EUROLEAGUE

Σενγκέλια: Ηγέτης της Μπασκόνια για άλλη μία χρονιά

Σενγκέλια: Ηγέτης της Μπασκόνια για άλλη μία χρονιά
EUROKINISSI

Ο Τορνίκε Σενγκέλια ηγήθηκε της Μπασκόνια στη νίκη της επί του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα των Βάσκων. MVP της τέταρτης αγωνιστικής ο Γεωργιανός.

Η περσινή σεζόν ήταν... καταραμένη για τον Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό με αποτέλεσμα να χάσει ένα σημαντικό σε εύρος (τρεις μήνες) και κρισιμότητα κομμάτι της διοργάνωσης.

Φέτος, η τύχη και η υγεία φέρθηκαν καλύτερα στον Γεωργιανό αποδεικνύοντας πως είναι τα μόνα στοιχεία που χρειάζεται ώστε κάθε χρόνο να ξεκινά με την ίδια αλλά ακόμη πιο εμφατική σταθερά για τη Μπασκόνια: Είναι ο ηγέτης των Βάσκων και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση.

Ομοίως και φέτος, όπου ο28χρονος φόργουορντ παραμένει κινητήριος μοχλός της Μπασκόνια, δίνοντας αυτό το κάτι παραπάνω σε ποιότητα, εμπειρία και μπασκετική ευφυΐα στο παρκέ και γενικότερα στο συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

MVP ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Γιουσουφά Φολ ήταν μεν ο παίκτης που πλήγωσε τη ρακέτα των "ερυθρολεύκων", οι Στάουσκας, Χένρι και Βιλντόσα ήταν αυτοί που ταλαιπώρησαν την περιφέρειά του, ο Σενγκέλια όμως ήταν αυτός που ηγήθηκε των Βάσκων, προσδίδοντας ηρεμία, μυαλό, στόχευση, μαζί και 25 πόντους στην επίθεσή τους. Επίδοση μάλιστα που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Γεωργιανό, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια στη Χώρα των Βάσκων είχε τη δική του βραδιά με μία ολοκληρωτική εμφάνιση που συμπληρώθηκε από τα 9 ριμπάουντ, τις 3 ασίστ, το 1 κόψιμο και τη διαυγή εμφάνιση που τον κράτησε μακριά από λάθη (δεν είχε ούτε ένα!) σε 29'45'' συμμετοχής. Όλα τα παραπάνω "έγραψαν" τον αριθμό 28 στο σύστημα αξιολόγησης και ανέδειξαν τον Σενγκέλια σε MVP της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Η ολότητα του έργου του Σενγκέλια στην Μπασκόνια, η αισθητή και πληθωρική του παρουσία στο παρκέ και δη στη ρακέτα είναι εμφανής από το ξεκίνημα της σεζόν. Τόσοι ταλαντούχοι σκόρερ γύρω του, κι όμως ο Γεωργιανός είναι πρώτος στο σκοράρισμα των Βάσκων (18,5 πόντους μέσο όρο). Τόσοι καλοί σουτέρ γύρω του κι όμως ο Σενγκέλια είναι αυτός που τους "αναδεικνύει" με το παιχνίδι του και τις ασίστ του, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλον (2,8 ανά παιχνίδι). Τόσα εκατοστά ψηλότερος ο Γιουσουφά Φολ (2,21μ.) κι όμως ο 28χρονος των 206 εκατοστών έχει 6,3 ανά παιχνίδι, μόλις 0,2 λιγότερα από τον Σενεγαλέζο γίγαντα. Όσο για την ευρύτερη συνεισφορά και τη συνολική του παραγωγή; Αυτή ερμηνεύεται από τους 19,5 πόντους που συγκεντρώνει ανά παιχνίδι στο σύστημα αξιολόγησης μετά από τέσσερις αγωνιστικές, με τον δεύτερο της ομάδας, Πίερια Χένρι (13,8) να πρέπει να βάλει πολλά περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του για να τον... φτάσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ