EUROLEAGUE

Η νέα εποχή του Άντονι Ράντολφ

Η νέα εποχή του Άντονι Ράντολφ

Αν έδινε σημασία σε όσους του έχουν πει ότι δεν... κάνει καλά τη δουλειά του, ενδεχομένως να μην είχε χρόνο για να την κάνει καλά. Πλέον ο Άντονι Ράντολφ ξεκαθαρίζει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει αυτό που αγαπά!

Για κάθε άνθρωπο, ενδεχομένως ένα "μπράβο" να είναι αρκετό ώστε να του δώσει κίνητρο να συνεχίσει. Μια απλή λέξη, χωρίς άλλες περιττές εκφράσεις που να υπερθεματίζουν. Στην περίπτωση του Άντονι Ράντολφ και όσων έχει βιώσει από τη στιγμή που έγινε πικ στο Νο14 του Draft από τους Warriors, τα πράγματα είναι κάπως... διαφορετικά.

Το Draft του 2008, λοιπόν, έβγαλε τον Ντέρικ Ρόουζ, τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και τον Κέβιν Λοβ, οι οποίοι εν συνεχεία εξελίχτηκαν σε πρωταγωνιστές στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Παρ' όλα αυτά, ο Ράντολφ δεν βρίσκεται σε κάποιο ρόστερ ομάδας ΝΒΑ αλλά αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Λοκομοτίβ. Παρεμπιπτόντως, ήταν ο τύπος που αναδείχτηκε MVP της 8ης αγωνιστικής στο Top-16 για όσα έπραξε στον αγώνα της "Λόκο" με την Τσεντεβίτα, στο Κρασνοντάρ.

Η νέα εποχή του Άντονι Ράντολφ

"Δεν βρίσκω κίνητρο στο να αποδεικνύω πράγματα σε κάποιον που, ενδεχομένως, να μην πιστεύει σε εμένα. Δεν είναι αυτό που βάζει... βενζίνη στο ντεπόζιτό μου! Έχω κίνητρο να αποδεικνύω πράγματα στον εαυτό μου! Είναι το μόνο που με νοιάζει. Θέλω, απλώς, να έχω τις ευκαιρίες μου και να ασχολούμαι με το παιχνίδι που αγαπώ. Στη Ρωσία, στο ΝΒΑ ή οπουδήποτε αλλού!" εξηγεί ο 26χρονος PF/C, ο οποίος γεννήθηκε στις 15 Ιουλiου 1989 στο Βούρζμπουργκ της Γερμανίας, από γονείς στρατιωτικούς. Ναι, ο Αμερικανός της Λοκομοτίβ και άλλοτε ΝΒΑer γεννήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ντιρκ Νοβίτσκι!

Ο Ντον Νέλσον και οι ευκαιρίες

Ο Ράντολφ έχει προλάβει να αγωνιστεί στους Warriors (2008-10), τους Knicks (2010-11), τους Timberwolves (2011-12) και τους Nuggets (2012-14). Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, έπαιξε σε 63 αγώνες και μέτρησε 17.9' μ.ό. με το Golden State που ολοκλήρωσε τη regular season με ρεκόρ 29-53. Μάλιστα ο κόουτς Ντον Νέλσον του έδωσε ευκαιρίες στα τελευταία ματς της χρονιάς και ο χρόνος του αυξήθηκε στα 32.3' ανά παιχνίδι, καταγράφοντας 15.1 πόντους, 10.6 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα τον Απρίλιο!

Η νέα εποχή του Άντονι Ράντολφ

Το Summer League και το camp της Team USA!

"Ο Ράντολφ έχει απίστευτα προσόντα. Είναι τόσο... μακρύς κι έχει ευέλικτο κορμί. Αν συνδυάσετε το μέγεθος με τις ικανότητές του, μπορείτε να καταλάβετε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μπορεί να ντριμπλάρει, να σουτάρει και να κινείται καλά χωρίς την μπάλα, δημιουργώντας φάσεις για τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν πολλοί που να συνδυάζουν το ύψος και το ταλέντο, όπως ο Ράντολφ" παραδέχτηκε ο πρώην συνεργάτης του Ντον Νέλσον στους Warriors, Στέφεν Σάιλας. Μετά τις εμφανίσεις στο Summer League του 2009, όπου είχε 26.8 πόντους, 8.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε τέσσερα ματς, ο Ράντολφ κλήθηκε στο minicamp της Team USA στο Λας Βέγκας! Παρ' όλα αυτά, ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο του επέτρεψε να αγωνιστεί μόλις σε 31 ματς τη σεζόν 2009-10.

"Θυσιάστηκε" για τον Καρμέλο Άντονι

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, οι Warriors τον έστειλαν στη Νέα Υόρκη με ανταλλαγή sign-and-trade, αντί του Ντέιβιντ Λι. " Σίγουρα ήθελα περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερες ευθύνες στο Golden State όμως για κάποιον λόγο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν κοιτάω πίσω, δεν πρόκειται να κατηγορήσω την ομάδα ή τον προπονητή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αξιοποιήσω αυτή τη διδακτική εμπειρία. Όλα συμβαίνουν στη ζωή για έναν λόγο". Έστω κι έτσι, το up-tempo σύστημα του Μάικ Ντ' Αντόνι στους Knicks έδειχνε ιδανικό για τον Ράντολφ και το στιλ παιχνιδιού του. Ακόμα και ο Ντ' Αντόνι ήταν ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη ανταλλαγή, εξηγώντας ότι ο Ράντολφ θα είχε σημαντικό ρόλο στο rotation των Νεοϋορκέζων.

Ήθελε, απλώς, υπομονή

Εν τέλει ο Αμερικανός ήταν το backup του Αμάρε Στούντεμαϊρ ενώ έγινε ανταλλαγή στα μισά της σεζόν, ως μέλος του mega trade που έστειλε τον Καρμέλο Άντονι στο Madison Square Garden! Ακολούθησε, λοιπόν, το πέρασμά του από τη Μινεσότα ενώ φόρεσε τη φανέλα των Nuggets για μια διετία. Το ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με το γιατί δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που πολλοί περίμεναν. "Οι καταστάσεις παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στην πορεία ενός παίκτη. Αν βρίσκεσαι, λοιπόν, στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, μπορείς να πετύχεις τα πάντα! Με βάση, λοιπόν, τα δεδομένα για τον Ράντολφ, αν μια ομάδα έκανε απλώς υπομονή με την περίπτωσή του και δούλευε μαζί του, θα ήταν ακόμα στη λίγκα. Ήταν σκληρό" πρόσθεσε ο Σάιλας για τον Άντονι Ράντολφ, o οποίος αποχώρησε από το ΝΒΑ έχοντας 7.1 πόντους και 4.3 ριμπάουντ σε 252 αγώνες.

Η νέα εποχή του Άντονι Ράντολφ

Δηλώνει ανοιχτόμυαλος και ήλθε στη Ρωσία

Και ύστερα, ήλθε η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Στις 18 Αυγούστου 2014, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του άλλοτε ΝΒΑer με διετές συμβόλαιο. "Ενημερώθηκα ότι πρόκειται για έναν σοβαρό οργανισμό, μίλησα με κάποιους Αμερικανούς που έχουν αγωνιστεί στη Ρωσία και πήρα την απόφαση να έλθω στην Ευρώπη. Ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα ώστε να παίξω μπάσκετ και να το διασκεδάσω. Είμαι ανοιχτόμυαλος, δεν φοβήθηκα να πάρω την απόφαση και να έλθω στην Ευρώπη!". Ο Ράντολφ έχασε το πρώτο κομμάτι της χρονιάς λόγω ενός τραυματισμού, με τους Σίνγκλετον και Κράβτσοφ να καλύπτουν το κενό του. Από τη στιγμή που πάτησε ξανά παρκέ, η "Λόκο" ανέβηκε επίπεδο!

Σε 11 ματς στην Euroleague, τα οκτώ ως βασικός, μετράει 14.5 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 1.7 κλεψίματα σε 22'45" συμμετοχής με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχει ρεκόρ 6-2 στον ΣΤ' όμιλο και σημαδεύει τα playoffs! "Θέλω να πετύχω, να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να δικαιώσω όσους μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Είμαι παίκτης μιας φιλόδοξης ομάδας. Θα δουλέψουμε σκληρά για να κατακτήσουμε τίτλους!" είχε αναφέρει στις προγραμματικές του δηλώσεις ως παίκτης της "Λόκο". Παρεμπιπτόντως, ο ήρωας της ιστορίας μας δηλώνει φαν του Μάικλ Τζόρτζαν, του Μάτζικ Τζόνσον και του Μάικλ Ίρβιν, του πρώην αθλητή των Dallas Cowboys (αμερικάνικο φούτμπολ).

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ