EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Μείναμε πιστοί στο πλάνο"

Μπαρτζώκας: "Μείναμε πιστοί στο πλάνο"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα "κλειδιά" της εκτός έδρας νίκης της Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ, αλλά και τη συνέχεια που επιτρέπει στην ομάδα του να ελπίζει για την πρωτιά.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε την υπέρβαση στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό (77-71). Πλέον, η κατάληψη της πρώτης θέσης είναι ορατός στόχος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη στο ΟΑΚΑ: " Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, που κατά μεγάλο ποσοστό μας εξασφαλίζει την πρόκριση. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος μας. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ. Ήμασταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Κάναμε ό,τι έπρεπε για να κερδίσουμε εδώ. Ψάξαμε τον ανοικτό παίκτη με υπομονή. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Μας πίεσε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο και κάναμε οκτώ λάθη εξαιτίας της άμυνάς του. Στο τρίτο δεκάλεπτο βασιστήκαμε στον Ντιλέινι που ήταν καταπληκτικός καθώς μας έδωσε στην ουσία τη νίκη.

Ήταν καταπληκτικό για έναν φίλαθλο να βλέπει έναν παίκτη να βάζει 20 πόντους σε επτά λεπτά. Κάναμε ό,τι έπρεπε. Σιγά – σιγά η ομάδα μας μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Δεν το λέω με αφορμή μόνο το σημερινό παιχνίδι".

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: " Έχουμε κάνει ήδη τρεις εκτός έδρας νίκες και έχουμε τρία εντός έδρας παιχνίδια στη συνέχεια. Είχαμε απουσίες, τον Ράντολφ και τον Μπαλασόφ. Νομίζω ότι κάποιοι παίκτες έχουν παίξει περισσότερο χρόνο από αυτό που πρέπει και ίσως όταν μεγαλώσει το ροτέισον να είμαστε έτοιμοι. Συγχαρητήρια στα παιδιά και είναι μία μεγάλη νίκη που πρέπει να την χαρούμε".

Για τον Ντιλέινι: " Ήταν ένας παράγοντας για τη νίκη τα τρίποντα. Τα σουτ που κάναμε ήταν μετά από έξτρα πάσα και είχαμε αρκετή υπομονή. Στην ομάδα μας έχουμε πάρα πολύ καλούς σουτέρ. Δεν ήταν κανένα εξωφρενικό ποσοστό αλλά ήταν πιο σημαντικό ότι είχαμε περισσότερα ριμπάουντ. Πάντα ελέγχουμε τις κατοχές και τις μπάλες που διεκδικούνται".

Για τη σύγκριση ανάμεσα στο ελληνικό και το ρωσικό πρωτάθλημα: " Η VTB League έχει ομάδες από πολλές χώρες που συμμετέχουν. Η Ρωσία είναι μία χώρα τεράστια. Πάντα πάμε πρώτα στη Μόσχα. Συνήθως ταξιδεύουμε 16-18 ώρες. Στην Πολωνία και στη Βαρκελώνη φτάσαμε πολύ αργά. Το ότι έχουμε αυτό το ρεκόρ στην Ευρωλίγκα με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ σημαντικό. Όλες οι ομάδες έχουν 5-6 Αμερικάνους. Δεν είναι κανένα παιχνίδι εύκολο. Είναι κάτι πάρα πολύ σκληρό. Δείτε στην Τουρκία τι συμβαίνει. Και στην Ισπανία το ίδιο. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πηγαίνει προς το ΝΒΑ χωρίς τις συνθήκες που πρέπει. Δεν υπάρχει κανένα σίγουρο παιχνίδι".

Για το ταβάνι της Λοκομοτίβ: " Εμείς μεγαλώνουμε σαν ομάδα μέρα με την μέρα. Υπάρχουν κάποια θέματα που χρίζουν βελτίωσης. Στη Βαρκελώνη πήγαμε σαν αήττητοι και παίξαμε ντέρμπι πρωτοπόρων. Το γεγονός ότι χάσαμε στη μία φάση έδειξε ότι είμαστε σε καλό δρόμο κι επιβεβαιώθηκε σήμερα εδώ. Πολλές φορές μία απόφαση και η τύχη παίζουν ρόλο. Όλοι πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι με τα αποτελέσματα. Δεν είναι καταστροφή μία ήττα ή μία νίκη αιτία πανηγυρισμού. Μεγαλώνουμε μέρα με την μέρα".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ