EUROLEAGUE

Οι ευρω-περιπέτειες του Μπουρούση

Οι ευρω-περιπέτειες του Μπουρούση

Ο Γιάννης Μπουρούσης δηλώνει πλέον... πολίτης του κόσμου, καθώς η καριέρα του είναι συνυφασμένη τα τελευταία χρόνια με το εξωτερικό. Δείτε από που ξεκίνησε η ευρωκαριέρα του και πως έφτασε μέχρι εδώ

Αν μπορούσε κάποιος να περιγράψει με δύο στοιχεία τον Γιάννη Μπουρούση αυτά θα ήταν το ντόμπρος και μαχητής. Από την αρχή της καριέρας του έμαθε να μην συμβιβάζεται με τα λίγα και πάντα να παλεύει για να απολαμβάνει την κορυφή. Οι προκλήσεις δεν το τρόμαξαν, αντιθέτως του έδιναν ένα έξτρα κίνητρο.

Ο 32χρονος σέντερ θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο ελληνικής ομάδας, όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πλέον πρωτόγνωρη εμπειρία. Το Euroleague Greece ξετυλίγει το κουβάρι της ευρωπαϊκής καριέρας του διεθνή πίβοτ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (2006)

Οι ευρω-περιπέτειες του Μπουρούση

Στις 10 Μαΐου 2006 η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Game 2 της προημιτελικής σειράς. Οι "κιτρινόμαυροι" χάνουν με 83-104 κι έτσι οι Πειραιώτες κάνουν το 2-0 παίρνοντας την πρόκριση στα playoffs. Η "Ένωση" για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια μένει εκτός ημιτελικών και ο Μπουρούσης, ο οποίος σε εκείνο το ματς είχε σκοράρει 8 πόντους (2/2 βολ., 3/3 τρίπ., 0/2 τρίπ.) με 5 ριμπάουντ, παίρνει ειδική άδεια για να ταξιδέψει στην Ισπανία και να υπογράψει μηνιαίο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Κάπως έτσι έρχεται η πρώτη εμπειρία εκτός ελληνικών συνόρων. Τα playoffs της ACB είναι η πρώτη επαφή που έχει με το ισπανικό μπάσκετ. Οι Καταλανοί του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου ο Μπουρούσης να προλάβει να είναι ετοιμοπόλεμος κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τα καταφέρνει. Εκείνη τη σεζόν η Μπαρτσελόνα τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Στο πρώτο του, σύντομο πέρασμα από την ACB, ο 22χρονος -τότε- σέντερ αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες έχοντας 2 πόντους (1/3 δίπ.), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ με τη φανέλα των ''μπλαουγκράνα'' στα ισπανικά playoffs.

Διοργάνωση

Αγ.

Πόντοι

Ριμπ.

Κλεψ.

Ασ.

Κοψ.

ACB

3

2

2

1

1

0

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (2011-2013)

Οι ευρω-περιπέτειες του Μπουρούση

Πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό έδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια στο υψηλότερο επίπεδο. Αν και το τέλος της κοινής πορείας με τους "ερυθρόλευκους" ήρθε με ιδιαίτερο τρόπο (δημοσιοποίηση διαλόγων με τον Μάκη Ψωμιάδη) εντούτοις ο Μπουρούσης δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι προτάσεις ήταν αρκετές, όμως επέλεξε να ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία για λογαριασμό της αρκετά φιλόδοξης, Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θέλησε να "χτίσει" τη φροντ λάιν των Μιλανέζων πάνω στον Καρδιτσιώτη σέντερ και στον Αντώνη Φώτση, οι οποίοι για δύο σεζόν αποτέλεσαν τους "Διόσκουρους" των Ιταλών.

Μέσα σε αυτή τη διετία ο Μπουρούσης δείχνει να ωριμάζει ακόμα περισσότερο ως παίκτης κι έτσι το καλοκαίρι του 2013 αποφασίζει να "ανοίξει" τα φτερά του για άλλα λιμάνια κι άλλους σταθμούς.

Διοργάνωση

Αγ.

Πόντοι

Ριμπ.

Κλεψ.

Ασ.

Κοψ.

Euroleague

24

261

171

17

18

17

Εγχώριες

77

888

481

43

77

49

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (2013-15)

Οι ευρω-περιπέτειες του Μπουρούση
INTIME SPORTS

Η Ρεάλ το καλοκαίρι του 2013 έχει βγει στην αγορά κι αναζητά έναν σέντερ που θα μπορέσει να στηριχτεί απάνω του. Ο Πάμπλο Λάσο έχει "ακτινογραφήσει" την αγορά κι έχει καταλήξει ότι το κομμάτι που λείπει από το αγωνιστικό παζλ είναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Η "Βασίλισσα" δίνει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο στον Έλληνα σέντερ προκειμένου να τον πείσει να γίνει κάτοικος Μαδρίτης. Οι υψηλές φιλοδοξίες των "μερένχες" δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον έμπειρο σέντερ που λέει το πολυπόθητο ναι και γίνεται ο πρώτος Έλληνας που έχει φορέσει την φανέλα και των δύο μεγάλων ομάδων της Ισπανίας.

Κάπως έτσι ξεκινάει η δεύτερη θητεία του στην ACB. Αυτή τη φορά, όμως, ο δρόμος είναι στρωμένος με τρόπαια, διακρίσεις και υψηλές πτήσεις! 1 Euroleague, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας και 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Στα τέλη της δεύτερης σεζόν του στη Ρεάλ φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη του Λάσο. Έπειτα από απόφαση του προπονητή του δεν αγωνίζεται στα playoffs της Liga Endesa και παρότι δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα βρίσκεται να χάνει τον ρόλο του στο παιχνίδι της Ρεάλ. Κάπως έτσι έρχεται το τέλος μίας συνεργασίας που μόνο θετικά στοιχεία άφησε και στις δύο πλευρές.

Διοργάνωση

Αγ.

Πόντοι

Ριμπ.

Κλεψ.

Ασ.

Κοψ.

Euroleague

57

382

265

26

50

35

Εγχώριες

70

422

291

41

56

29

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ

Οι ευρω-περιπέτειες του Μπουρούση

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιάννης Μπουρούσης βγαίνει και πάλι στην αγορά εργασίας, όμως αυτή τη φορά τον συνοδεύει και ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης. Ομάδες από την Κίνα δίνουν γη και ύδωρ για να τον δελεάσουν, όμως ο ίδιος επιλέγει να συνεχίσει στο υψηλότερο επίπεδο σε μία ομάδα με σταθερή παρουσία στην Euroleague και στην Liga Endesa.

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του 32χρονου σέντερ, ο οποίος δείχνει πλέον να διανύει την πιο ώριμη μπασκετικά περίοδο της καριέρας του. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ δείχνουν ότι πλέον έχει αλλάξει το αγωνιστικό του επίπεδο.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ