.

Ο Σφαιρόπουλος θεωρείτο εξ αρχής ο υπ' αριθμόν ένα στόχος της Μακάμπι μετά την απογοητευτική πορεία που διαγράφει η ισραηλινή ομάδα στην EuroLeague μετά την συμπλήρωση επτά αγωνιστικών. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Έλληνας τεχνικός θα έχει δικό του συνεργάτη στον πάγκο της "ομάδας του λαού" και θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της προσεχούς Τρίτης (20/11, 19:00) με την Αναντολού Εφές.

Ο 51χρονος τεχνικός πέρασε την τελευταία τετραετία στον Ολυμπιακό, τον οποίον οδήγησε δύο φορές μέχρι τον τελικό της EuroLeague, το 2015 και το 2017. Οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League. Ο Σφαιρόπουλος θα γίνει ο τρίτος Έλληνας προπονητής στην φετινή EuroLeague μετά τους Δημήτρη Ιτούδη (ΤΣΣΚΑ) και Γιώργο Μπαρτζώκα (Χίμκι).

ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Όσον αφορά τους οπαδούς, θέλω να τονίσω πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχουμε", ήταν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από την Μακάμπι.

" Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Πιστεύω και εμπιστεύομαι τους παίκτες και το staff της ομάδας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί και θα δώσουμε το 100%. Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια, αλλά για δουλειά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ