EUROLEAGUE

Θυμήθηκαν το Ταουγκρές - ΠΑΟΚ οι Βάσκοι

Θυμήθηκαν το Ταουγκρές - ΠΑΟΚ οι Βάσκοι

Στις 12 Μαρτίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων ανάμεσα στην Ταουγκρές και τον ΠΑΟΚ, ενώ οι Βάσκοι θα τιμήσουν την επέτειο στο ματς με την Μπιλμπάο (PHOTOS).

Το 1996 ο ΠΑΟΚ του Μπάνε Πρέλεβιτς και των μετέπειτα ΝΒΑers Ευθύμη Ρεντζιά και Πέτζα Στογιάκοβιτς έπαιξε τον τελευταίο του ευρωπαϊκό τελικό. Αντίπαλος ήταν η Ταουγκρές, νυν Λαμποράλ Κούτσα, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που διεξήχθη στις 12 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς, στη Βιτόρια.

Ήταν η τελευταία σπουδαία ευρωπαϊκή παράσταση του "Δικεφάλου" που ηττήθηκε από τους Βάσκους με 88-81 στην τρίτη τους απόπειρα στη διοργάνωση, μετά τους χαμένους τελικούς του 1994 και 1995. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για την τελευταία σπουδαία ευρωπαϊκή παράσταση του ΠΑΟΚ, που νωρίτερα είχε σηκώσει δυο ευρωπαϊκά τρόπαια, το 1991 (Κυπελλούχων) και το 1994 (Κόρατς) ενώ είχε συμμετάσχει σε δυο τελικούς.

Θυμήθηκαν το Ταουγκρές - ΠΑΟΚ οι Βάσκοι


Ραμόν Ρίβας εναντίον Μπάνε Πρέλεβιτς, στον τελικό της Βιτόρια

Στις 12 Μαρτίου, λοιπόν, συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Βιτόρια και οι Βάσκοι θα τιμήσουν την επέτειό τους στο περιθώριο του αγώνα με την Μπιλμπάο (6/3). Στον τελικό του 1996 ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Μπουντούρης ήταν οι μόνοι που είχαν μείνει από την ομάδα που πανηγύρισε το Κυπελλούχων στη Γενεύη, έχοντας στο πλευρό τους τους Στογιάκοβιτς, Ρεντζιά, Γιαννούλη, τον Αμερικανό Ντιν Γκάρετ και τους Μπαλογιάννη, Τσέκο, Νικολαΐδη.

Ο Πορτορικανός Ραμόν Ρίβας έκανε μεγάλο παιχνίδι με 31 πόντους και 14 ριμπάουντ κι ενώ ο Μπάνε Πρέλεβιτς πάλευε μόνος του στα τελευταία λεπτά, τελειώνοντας τον τελικό με 34 πόντους. Το ίδιο καλοκαίρι ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και Ευθύμης Ρεντζιάς το ίδιο καλοκαίρι επελέγησαν στον πρώτο γύρο του του ντραφτ

Οι σκόρερς του τελικού:

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ(Κομάς): Νικολά 19 (2), Ρίβας 31 (14ρ.), Περάσοβιτς 17 (1), Μιγέρα 9 (1), Ρέγες 7, Γκαρμπαχόσα 5, Καθόρλα, Λόπεθ Τόρρας.

ΠΑΟΚ(Λούκαιτς): Μπουντούρης 10 (1), Πρέλεβιτς 34 (4), Στογιάκοβιτς 20 (2), Ρεντζιάς 12, Γιαννούλης 2, Μπαλογιάννης 3 (1), Γκάρετ, Νικολαϊδης.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ