EUROLEAGUE

Ντιλέινι: "Το έχω ξανακάνει"

Ντιλέινι: "Το έχω ξανακάνει"

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι πρώτα έκρινε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ κι έπειτα μίλησε στο Euroleague Greece για το ρεκόρ του, που θύμισε τις εποχές που αγωνιζόταν -ως πρωτάρης στα μέρη μας- στη Γαλλία.

Είναι από τις στιγμές που λες πως ο παίκτης δεν σταματιέται με τίποτα. Τι άλλο να έκανε δηλαδή η άμυνα του Παναθηναϊκού για να περιορίσει τη δράση του Μάλκολμ Ντιλέινι στο τρίτο δεκάλεπτο; Ένα χέρι υπήρχε διαρκώς μπροστά στο πρόσωπό του, πλην όμως εκείνος ευστοχούσε κάθε φορά σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Κάπως έτσι σημείωσε 20 πόντους σε 4'21'' για να σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ. Για να είμαστε ακριβείς πάντως, θα σας ενημερώσουμε πως έχει επαναλάβει κάτι αντίστοιχο προ τετραετίας, όταν δηλαδή φορούσε τη φανέλα της Σαλόν. Τότε, στη Γαλλία, είχε πετύχει 30 πόντους σε ένα ημίχρονο. Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο βέβαια, οπότε καταλαβαίνετε όλοι πως όσα έκανε στο ΟΑΚΑ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

" Το έχω ξανακάνει πολύ παλιά, αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό, τόσο σύντομα", παραδέχθηκε ο ηγέτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν μιλώντας στο Euroleague Greece πριν ξεκαθαρίσει πάντως πως " τώρα μιλάμε για έναν εκτός έδρας αγώνα της Euroleague, οπότε τα πράγματα δεν είναι απλά".

Πριν φτάσει στο σημείο που απλά δεν γινόταν να αστοχήσει πάντως, είχε προηγηθεί ένα στείρο -για τον ίδιο- πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο " ήμουν εκνευρισμένος με τον εαυτό μου γιατί δεν μπορούσα να σκοράρω με τίποτα, προσπαθούσα δίχως αποτέλεσμα. Κι αυτό με ενοχλούσε απίστευτα. Είχα κάποια ελεύθερα σουτ για να σκοράρω, αλλά δεν ήμουν εύστοχος. Είχα αυτοπεποίθηση, απλά δεν μπορούσα να βρω τον στόχο. Τι να πω; Ήξερα ότι πρέπει να συγκεντρωθώ ακόμη περισσότερο και να βάλω τα σουτ, όποτε είχα την ευκαιρία. Έτσι, μόλις έβαλα ένα - δύο, βρήκα ρυθμό".

Ντιλέινι: "Το έχω ξανακάνει"

Αλήθεια, ξέρει πόσο χρειάστηκε για να σημειώσει 20 πόντους στην τρίτη περίοδο; " Μου είπαν στα αποδυτήρια ότι έκανα 4'21''. Αν με ρωτάς, αυτό είναι το προσωπικό μου ρεκόρ. Είναι ωραίο να βρίσκεις ρυθμό και να βοηθάς την ομάδα σου όσο θες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμουν καλός, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά έβαλαν πλάτη. Στο τρίτο δεκάλεπτο λοιπόν ήταν η δική μου σειρά να τους βοηθήσω λίγο παραπάνω. Απολαμβάνω να παίζω με αυτά τα παιδιά", δήλωσε πριν ερωτηθεί για το αν νιώθει πως είναι το πιο "γρήγορο πιστόλι" της φετινής διοργάνωσης:

" Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι άλλοι. Εξαρτάται πως το βλέπεις. Προσωπικά προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε στιγμή και πραγματικά στη Λοκομοτίβ νιώθω άνετα".

Παρεμπιπτόντως, στο τρίτο δεκάλεπτο που είχε πάρει "φωτιά", είχε -μεταξύ άλλων- να αντιμετωπίσει τον Τζέιμς Φελντέιν, που αποτελούσε το αντίπαλο δέος. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε να σχολιάσει πως " έβαλε κι αυτός μερικά μεγάλα σουτ. Η άμυνά μας του έδωσε την ευκαιρία να σουτάρει ελεύθερος. Κι εγώ έπρεπε να απαντήσω σε αυτό. Ήταν εύστοχος από μακριά, αλλά εγώ ήθελα να κάνω το κάτι παραπάνω για την ομάδα μου".

Πριν φτάσει βέβαια στο σημείο να "βομβαρδίσει" το καλάθι του Παναθηναϊκού είχε προηγηθεί μια... μαρτυρική εβδομάδα. Γιατί; " Έχασα τις κρίσιμες βολές στο τέλος. Είναι κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου όλη την εβδομάδα. Είμαστε στην Euroleague, οπότε δεν επιτρέπονται τα λάθη. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήξερα πως θα κάνω κάτι καλό. Ευτυχώς πήραμε τη νίκη, μια μεγάλη νίκη", είπε πριν καταλήξει λέγοντας πως " σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να κάνω το κάτι παραπάνω, ο κόουτς μού δίνει το ελεύθερο, οπότε κι εγώ νιώθω πιο άνετα".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ