EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Τιμή και ευθύνη"

Μπαρτζώκας: "Τιμή και ευθύνη"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην ιστοσελίδα του Άρη για την παρουσία της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο "Nick Galis Cup", τονίζοντας πως η συμμετοχή της ρωσικής ομάδας αποτελεί τιμή και ευθύνη.

Επιστροφή στην Ελλάδα -έστω και για λίγο- για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος, ως προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν, θα καθοδηγήσει τη ρωσική ομάδα στο "Nick Galis Cup". Οι "κοκκινοπράσινοι" συμμετέχουν φέτος στο φιλικό τουρνουά που διοργανώνει ο Άρης προς τιμήν του "γκάνγκστερ", με τον προπονητή τους να μιλά στην ιστοσελίδα των Θεσσαλονικέων για όσα θα αποκομίσει η ομάδα του από την παρουσία της στη συμπρωτεύουσα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Πώς νιώθετε για τη συμμετοχή σας στο "Nick Galis Cup", όπου θα τιμήσετε έναν από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη;

" Είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη για μας. Ευρωπαίοι Θρύλοι σαν τον Νίκο Γκάλη είχαν τεράστια συνεισφορά στο άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Η συμμετοχή μας στο τουρνουά που διοργανώνει ο Άρης στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι για το οποίο αισθανόμαστε υπερήφανοι".

- Πιστεύετε ότι όλες οι ομάδες πρέπει να τιμούν μ' αυτόν τον τρόπο τους παίκτες - θρύλους που φόρεσαν τη φανέλα τους;

" Πιστεύω πως είναι πολύ καλή ιδέα. Όταν μια ομάδα δεν ξεχνά και τιμά τους θρύλους της, καταφέρνει να "ενώσει" τις γενιές των φιλάθλων και των παικτών της. Είναι ένας τρόπος για να συνεχίσει να ακούγεται δυνατά στον κόσμο το όνομα του παίκτη - σύμβολο. Είμαι σίγουρος ότι με τη συμμετοχή μας θα καταφέρουμε να δώσουμε ένα σημαντικό λόγο στους νεότερους φιλάθλους της Lokomotiv να μάθουν τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη".

- Το υψηλό επίπεδο του τουρνουά, με δύο ομάδες Euroleague και δύο Eurocup, θα βοηθήσει την ομάδα σας στην προετοιμασία της για την ερχόμενη σεζόν;

" Αναμφισβήτητα. Πήραμε την απόφαση να παίξουμε κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας, αν και είχαμε αρκετές απουσίες, αφού αρκετοί παίκτες μας συμμετείχαν στο Eurobasket. Αγώνες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους δείχνουν καλύτερα σε ποιο σημείο βρίσκεται η ομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Στο "Nick Galis Cup" θα έχουμε λιγότερες απουσίες από ποτέ, οπότε ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα και να δώσουμε αυτούς τους αγώνες".

- Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας έχετε δώσει αρκετούς αγώνες στο γεμάτο "Nick Galis Hall". Ανυπομονείτε να ζήσετε μία "καυτή" ατμόσφαιρα, στο "Nick Galis Cup";

" Παίζουμε στην Ευρωλίγκα και μας περιμένουν οι πιο "θερμοί" φίλαθλοι της Ευρώπης. Το να δοκιμαστούμε μπροστά στο κοινό του Άρη θα προσθέσει εμπειρία σ’ αυτό το κομμάτι και θα κάνει ακόμα πιο χρήσιμη τη συμμετοχή μας στο "Nick Galis Cup". Πέρα απ’ αυτό, αρκετοί παίκτες μας δεν είχαν ως τώρα τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε μία ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργεί ένα γεμάτο γήπεδο, όπως συμβαίνει και στα μεγάλα ματς της Lokomotiv, στο Krasnodar".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ