EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Με την Κουμπάν το χάρηκα πιο πολύ και από τον Ολυμπιακό το 2013"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τους λόγους που χάρηκε την πρόκριση της Κουμπάν στο Final Four περισσότερο και από τον Ολυμπιακό και την αφιέρωσε στον πατέρα του που "έφυγε" από την ζωή. "Έχω προτάσεις από άλλες ομάδες", δήλωσε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδήγησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο πρώτο Final Four της ιστορίας της και ο Έλληνας κόουτς θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο. Σε δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους που χάρηκε πρόκριση της Κουμπάν στο Βερολίνιο περισσότερο και από την μεγάλη επιτυχία του με τους Πειραιώτες και αφιέρωσε την πρόκριση στο Final Four στον πατέρα του, ο οποίος πριν λίγους μήνες "έφυγε" από την ζωή.

Για την πρόκριση της Κουμπάν, σχολίασε: "Είναι μία μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας, αλλά και για την πόλη του Κράζνονταρ. Δεν είναι εύκολο μία ομάδα από τον ρωσικό Νότο να φτάσει σε ένα Final Four. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για την Λοκομοτίβ Κουμπάν και είμαστε όλοι περήφανοι. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε από θέμα τακτικής και στρατηγικής. Για να φτάσεις μέχρι το Final-Four παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στο Final Four στον πατέρα μου, ο οποίος πριν λίγους μήνες έφυγε από την ζωή, αλλά και στους οπαδούς μας. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο ήταν εκπληκτική και τους ευχαριστούμε. Δεν πρόκειται για μία τυπική ρωσική έδρα. Οι δικοί μας κάνουν... φασαρία και μας στηρίζουν με όλη τους την θέρμη. Μας βοήθησαν σε μία κρίσιμη στιγμή".

Για το γεγονός πως απέκλεισε την Μπαρτσελόνα: "Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τέσσερις φορές μέσα στην σεζόν μία μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Εμείς το καταφέραμε φέτος. Επίσης, νικήσαμε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό και δύο την Εφές. Έχουμε σημειώσει τεράστιες νίκες μέσα στην χρονιά και πιστεύω ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο Final Four του Βερολίνου".

Για το πόσο χάρηκε την πρόκριση σε σχέση με το Ευρωπαϊκό που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το 2013: "Μπορώ να πω ότι την πρόκριση της Κουμπάν στο Final Four την χάρηκα περισσότερο και από το 2013 με τον Ολυμπιακό. Και θα εξηγήσω το γιατί. Ο Ολυμπιακός τότε ήταν ήδη Πρωταθλητής Ευρώπης και σε εκείνη την σεζόν διέθετε μία σπουδαία ομάδα, με τεράστια ποιότητα, με σπουδαίους παίκτες που είχαν μεγάλο ταλέντο και εμπειρία. Φέτος, όμως, στο Κράζνονταρ, έπρεπε να δημιουργήσουμε μία ομάδα από το μηδέν μέσα σε μία χρονιά, έχοντας παίκτες με μικρή εμπειρία. Και όμως καταφέραμε να φτάσουμε στο Final Four. Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε μέχρι εδώ".

Για το αν είναι ικανοποιημένος στην Κουμπάν και αν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες: "Eίμαι πολύ ικανοποιημένος στην Κουμπάν, έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία. Eίναι από τις λίγες φορές στην ζωή μου που με πληρώνουν κάθε πρώτη του μήνα. Το γήπεδο μας δεν είναι εκκλησία, όπως συμβαίνει σε άλλα γήπεδα στην Ρωσία και έχουμε ένθερμο κοινό. Το πρόβλημα είναι τα ταξίδια, καθώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε τεράστιες αποστάσεις, παίρνοντας δύο και τρία αεροπλάνα για να φτάσουμε στον προορισμό μας και αυτό είναι κουραστικό για όλους μας. Έχω προτάσεις και από άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Όμως, δεν είναι σωστό να αναφέρω ποιες είναι και δεν μπορώ να ασχοληθώ αυτό το διάστημα με αυτές τις προσφορές. Δεν είμαι οπορτουνιστής. Σέβομαι απόλυτα την δουλειά μου, σέβομαι απόλυτα την Λοκομοτίβ Κουμπάν και είμαι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις της".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ