EUROLEAGUE

Μάλκολμ Ντιλέινι: ο καλύτερος Αμερικανός γκαρντ της Euroleague

Μάλκολμ Ντιλέινι: ο καλύτερος Αμερικανός γκαρντ της Euroleague

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι ο καλύτερος Αμερικανός γκαρντ της Euroleague και οδήγησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο πρώτο Final-Four της ιστορίας της, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

Τον Μάλκολμ Ντιλέινι τον γνωρίσαμε στην Euroleague από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Μπάγερν Μονάχου (την σεζόν 2013-14), ενώ το καλοκαίρι του 2014 απασχόλησε "ζεστά" και τον Ολυμπιακό, με τον τότε προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργο Μπαρτζώκα, να τον θέλει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ είχε υψηλές οικονομικές απαιτήσεις (κάτι παραπάνω από 1.600.000 δολάρια ετησίως) και προτίμησε τα πολλά χρήματα της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνάντησε τον Μάλκολμ Ντιλέινι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τους δύο άνδρες να έχουν μία άριστη συνεργασία, επικοινωνία και σχέση μεταξύ παίκτη και προπονητή. Ο Έλληνας κόουτς του έδωσε τον ρόλο του ηγέτη και ο Αμερικανός γκαρντ αντεπεξήλθε πλήρως στις απαιτήσεις, οδηγώντας την ρωσική ομάδα στο πρώτο Final Four της ιστορίας της, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο 27χρονος (11/3/1989) Μάλκολμ Ντιλένι (1.91 ύψος) πραγματοποίησε φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας μέσο όρο 15.8 πόντους (47.3%-δ, 39%-τρ, 84%-β), 5.7 ασίστ και 19.3 ranking και σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης, είναι ο 3ος καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην διοργάνωση, πίσω από τους Νάντο Ντε Κολό (1ος) και Γιάννη Μπουρούση (2ος). Στο πέμπτο παιχνίδι των playoffs κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ματς στο οποίο η Κουμπάν εξασφάλισε την πρόκριση στο Final Four, ήταν καταπληκτικός, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους (4/7δ, 3/3τρ) και 6 ασίστ.

Πρόκειται για τον καλύτερο Αμερικανό γκαρντ στην Ευρώπη, έχοντας τρομερή έφεση σε σκορ και δημιουργία, όντας ικανότατος στο ένας εναντίον ενός, παίζοντας μπάσκετ με τεράστια αυτοπεποίθηση και πίστη για τις δυνατότητες του, φωνάζοντας πάντα "παρών" όταν η μπάλα "καίει". Ένας παίκτης που έχει την νοοτροπία του νικητή, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα σε όποια λίγκα και αν αγωνίστηκε. Το 2012 στην Γαλλία με την Σαλόν, το 2013 στην Ουκρανία με την Μπουτιβέλνικ, το 2014 στην Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου. Το φετινό καλοκαίρι μένει ελεύθερος και το σίγουρο είναι πως αρκετές ομάδες θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του.

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ