EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Δώσαμε τσάμπα το παιχνίδι"

Μπαρτζώκας: "Δώσαμε τσάμπα το παιχνίδι"

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση στο ΟΑΚΑ, αλλά συνεχίζει να ελπίζει για το πλεονέκτημα έδρας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν πικραμένος πάντως από τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Έφτασε κοντά στο να "καθαρίσει" τη δεύτερη θέση από απόψε, αλλά στο τέλος "λύγισε". Η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα να φύγει ηττημένη από το ΟΑΚΑ (84-79) , κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο πίκρανε τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ρωσικής ομάδας δήλωσε πως " ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και για το κοινό που το παρακαλούθησε. Νιώθουμε σαν να δώσαμε τσάμπα το παιχνίδι. Ελέγχαμε το παιχνίδι για 38 λεπτά, αλλά στο τέλος χάσαμε 3-4 αμυντικά ριμπάουντ, ενά κάναμε και 3-4 λάθη. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι, να βρει αυτοπεποίθηση και να κερδίσει. Πρέπει να συγχαρούμε τον Παναθηναϊκό που είναι καλύτερος σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας προστατέψαμε την διαφορά της νίκης μας και ίσως με τρεις νίκες μπορούμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας", για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για το Final Four του Βερολίνου:

" Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Παίζουμε καλά είτε μέσα είτε έξω. Έχουμε την ομάδα να παλέψουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχει κάποιος αχτύπητος στην Ευρωλίγκα. Ήταν μόλις η 4η εκτός έδρας ήττα. Η ομάδα μας πέρσι έπαιζε στο Eurocup. Ήδη ότι έχουμε πετύχει 7 νίκες στο Top 16 είναι σημαντικό. Νιώθουμε ότι έχουμε να κάνουμε κάτι ακόμα. Δεν έχουμε το βάρος, τη φανέλα, την ιστορία ή την έδρα του Παναθηναϊκού ή του Ερυθρού Αστέρα, αλλά όποιος έρχεται βλέπει καλό μπάσκετ".

Για το γεγονός πως η ομάδα του δέχθηκε πολύ περισσότερους πόντους από τον μέσο όρο της, είπε πως " το παιχνίδι πήγε όπως το σχεδιάσαμε. Μετά από τρεις πάσες βρίσκαμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση και εκτελέσαμε πολύ καλά. Και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα στην άμυνα. Όσες φορές παίξαμε με πάνω από 3-4 πάσες είχαμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση. Το παιχνίδι πάει πάντα στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τεράστια θέληση. Κατά 50% οφείλονται τα λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά κάναμε και εμείς βλακείες. Κάθε παιχνίδι πηγαίνει σε διαφορετικά επίπεδα. Μπορεί να παίξεις καλή άμυνα και να πάει ο αγώνας στους 85 πόντους λόγω πολλών κατοχών. Για εμάς είναι ένα μάθημα. Είχαμε την τύχη να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, δεν είναι εύκολο να το κάνεις 4η φορά. Αλλά μάθαμε πράγματα", ενώ για τη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ σχολίασε:

" Πόσο αναγνωρίζεται η ποιότητά μας και το μπάσκετ που παίζουμε μας ικανοποιεί. Το Βερολίνο είναι κάτι πολύ μακρινό. Βλέπετε πόσες ομάδες υποφέρουν με τεράστια μπάτζετ και ιστορία για να βρεθούν στο Φάιναλ Φορ. Σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν στην Ελλάδα, ρώτησα μήπως έχουμε 45 εκατομμύρια μπάτζετ και είδα τους Ρώσους να γελάνε. Το αγωνιστικό μας μπάτζετ είναι 5,5 εκατομμύρια. Μας χαροποιεί ότι κοντράρουμε μεγάλες ομάδες. Δεν κοιτάμε το Φάιναλ Φορ αλλά το επόμενο παιχνίδι. Ο Ντιλέινι είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς είτε παίζει είτε δεν παίζει καλά. Είναι ο δικός μας MVP, αν είναι και της Euroleague θα φανεί στο τέλος".

Σε ερώτηση για τη συνολική αμυντική συμπεριφορά της Λοκομοτίβ φέτος είπε πως " κερδίσαμε ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ και προοπτικές. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε σε κρίση ή ντεφορμέ. Ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξεις ένα ματς. Η κούραση είναι δικαιολογία, αλλά η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Εμείς ξέρουμε πόση κούραση έχουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο. Η έλλειψη συγκέντρωσης ή ενέργειας επηρεάζονται. Στο χέρι μας να περάσουμε στους οκτώ και να παλέψουμε για το Final Four", ενώ κατέληξε:

" Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε τρεις παίκτες, δεν άλλαξε. Μπράβο τους που ενίσχυσαν την ομάδα, αλλά έχουν προσθέσει την ομάδα. Το βάθος της ομάδας είναι τεράστιο. Μόνο που τόσα ταλέντα είναι εκτός δωδεκάδας. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το ταλέντο, αλλά η έδρα και η τεχνογνωσία, αν και είναι αρμοδιότητα του κυρίου Τζόρτζεβιτς να μιλήσει για την ομάδα του".

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ